Ανυψώσεις πόλεων και πόλεων κοντά στο Αλμπικέρκ, Νέο Μεξικό

Η ανύψωση της πόλης είναι το ύψος της σε σχέση με τη στάθμη της θάλασσας. Για το Albuquerque και άλλες πόλεις στην περιοχή Bernalillo και στο Νέο Μεξικό, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μερικές φορές εκπλήσσονται ότι είναι χιλιάδες πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην έρημο. (Το Albuquerque βρίσκεται στο βόρειο άκρο της έρημο Chihuahuan πολύ κοντά στο οροπέδιο του Κολοράντο.) Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Albuquerque βρίσκεται σε αυτό που συνήθως αναφέρεται ως η υψηλή έρημος.

Και με τα βουνά Sandia να φτάνουν στην ανατολική πλευρά της μητροπολιτικής περιοχής του Albuquerque, τα υψόμετρα μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά πολύ γρήγορα, και μερικοί επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι αναπτύσσουν ασθένεια σε υψόμετρο .

Οι ανυψώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Albuquerque μπορεί να διαφέρουν αρκετά, επειδή ορισμένες από τις πόλεις της περιοχής βρίσκονται κοντά ή στους πρόποδες του Sandias. Προχωρώντας από τα βουνά Sandia, το Albuquerque μπορεί να βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 6.000 πόδια ή σε λιγότερο από 5.000 πόδια στην κοιλάδα Rio Grande. Μαζί με τις διακυμάνσεις της ανύψωσης, υπάρχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, ενώ οι ψυχρότερες θερμοκρασίες ταιριάζουν με τις υψηλότερες ανυψώσεις.

Αυξήσεις των περιοχών και πόλεων της περιοχής του Αλμπικέρκ

Οι ανυψώσεις που αναφέρονται παρακάτω είναι σε γενικές γραμμές και μπορούν να ποικίλουν εντός των ορίων της πόλης. Οι πόλεις και οι πόλεις που είναι χαμηλότερες σε υψόμετρο από το Albuquerque θα είναι συνήθως μερικές βαθμούς θερμότερες σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. Αυτά που είναι υψηλότερα σε υψόμετρο θα είναι συνήθως μερικά βαθμούς πιο δροσερά.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι θερμοκρασίες στο Albuquerque, οι οποίες καλύπτονται κυρίως από σκυρόδεμα, κτίρια και σπίτια, μπορεί να είναι υψηλότερες κατά μέσο όρο από ό, τι στις γύρω περιοχές απλώς και μόνο επειδή τα κτήρια κρατούν τη θερμότητα περισσότερο από τη βλάστηση. Αυτό είναι που λέγεται αστικό φαινόμενο θερμοπληξίας. Όλες οι πόλεις και κωμοπόλεις βρίσκονται στο Νέο Μεξικό.