Βρείτε Oktoberfests στο Νέο Μεξικό

Γερμανικά φεστιβάλ πτώσης

Αυτό που ξεκίνησε αρχικά το 1810 στη Βαυαρία για να γιορτάσει το γάμο ενός βασιλιά και της πριγκίπισσας του είναι πλέον μια ετήσια γιορτή που βρέθηκε ακόμα και στις πόλεις του Νέου Μεξικού. Το περίφημο φεστιβάλ πτώσης του Μονάχου έχει τοπικές εκδόσεις παγκοσμίως Το Oktoberfest είναι διασκεδαστικά οικογενειακά γεγονότα που περιλαμβάνουν γερμανικό φαγητό, μπύρα, μουσική και χορό.

Όταν ο βασιλιάς της Βαυαρίας κληρικός Louis, ο οποίος αργότερα έγινε Λουδοβίκος Ι της Βαυαρίας, παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Therese von Schsen-Hildburghausen, οι πολίτες του Μονάχου κλήθηκαν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις.

Η χρονιά ήταν 1810. Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στα δημόσια πεδία μπροστά από τις πύλες της πόλης και τα χωράφια έγιναν γνωστά ως πεδία της Therese ή Theresienwiese προς τιμήν της πριγκίπισσας. Το όνομα συντομεύτηκε στο Wies'n με τα χρόνια. Στο τέλος των βασιλικών εορτασμών το 1810, η βασιλική οικογένεια πραγματοποίησε ιπποδρομίες. Στα επόμενα χρόνια συνεχίστηκαν οι εορτασμοί και οι ιπποδρομίες. Με την πάροδο του χρόνου, οι εορτασμοί οδήγησαν στην παράδοση του ετήσιου Oktoberfest.

Το Oktoberfest πραγματοποιείται από τα μέσα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά αρχικά ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Στα σύγχρονα φεστιβάλ, η κατανάλωση οινοπνεύματος έχει γίνει ένα μεγάλο μέρος της παράδοσης. Η μπύρα και η γερμανική κουζίνα είναι στο επίκεντρο των εορτασμών, με ξυλάκια, bratwurst και γερμανική μπύρα ως συρραπτικά.

Στο Μόναχο το φεστιβάλ διαρκεί ακόμα 16 έως 18 ημέρες. Το Μόναχο Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο δημόσιο φεστιβάλ στον κόσμο, με περίπου έξι εκατομμύρια τουρίστες να κατεβαίνουν στην πόλη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Συγκροτήματα παίζουν βαυαρική μουσική και οι άντρες φεστιβάλ φέρονται μερικές φορές lederhosen, ενώ οι γυναίκες φορούν Dirndl φορέματα.

Τα επόμενα Oktoberfest μπορούν να βρεθούν στο Νέο Μεξικό αυτό το φθινόπωρο.

Ενημερώθηκε για το 2016.

Oktoberfest
Το ετήσιο Oktoberfest στην κοιλάδα Taos Ski περιλαμβάνει μουσική από το Denver Kickers και χορό από τους χορευτές Schuhplattler.

Θα υπάρξει γερμανικό φαγητό και μπύρα, διαγωνισμός τρώγοντας φαγητό, διαγωνισμός γιορτής, αλλεπάλληλος αγώνας και διασκέδαση για τα παιδιά.
Για το 2016: 17 Σεπτεμβρίου

Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Holloman Oktoberfest
Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Holloman, Alamogordo
Το πανηγύρι είναι μια παράδοση στη βάση από το 1996. Η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει μπύρα stein και υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο προς και από τη βάση. Θα βρείτε παραδοσιακή βαυαρική μουσική και γερμανική κουζίνα, αναψυκτικά και μπύρα Oktoberfest.
Για το 2016: 10 Σεπτεμβρίου

Socorro Oktoberfest
Μουσείο Hammel, Neal και 6ος, Socorro
Το ιστορικό μουσείο Hammell φιλοξενούσε ένα ζυθοποιείο μέχρι την απαγόρευση. Το ετήσιο γεγονός περιλαμβάνει φαγητό και ποτό στο μουσείο το πρώτο Σάββατο κάθε Οκτωβρίου. Εκτός από την παραδοσιακή bratwurst και την μπύρα, θα βρείτε πράσινο Χιλή, το στυλ του Νέου Μεξικού.
Για το 2016: 1 Οκτωβρίου

Κόκκινο ποτάμι Oktoberfest
Πάρκο Brandenburg, στο κεντρικό Red River
Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο Oktoberfest στο κράτος λαμβάνει χώρα στο Red River. Κάθε Οκτώβριο, η πόλη μοιάζει με ένα γερμανικό χωριό, με γερμανικό φαγητό και μουσική. Οι μικροσυσκευές έχουν μπύρα στη βρύση και υπάρχει επίσης αρκετό κρασί. Ορισμένες από τις ζυθοποιίες είναι δικές του του Νέου Μεξικού. Οι διαγωνισμοί περιλαμβάνουν το φαγητό, το stein holding και φυσικά την κα Oktoberfest. Η είσοδος είναι δωρεάν.


Για το 2016: 7 - 9 Οκτωβρίου

Ruidoso Oktoberfest
Συνεδριακό Κέντρο Ruidoso, Ruidoso
Το παλιό φεστιβάλ Ruidoso διαθέτει παραδοσιακή γερμανική μουσική (think polka) που χορεύει ο καθένας. Τα τρόφιμα περιλαμβάνουν bratwurst και knockwurst με ξινολάχανο, πολωνικό λουκάνικο, σάντουιτς Reuben και παραδοσιακά ψημένα προϊόντα, όπως κόνδυλοι και μαύρη κέικ. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει καμπίνες χειροτεχνίας, τέχνες και βαυαρικά ρούχα. Και φυσικά, θα υπάρχει μπύρα.
Για το 2016: 14 και 15 Οκτωβρίου

Άγγελος Φωτιά Οktoberfest
Το ετήσιο γεγονός που έχει αναλάβει ο Ροταριανός Όμιλος Angel Fire πραγματοποιείται στο Angel Fire από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
Για το 2016: 15 Οκτωβρίου

5ο Ετήσιο Φόρουμ Οktoberfeista
Η Santa Fe Brewing θα έχει το ετήσιο έρανο στο δρόμο της The Bridge στη Σάντα Φε. Ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε τρεις τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Θα υπάρχει μπύρα, ζωντανή μουσική, φαγητό και διασκέδαση για όλη την οικογένεια.
Για το 2016: 15 και 16 Οκτωβρίου

Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πάρτι του Oktoberfest.