Πώς να φτάσετε από τη Μάλαγα στην Κόρδοβα

Μεταφορές στην περιοχή της Ανδαλουσίας στην Ισπανία με λεωφορείο, τρένο και αυτοκίνητο

Δεδομένου ότι οι μεγάλες πόλεις της Ισπανίας είναι τόσο διαδεδομένες, υπάρχουν πολλές εσωτερικές πτήσεις εντός της χώρας για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β. Η χώρα διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα τρένων και ένα οικονομικό σύστημα λεωφορείων, οπότε αν ο στόχος σας είναι να δείτε τη χώρα και τα αξιοθέατα (και έχετε το χρόνο), μπορεί να θέλετε να εξετάσετε αυτές τις επιλογές .

Εάν σκοπεύετε να μείνετε στην περιοχή της Ανδαλουσίας (και υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις που κάνουν αυτό αξίζει τον κόπο), υπάρχουν κάποιες καλές επιλογές.

Η Κόρδοβα είναι μια δημοφιλής πρώτη στάση για τους επισκέπτες της Ανδαλουσίας που πετούν στη Μάλαγα, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη πόλη στο τρένο υψηλής ταχύτητας AVE στη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη.

Ταξιδεύοντας από την Κόρδοβα στη Μάλαγα

Η Μάλαγα παρέχει εύκολες συνδέσεις με άλλες πόλεις στην περιοχή της Ανδαλουσίας της Ισπανίας, όπως η Γρανάδα, η Σεβίλλη και η Κόρδοβα, καθώς και μια σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας με τη Μαδρίτη.

Η Κόρδοβα είναι η κοντινότερη μεγάλη πόλη στην Ανδαλουσία στη Μαδρίτη και αποτελεί ιδανική κεντρική τοποθεσία για προγραμματισμό ταξιδιών στη Σεβίλλη και τη Γρανάδα.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε μεταξύ της Κόρδοβα και της Μάλαγα, υπάρχουν πολλές καλές επιλογές. Το τρένο υψηλής ταχύτητας σας μεταφέρει στην Κόρδοβα σε λιγότερο από μία ώρα και υπάρχουν αρκετές σχετικά ανέξοδες διαδρομές λεωφορείων (αλλά χρειάζονται διπλάσια απόσταση από το τρένο).

Υπάρχει μια περιήγηση Guided Tour από την Μάλαγα στην Κόρδοβα που επίσης θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες των διαφόρων τρόπων μεταφοράς μεταξύ αυτών των δύο πόλεων της Ανδαλουσίας.

Μάλαγα προς Κόρδοβα με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο από την Κόρδοβα στη Μάλαγα διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να φτάσετε από τη Μάλαγα στην Κόρδοβα, αλλά είναι παραδοσιακά η πιο ακριβή επιλογή.

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ Μάλαγα και Κόρδοβα. Το ταξίδι διαρκεί δύο με τρεις ώρες (μερικές φορές περισσότερο - ελέγξτε πρώτα) και μπορεί να κοστίσει λιγότερο από το ήμισυ της τιμής ενός εισιτηρίου τρένου.

Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή, αλλά αν πιέσετε για λίγο χρόνο, θα θέλετε να ζυγίσετε εάν αξίζει να πληρώσετε τα επιπλέον ευρώ για μια βόλτα με τρένο.

Αεροδρόμιο της Μάλαγα προς Κόρδοβα

Αν πετάξετε στη Μάλαγα και δεν μένετε εκεί ή προγραμματίζετε να περάσετε εκεί, υπάρχει ένα λεωφορείο ανά ημέρα που πηγαίνει κατευθείαν από το αεροδρόμιο της Μάλαγα στην Κόρδοβα. Χρειάζονται περίπου τρεις ώρες.

Μια εναλλακτική λύση: από το αεροδρόμιο της Μάλαγα: αυτό το ίδιο λεωφορείο σταματά στο κέντρο της πόλης της Μάλαγα πριν κατευθυνθείτε στην Κόρδοβα όπου μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το ταχύτερο τρένο (οι σταθμοί λεωφορείων και τρένων της Μάλαγα είναι δίπλα δίπλα).

Μάλαγα στην Κόρδοβα με ξεναγήσεις

Είναι δυνατόν να περάσετε μια μέρα στην Κόρδοβα από τη Μάλαγα σε αυτή την ξενάγηση. Αυτή η περιήγηση σας μεταφέρει στο τεράστιο τζαμί (Mezquita), τη συναγωγή, μια επίσκεψη για να δείτε τους διάσημους κήπους της αυλής της πόλης και τη ρωμαϊκή γέφυρα. Διαβάστε περισσότερα εδώ: Ξενάγηση στην Κόρδοβα από τη Μάλαγα.

Μάλαγα στην Κόρδοβα με το αυτοκίνητο

Η απόσταση 160 χλμ. Από τη Μάλαγα στην Κόρδοβα διαρκεί περίπου μία ώρα και 50 λεπτά. Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι να πάρετε το Autovia A-45 ή το Autovia de Malaga, το οποίο συνδέει το A-7 στην Κόρδοβα με το A-7 στη Μάλαγα.