Γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η Γιορτή της Κοιμήσεως του Κλίβελαντ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου στη γειτονιά της Μικρής Ιταλίας , είναι μια τετραήμερη εκδήλωση δρόμου που γιορτάζει την Καθολική Ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου), όταν η Παναγία πέθανε και πήρε τη θέση της δίπλα στον Ιησού .

Η γιορτή είναι ένα γεμάτο διασκέδαση ιταλικό πάρτι δρόμου με βόλτες, φαγητό, ζωντανή μουσική, πομπή και πολλά διασκέδαση.

Τι είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου;

Στη θρησκεία του Ρωμαιοκαθολικισμού, η 15η Αυγούστου είναι η Αγία μέρα της υποχρέωσης που είναι γνωστή ως η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η ευλογημένη Μαρία αναλαμβάνει τη θέση της στον Ουρανό με τον Ιησού Χριστό. Η Κοίμηση της Θεοτόκου έχει δύο σκοπούς. Το πρώτο είναι ότι γιορτάζουμε την ευτυχισμένη αποχώρηση της Μαρίας από αυτή τη φυσική ζωή στη Γη. Ο δεύτερος σκοπός είναι η παραδοχή του σώματός της στον Ουρανό.

Η γιορτή του Φεστιβάλ Κοίμησης της Θεοτόκου

Η τετραήμερη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι ένας θαυμάσιος συνδυασμός σεβαστών θρησκευτικών τελετουργιών και κοσμικής διασκέδασης. Ολόκληρη η οδό Mayfield Road, μεταξύ της λεωφόρου Euclid και του Cleveland Heights, κλείνει για κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο. Στη θέση του υπάρχουν καρναβαλικές βόλτες, νόστιμοι ιταλοί προμηθευτές τροφίμων, περίπτερα τέχνης και χειροτεχνίας και σκηνές ζωντανής μουσικής, παίζοντας τα πάντα από το βράχο μέχρι το "It's Amore".

Επιπλέον, υπάρχουν πυροτεχνήματα τη νύχτα και πομπή στις 15 Αυγούστου. Ακριβώς όπως όλοι είναι λίγο Ιρλανδοί στην Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. όλοι στο Κλήβελαντ είναι λίγο Ιταλοί κατά τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η εκδήλωση συγκεντρώνει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η πομπή

Το κεντρικό γεγονός της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι η πομπή στις 15 Αυγούστου, όπου η ομοιότητα της Παναγίας μεταφέρεται σε όλη τη γειτονιά, συνοδευόμενη από μουσική και κοστούμια μάρκες, μικρούς και όχι τόσο νέους.

Να φτάσετε στη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου

Η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου βρίσκεται στην οδό Mayfield, μεταξύ της λεωφόρου Euclid.

και τα σύνορα Cleveland Heights. Υπάρχει χώρος στάθμευσης στους πλαϊνούς δρόμους που συνορεύουν με το φεστιβάλ. Εναλλακτικά, πάρτε την Κόκκινη Γραμμή της RTA (η οποία περνά από το αεροδρόμιο Hopkins στο Downtown στο Ανατολικό Κλίβελαντ) στην στάση Little Italy-University Circle (στη βορειοανατολική γωνία της ανατολικής 119ης οδού και της οδού Mayfield Road), για ένα μπλοκ από την καρδιά της γιορτής του φεστιβάλ . Πολλοί σταθμοί Rapid προσφέρουν δωρεάν χώρο στάθμευσης.