Τουριστικές θεωρήσεις για το Περού

Αν ταξιδεύετε στο Περού ως τουρίστας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση πριν φύγετε από το σπίτι σας. Πολλοί τουρίστες μπορούν να εισέλθουν στο Περού με έγκυρο διαβατήριο και Tarjeta Andina de Migración (TAM) , ανάλογα με την εθνικότητά τους.

Το TAM είναι μια απλή φόρμα που παίρνετε και συμπληρώνετε στο αεροπλάνο ή σε σημείο διέλευσης των συνόρων πριν εισέλθετε στο Περού. Δεν χρειάζεται να πάτε σε πρεσβεία ή προξενείο για να λάβετε το TAM σας.

Μόλις ληφθεί, συμπληρωθεί και παραδοθεί στον συνοριακό υπάλληλο, το TAM σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μέγιστη διαμονή 183 ημερών στο Περού. Οι υπάλληλοι των συνόρων μπορούν να αποφασίσουν να σας δώσουν λιγότερες από 183 ημέρες (συνήθως 90 ημέρες), οπότε ζητήστε το μέγιστο αν χρειαστεί.

Ποιος χρειάζεται Visa για το Περού;

Οι πολίτες των ακόλουθων χωρών (με εντολή από την ήπειρο) μπορούν να εισέλθουν στο Περού με μια απλή Tarjeta Andina de Migración (που συλλέγονται και συμπληρώνονται κατά την είσοδο στη χώρα). Όλες οι άλλες εθνικότητες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα μέσω της πρεσβείας ή του προξενείου τους πριν ταξιδέψουν στο Περού .