Χρησιμοποιώντας ξηρό πάγο στον ψυγείο σας

Γνωρίστε τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους της χρήσης ξηρού πάγου στον καταψύκτη κατασκήνωσης σας

Είναι ο ξηρός πάγος μια καλή λύση για τη διατήρηση των αντικειμένων κρύο ή κατεψυγμένα στο στήθος πάγου σας όταν πηγαίνετε κάμπινγκ; Η χρήση ξηρού πάγου στο ψυγείο σας είναι μια μεγάλη ιδέα, αλλά υπάρχουν και ορισμένες προφυλάξεις ασφαλείας και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα του ξηρού πάγου για κατασκήνωση

Ο ξηρός πάγος είναι ψυχρότερος από τον συνήθη πάγο που κατασκευάζεται από κατεψυγμένο νερό. Είναι καταψυγμένο αέριο διοξειδίου του άνθρακα σε θερμοκρασία -109,3 ° F ή -78,5 ° C ή πιο κρύο, σε σύγκριση με τον πάγο σε νερό στους 32 ° F ή 0 ° C ή πιο κρύο.

Επειδή είναι πιο κρύο για να αρχίσει, θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική στη διατήρηση κρύο πάγο σας.

Ο ξηρός πάγος επίσης δεν τήκεται και αφήνει μια λακκούβα με νερό. Καθώς θερμαίνεται, μετατρέπεται σε αέριο και όχι σε υγρό. Αυτό σημαίνει ότι τα αντικείμενα στο στήθος πάγου δεν θα καταλήξουν σε μια λακκούβα με νερό.

Μειονεκτήματα του ξηρού πάγου

Ο ξηρός πάγος έχει μικρή διάρκεια ζωής. Δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον καταψύκτη του σπιτιού σας και να το διατηρήσετε κατεψυγμένο καθώς πρέπει να είναι στους -109,3 ° F ή -78,5 ° C ή απλά θα εξαφανιστεί ως αέριο. Μπορείτε να αναμένετε να χάσετε 5-10 λίβρες σε 24 ώρες. Θα πρέπει να αγοράσετε τον ξηρό πάγο σας αμέσως πριν βγείτε από το κάμπινγκ.

Κίνδυνοι του ξηρού πάγου

Εάν μεταφέρετε το ψυγείο σας στο αυτοκίνητό σας, λάβετε υπόψη ότι θα εκπέμπει αέριο διοξείδιο του άνθρακα και υπάρχει το ενδεχόμενο τα επίπεδα να φτάσουν σε ανθυγιεινά επίπεδα σε ένα κλειστό όχημα. Μπορείτε να πάρετε πονοκέφαλο και γρήγορη αναπνοή, ακόμη και να περάσει έξω. Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε μόνο αν μεταφέρετε το ψυγείο σας ξεχωριστά από τον οδηγό και τον χώρο των επιβατών σας.

Στο στρατόπεδο, το ψυγείο σας με ξηρό πάγο θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από τη σκηνή ή το τροχόσπιτό σας έτσι δεν θα σας επηρεαστεί από υπερβολικό διοξείδιο του άνθρακα. Λάβετε υπόψη ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι βαρύτερο από τον αέρα και έτσι θα συγκεντρωθεί σε χαμηλότερες περιοχές. Αυτό μπορεί να είναι ένας κίνδυνος για τα κατοικίδια ζώα, αν τα μεταφέρετε σε ένα όχημα ή έχετε τοποθετήσει το ψυγείο σε μια καταθλιπτική περιοχή.

Θα πρέπει να φοράτε γάντια και μακριά μανίκια όταν χειρίζεστε ξηρό πάγο. Μπορεί να καψει το δέρμα σας ακριβώς όπως φωτιά, έτσι τη μεταχειρίστε σαν να χειρίζεστε ένα κόκκινο ζεστό σίδερο και όχι ένα δίσκο πάγου.

Εντοπισμός ξηρού πάγου για κατασκήνωση

Τα περισσότερα μεγάλα παντοπωλεία πωλούν ξηρό πάγο, συμπεριλαμβανομένων των Safeway, Walmart και Costco. Μπορεί να θέλετε να καλέσετε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν στο απόθεμα προτού να βασιστείτε σε αυτό. Ορισμένα καταστήματα απαιτούν να είστε 18 ετών και άνω για να αγοράσετε ξηρό πάγο, επομένως μην στέλνετε μόνο έναν έφηβο για να κάνετε την αγορά. Ελέγξτε τα καταστήματα κοντά στον προορισμό σας κάμπινγκ επίσης. Μπορεί να θέλετε να αποκαταστήσετε τον ξηρό πάγο και αυτό θα είναι καλό να το ξέρετε.

Χρησιμοποιώντας ξηρό πάγο στον ψυγείο του κατασκηνωτή σας

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την παράταση του πάγου στο ψυγείο σας. Ακολουθούν οι συμβουλές για την αποθήκευση τροφίμων στο κάμπινγκ .