Πώς να ξεπλύνετε το σύστημα νερού RV σας

Μετά από μήνες αποθήκευσης, θα χρειαστεί να καθαρίσετε το σύστημα νερού RV. Από τη στιγμή που έχετε εξολοθρεύσει το RV σας, όταν το βγάζετε από την αποθήκη, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα νερού είναι καθαρό για το γλυκό νερό. Κάθε εργασία στον κατάλογο ελέγχου RV για την απομάκρυνση του RV από την αποθήκευση είναι σημαντική και αξίζει να προσέξετε προσεκτικά. Το θέμα είναι να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι . Ένα σύστημα που θα σας επηρεάσει περισσότερο είναι το σύστημα νερού RV, αφού πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε νερό από αυτή την πηγή για το πόσιμο, το μαγείρεμα, τον καθαρισμό και το μπάνιο.

Αν αποθηκεύσατε το RV σας για το χειμώνα χρησιμοποιώντας αντιψυκτικά, θα θέλετε να ξεπλύνετε πλήρως αυτό. Το αντιψυκτικό που συνιστάται για τα συστήματα νερού RV είναι εντελώς διαφορετικό από το αντιψυκτικό που έχετε τοποθετήσει στο ψυγείο του αυτοκινήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι το αντιψυκτικό που χρησιμοποιείται στο θερμαντικό σώμα του αυτοκινήτου σας είναι θανατηφόρο για ανθρώπους και ζώα και δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται στο σύστημα νερού RV. Βασικά, αν έχετε νικεριστεί το σύστημα νερού RV σας, θα χρειαστεί να ακυρώσετε αυτή την εργασία. Δείτε πώς μπορείτε να ξεπλύνετε το σύστημα νερού RV και να το έχετε πάλι έτοιμο για χρήση.

Ξεπλύνετε το σύστημα νερού RV

Αυτό δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο ακούγεται. Απλά συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα καθαρού νερού στη βρύση του κήπου σας ή βάλτε νερό στην πόλη όταν βρίσκεστε σε ένα κάμπινγκ. Συνδέστε το άλλο άκρο στη σύνδεση εισαγωγής καθαρού νερού RV. Ανοίξτε τη γκρι δεξαμενή και ενεργοποιήστε όλες τις βρύσες. Ξεπλύνετε μέχρι να τρέξει το νερό και να γευτεί καθαρά. Εάν δεν έχετε γκρι δεξαμενή γαντζωμένη σε έναν αποχετευτικό αγωγό, ίσως θελήσετε είτε να πιάσετε την εκροή σε κάδους είτε να την κατευθύνετε σε μια σωστή αποχέτευση / υδρορροή / έξοδο αποστράγγισης.

Κάνετε το ίδιο με τη δεξαμενή αποθήκευσης. Γυρίστε την αντλία και τρέξτε αρκετές δεξαμενές γεμάτες με νερό για να ξεπλύνετε το αντιψυκτικό από τη δεξαμενή και τους σωλήνες.

Εάν έχετε οποιαδήποτε υπολειμματική αντιψυκτική γεύση, μπορείτε να ξεπλύνετε το σύστημά σας προσθέτοντας ένα κουτί σόδας ψησίματος χωρισμένο μεταξύ των διαφόρων αποχετεύσεων. Είτε το ψεκάστε κατευθείαν και τρέξτε λίγο νερό ή διαλύστε το και χύστε το κάτω από τις αποχετεύσεις.

Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες.

Απολυμάνετε τα υδατικά σας συστήματα

Αν δεν αποθηκεύσατε τον αντιδραστήρα RV με αντιψυκτικά, ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το σύστημά σας. Τα μούχλα και τα καλούπια μπορεί να είναι θανατηφόρα, ειδικά μερικά στελέχη μαύρης μούχλας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απολυμάνει ολόκληρο το σύστημα νερού.

Μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι υγρό λευκαντικό για κάθε 20-30 γαλόνια νερού. Ξεπλύνετε αυτό μέσω του συστήματός σας και αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες, αλλά όχι περισσότερο. Το χλωρίνη μπορεί να αποσυνθέσει τις συνθετικές σφραγίδες αν παραμείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το χλωριούχο λευκαντικό είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στη θανάτωση βακτηριδίων, καλούπια, μούχλα και ιούς, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το σύστημά σας θα είναι τόσο καθαρό όσο το νερό που περνάει μέσα από αυτό.

Ξεπλύνετε καλά, στη συνέχεια, για να απαλλαγείτε από τη γεύση του χλωρίου, ξεπλύνετε με το διάλυμα διττανθρακικού νατρίου (σόδα).

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ξεπλύνουν το νερό τους πριν φύγουν για ένα ταξίδι απλώς και έτσι μπορούν να απολαύσουν το χρόνο τους μακριά χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αυτές τις δουλειές.

Διατηρώντας το νερό σας φρέσκο

Πολλοί RVers έχουν προσθέσει φίλτρα νερού στο σύστημα νερού RV. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, μπορείτε να προσθέσετε ένα ζευγάρι κουταλιές της λεύκανσης στο νερό της δεξαμενής αποθήκευσης για να το διατηρήσετε καθαρό και πόσιμο. Εναλλακτικά λύματα καθαρισμού νερού (σκόνες ή υγρά) διατίθενται επίσης μέσω των χώρων κατασκήνωσης ή των καταστημάτων σε απευθείας σύνδεση.

Εάν είστε boondocking θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κρατήσετε το νερό σας φρέσκο ​​για αρκετές ημέρες, ειδικά όπου είναι ζεστό. Το νερό σε σκοτεινούς χώρους είναι το ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια βακτηριδίων και περονόσπορου. Αν το νερό σας αρέσει αστείο, μην το πίνετε.

Αδειάστε το σύστημά σας εντελώς όταν επιστρέφετε από το ταξίδι σας και προγραμματίστε την επανάληψη αυτών των βημάτων αφού αφήσετε το RV σας αχρησιμοποίητο για περισσότερο από μερικές ημέρες. Το νεκρό νερό γίνεται γρήγορα νερό που δεν μπορεί να συσσωρευτεί, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό υπάρχει. Η υγρασία είναι το μόνο που χρειάζεται.

Ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης

Ως τελική λύση, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό πόσιμο νερό μαζί σας όταν ταξιδεύετε, RVing ή κάμπινγκ. Οποιοσδήποτε μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Τα επίπεδη ελαστικά συμβαίνουν. Το νερό μπορεί να διακοπεί στο πάρκο RV για διάφορους λόγους.

Εάν βρίσκεστε κοντά σε μια πλημμυρισμένη περιοχή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι πηγές νερού σας επηρεάζονται από τις ανάγκες ή τις ζημίες της περιοχής.

Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή που είναι ξαφνικά επηρεασμένη από οποιαδήποτε καταστροφή, μπορεί να βρείτε τις προμήθειες εμφιαλωμένου νερού να είναι τόσο σπάνιες όσο το γλυκό νερό.