Υαλοποιώντας το σύστημα νερού του RV σας

Πώς να προετοιμάσετε με ασφάλεια τον RV σας για θερμοκρασίες κατάψυξης

Με το τέλος του καλοκαιριού είναι καιρός για πολλούς RVers να βάλουν τα RV τους σε χειμερινή αποθήκη . Το κύριο σύστημα που χρειάζεστε για να κάνετε winterize είναι το σύστημα νερού. Αυτό γίνεται πιο σημαντικό για αποθήκευση σε ψυχρότερα κλίματα, καθώς το νερό κατάψυξης μπορεί να σκάσει τους σωλήνες σας, να σπάσει τις σφραγίδες και να καταλήξει να κοστίσει πολλά για να αντικαταστήσει τα πάντα.

RV Supplies Winterizing

Για να αποφύγετε την κατάψυξη των υπολειμμάτων νερού στις γραμμές νερού, θα χρειαστείτε τις ακόλουθες προμήθειες:

Προαιρετικός:

Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο για όλες τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις σχετικά με την αποστράγγιση των γραμμών ύδρευσης, την προσθήκη αντιψυκτικού και άλλες πληροφορίες για το χειμώνα. Διαφορετικοί RVs μπορεί να έχουν διαφορετικούς ειδικούς τρόπους για να κάνουν κάποια από τα απαιτούμενα βήματα.

Βεβαιωθείτε ότι αποστραγγίζετε όλες τις δεξαμενές συγκράτησης και τις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις σε ένα σύστημα αποχέτευσης (σε σύγκριση με το μπροστινό γκαζόν σας ή με κάποιο ανοιχτό χώρο στην έρημο.) Καθώς η δεξαμενή ζεστού νερού θα είναι καθαρό νερό, απλά αποστραγγίζετε όπου είναι ασφαλές.

Θέλω να πω, μην κάνετε λάσπη κάτω από το RV σας. Είναι γλιστερό (και ακατάστατο).

Πώς να αποστραγγίσετε γραμμές νερού RV

Εάν πρόκειται να φυσήξετε το νερό από το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, συνδέστε ένα βύσμα εκκένωσης στην είσοδο νερού της πόλης και στη συνέχεια συνδέστε τον αεροσυμπιεστή σας.

Αφήστε αέρα μέσα από τις γραμμές όσο το δυνατόν πιο κοντά στα 30 psi, ανοίγοντας μία βρύση ή μια βαλβίδα κάθε φορά μέχρις ότου όλα να έχουν καθαριστεί. Κλείστε την τελευταία βαλβίδα και αποσυνδέστε τον συμπιεστή και αφαιρέστε το βύσμα εκκένωσης. Αυτό θα πρέπει να απομακρύνει το νερό από τις παγίδες νερού και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις χαμηλού επιπέδου, εξαλείφοντας την πιθανότητα κατάψυξης.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να αποστραγγίσετε τις δεξαμενές και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό θα αφήσει το νερό σε παγίδες νερού και σε χαμηλές περιοχές υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Εάν δεν ζείτε όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το πάγωμα, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε το αντιψυκτικό στο σύστημά σας. Αλλά εάν υπάρχει πιθανότητα ψύξης θερμοκρασίας, οποιοδήποτε νερό που παραμένει στο σύστημά σας μπορεί να παγώσει, να επεκτείνει και να καταστρέψει το σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Για να προσθέσετε αντιψυκτικά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Τώρα, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καθαρίσετε τις μαύρες και γκρίζες δεξαμενές. Κάποιος χρησιμοποιεί τη ράβδο και ένα διάλυμα καθαρισμού σχεδιασμένο για δεξαμενές κρατήματος RV, το οποίο περιλαμβάνει χειροκίνητο τρίψιμο του εσωτερικού των δεξαμενών. Το άλλο είναι να χύσετε ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου σε κάθε δεξαμενή και στη συνέχεια γεμίστε με περίπου δέκα γαλόνια νερό.

Αφαιρέστε τα παγάκια στην τουαλέτα και ξεπλύνετε τη μαύρη δεξαμενή. Στη συνέχεια, οδηγείτε περίπου 20 μίλια, πάνω-κάτω λόφους και γύρω από τις καμπύλες, αφήνοντας τα παγάκια να κάνουν το τρίψιμο για σας.

Μην ξεχνάτε