Πώς να ελέγξετε το ηλεκτρικό σας σύστημα RV

Μάθετε πώς να επιθεωρείτε το ηλεκτρικό σας σύστημα RV μετά από μήνες σε αποθήκευση

Είναι σημαντικό να ελέγχετε το ηλεκτρικό σας σύστημα RV από καιρό σε καιρό και ειδικά όταν το βγάλετε έξω από την αποθήκευση. Αν δεν είναι ήδη, ο έλεγχος του ηλεκτρικού σας συστήματος RV πρέπει να βρίσκεται πάνω από τη λίστα ελέγχου RV . Οι πυρκαγιές RV δεν είναι ασυνήθιστες και μόλις ξεκινήσετε σχεδόν σίγουρα θα καταναλώσετε τον RV σας. Δεδομένου ότι αυτό μπορεί να συμβεί ενώ βρίσκεστε μέσα στο RV σας, ακόμα και όταν ταξιδεύετε στο δρόμο. Κάντε το ηλεκτρικό σας σύστημα μία από τις πρώτες επιθεωρήσεις στη λίστα σας.

Αν αποθηκεύσατε το RV σας σε θερμοκρασίες χαμηλότερης κατάψυξης, τα καλώδια μπορεί να επηρεαστούν από τη διαστολή και τη συστολή καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονται. Εάν αποθηκεύεται σε ζεστό καιρό, η θερμότητα μπορεί να επιταχύνει την αποσύνθεση των επιστρώσεων και των συνδέσεων.

RV ηλεκτρικά συστήματα γενικά

Αν έχετε ρυμουλκούμενο ή πέμπτο τροχό, θα έχετε τόσο ένα σύστημα τροφοδοσίας μπαταρίας DC 12 volt και ένα ηλεκτρικό σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος 120 V όπως αυτό που τροφοδοτεί το σπίτι σας. Εάν οδηγείτε ένα αυτοκινούμενο, θα έχετε ένα ξεχωριστό σύστημα συνεχούς ρεύματος 12 V για το αυτοκίνητο σύστημα του οχήματος.

Βασικά, οι πρίζες, το ψυγείο, το κλιματιστικό, ο φούρνος μικροκυμάτων και οι μεγαλύτερες συσκευές τροφοδοτούνται από AC. Μερικοί, όπως το ψυγείο σας, τροφοδοτούνται από πολλά συστήματα υπό διαφορετικές συνθήκες. Ένα τρισδιάστατο ψυγείο έχει ενεργοποιήσει την τροφοδοσία με μπαταρία 12 βολτ ή προπάνιο.

Ο διακόπτης ασφαλείας σας είναι ο διακόπτης ασφαλείας για τις υπερτάσεις ισχύος που προέρχονται από το σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού βρίσκονται οι διακόπτες κυκλώματος. Μπορείτε να σημάνετε τον διακόπτη κυκλώματος σας, όπως και στο σπίτι σας, για να δείξετε ποιος διακόπτης ελέγχει τις συσκευές και τις εξόδους του RV σας.

Οι ανεμιστήρες για τη σόμπα, τους κλιβάνους ή τους αεραγωγούς, τις αντλίες νερού, τα φωτιστικά, το ραδιόφωνο και σχεδόν όλα τα άλλα τροφοδοτούνται από το σύστημα DC.

Ασφάλειες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για να κλείνουν την τροφοδοσία σε αυτά τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού βρίσκονται οι ασφάλειες σας.

Πρόσθετα συστήματα ασφαλείας ισχύος

Τα πάρκα RV και τα campgrounds δεν διατηρούν πάντοτε τους συνδέσμους τους σε παρθένα κατάσταση. Χρησιμοποιούνται από διαφορετικούς ανθρώπους επανειλημμένα κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα προσεκτικοί ως προς τον τρόπο χειρισμού του εξοπλισμού και μπορεί να προκαλέσουν ή να προκαλέσουν ζημιά. Ο χρόνος, ο καιρός, η έκθεση και η χρήση φορούν τα πράγματα έξω, και οι συνδέσεις RV παίρνουν πολλά από αυτά.

Για να προστατέψουμε το ηλεκτρικό μας σύστημα, αγοράσαμε ένα εξωτερικό προστατευτικό προστασίας από υπερτάσεις που συνδέουμε απευθείας στην πηγή τροφοδοσίας του πάρκου RV. Αυτό είναι βασικά ένας διακόπτης κυκλώματος μεταξύ του συστήματός σας και του δικού σας, αλλά με κάποια πρόσθετη προστασία. Όχι μόνο θα κλείσει το ρεύμα όταν σηκώνεται, αλλά και όταν βυθίζεται. Οι βυθίσεις δύναμης μπορούν να προκαλέσουν ζεστό καλωδίωση και να καταστρέψουν τις συσκευές σας. Ο εσωτερικός διακόπτης κυκλώματος δεν θα σας προστατεύσει από τις βυθίσεις ισχύος.

Έλεγχος ηλεκτρικών συστημάτων RV

Ηλεκτρικά καλώδια: Ξεκινήστε τον ηλεκτρικό έλεγχο με το ηλεκτρικό καλώδιο βαρέως τύπου που συνδέει το RV σας με την πηγή τροφοδοσίας του πάρκου. Έχετε ισχύ 20, 30 ή 50 amp; Το πάρκο που σχεδιάζετε να μείνετε προσφέρετε τους ενισχυτές που χρειάζεστε;

Εάν έχετε σύστημα 50 amp, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα βήμα προς τα κάτω για να μετατρέψετε από 50 αμπέρ σε 30 αμπέρ.

Διακόπτες και ασφαλειοθήκες: Ελέγξτε τους διακόπτες κυκλώματος και τις ασφάλειες.

Μπαταρίες: Ελέγξτε τα επίπεδα υγρών μπαταρίας RV.

Γεμίστε με αποσταγμένο νερό. Ελέγξτε για τη διάβρωση, το οξύ της μπαταρίας, τις ημερομηνίες λήξης. Αν υπάρχει μπαταρία στο τερματικό, μπορείτε να το καθαρίσετε με βούρτσα και διάλυμα σόδας και νερού. Φορέστε προστατευτικά γυαλιά και παλιά ρούχα. Το οξύ της μπαταρίας θα εκτοξευθεί και μπορεί να κάψει τα μάτια και το δέρμα σας και να κάψει τρύπες στα ρούχα σας. Μια μέθοδος είναι να τοποθετήσετε μια πλαστική σακούλα πάνω από τα τερματικά και να τα κρατήσετε καλυμμένα ενώ τα βουρτσίζετε.

Μάθετε τη διαφορά μεταξύ τυποποιημένων μπαταριών και μπαταριών βαθιάς κυκλοφορίας.

Συσκευές: Ελέγξτε κάθε συσκευή για κανονική λειτουργία.

Προτού συνδέσετε το Πάρκο

Τάση γραμμής: Αγοράστε και χρησιμοποιήστε μετρητή τάσης γραμμής ή μετρητή τάσης και δοκιμαστή πολικότητας. Αυτά είναι φθηνά και μπορούν να σας προειδοποιήσουν προτού υπάρξει οποιαδήποτε ζημιά.

Χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή πολικότητας για να ελέγξετε την ισχύ της ακτής προτού συνδέσετε το. Ο ελεγκτής πολικότητας διαθέτει ένα σύστημα φωτισμού που θα σας πει εάν η ισχύς της ακτής είναι καλωδιακά σωστά. Εάν δεν συμβαίνει, ζητήστε να μετακινηθείτε σε άλλο ιστότοπο.

Μόλις συνδεθεί ο έλεγχος από μία από τις εσωτερικές σας πρίζες για να βεβαιωθείτε ότι η τάση της γραμμής βρίσκεται στην ασφαλή ζώνη, μεταξύ 105 volts και 130 volts. Ένα τριφασικό βολτόμετρο μπορεί να παραμείνει σε μια έξοδο για συνεχή παρακολούθηση και μια υπενθύμιση ότι αυτό αξίζει να ελέγχετε συχνά.

Ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης

Να είστε έτοιμοι με κεριά, φανάρια ή φακούς. Σε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε οποιαδήποτε επισκευή μέσα ή έξω χωρίς ένα από αυτά.

Μαζί με τις πρόσθετες ασφάλειες και τους διακόπτες κυκλώματος ως αντικαταστάσεις ένα προστατευτικό κύμα μπορεί να σώσει το σύστημά σας από τις ηλεκτρικές διακυμάνσεις πάρκο. Μην νομίζετε ότι επειδή ο ενισχυτής σας RV 30 είναι αγκιστρωμένος σε μια πηγή ισχύος 50 amp, μπορείτε να τρέχετε κάθε συσκευή με τη μία. Εξακολουθείτε να περιορίζετε σε 30 αμπέρ.