Έχει ανακληθεί ο RV σας;

Πώς να μάθετε αν ο RV σας έχει ανακληθεί

Ο καθένας προχωράει για καλοκαιρινά ταξίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενώ οι RVers είναι απασχολημένοι με προγραμματισμένα ταξίδια και προϋπολογισμό για έξοδα διακοπών, το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι να έχουμε υπενθυμίσει το RV μας ή ακόμα και μια συσκευή μέσα στην RV ... αλλά συμβαίνει κάτι περισσότερο από ό, τι θέλουμε να σκεφτούμε.

Ποιος εκδίδει το RV;

Όταν ζωές ή ιδιοκτησία κινδυνεύουν λόγω ελαττώματος προϊόντος, εκδίδεται ανάκληση. Οι ανακλήσεις που σχετίζονται με το RV εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA.) Η NHTSA είναι μια από τις δώδεκα υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών (DOT) που δημιουργήθηκαν για να εποπτεύουν και να εφαρμόζουν τους κανονισμούς ασφαλείας.

Η NHTSA είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό και την επιβολή προδιαγραφών ασφαλείας για τα οχήματα με κινητήρα, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης ελαττωμάτων ασφαλείας και της έκδοσης ανακλήσεων για οτιδήποτε ταξιδεύει στις εθνικές μας οδούς.

Τι είναι τα ελαττώματα που δεν ανακαλούνται;

Όταν το προϊόν είναι ένα σημαντικό στοιχείο, όπως ένας RV, οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές. Αυτό είναι το σπίτι σας, αν και μόνο για μερικές εβδομάδες, και αν είναι αυτοκινούμενο, είναι το σπίτι και το όχημά σας. Το γεμίζετε με αγαθά που πιστεύετε ότι είναι αρκετά σημαντικά για να κρατήσουν μαζί σας, ακόμα και για απλά ταξίδια ή διακοπές για σαββατοκύριακα. Το πιο σημαντικό είναι ότι γεμίζετε το RV σας με ανθρώπους που αγαπάτε. Μην διστάσετε να αναφέρετε ελαττώματα αμέσως μόλις τα βρείτε.

Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία ασφαλείας στην τοποθεσία safercar.gov στο τμήμα Ελάττωμα & υπενθυμίσεις, Ασφάλεια καταγγελίας. Είτε κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Καταθέστε μια καταγγελία ασφαλείας" είτε καλέστε στο 1-888-327-4236. Η Επιτροπή Ασφαλείας των Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) καθιέρωσε ένα σύστημα καταγγελιών καταναλωτών το οποίο τέθηκε σε ισχύ το Μάρτιο του 2011.

Παρέχει επίσης πρόσβαση σε ανακληθέντα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον RV σας.

Γιατί δεν είπαμε για την ανάκληση RV μας;

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής είναι ότι δεν γνωρίζει ότι έχει εκδοθεί ανάκληση ή ότι το προϊόν που αγοράζει θα έχει τελικά μια ανάκληση που έχει εκδοθεί.

Ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των προϊόντων τους όταν εκδίδονται ανάκληση, δεν φτάνουν πάντα σε κάθε ιδιοκτήτη.

Μπορεί να έχουν μόνο την αρχική σας εγγραφή στο αρχείο, με μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας που ήταν διαθέσιμα κατά την αγορά του RV σας.

Εάν ο κατασκευαστής δεν γνωρίζει ότι έχετε στην κατοχή του ένα ανακληθέν RV ή ένα εξάρτημα, δεν μπορεί πάντα να σας δώσει τις πληροφορίες. Αν αγοράσατε ένα μεταχειρισμένο RV ή ακόμα και μετακινήθηκε από τη στιγμή που καταχωρίσατε τις εγγυήσεις σας, υπάρχει πιθανότητα να μην λάβετε ειδοποίηση ανάκλησης. Εάν αγοράσατε το RV σας από έναν ιδιωτικό φορέα, υπάρχει ακόμα λιγότερη πιθανότητα ο κατασκευαστής να γνωρίζει ότι θα επικοινωνήσει μαζί σας. Σε αυτή την περίπτωση, τι μπορείτε να κάνετε;

Πού βρίσκετε πληροφορίες ανάκλησης RV;

Σχεδόν κάθε κατασκευαστής RV έχει εκδώσει μια ανάκληση σε μια ή την άλλη στιγμή, οπότε είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να ψάχνετε RV σας περιοδικά ακόμα και όταν δεν έχετε ακούσει για τυχόν ανακλήσεις. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή ανάκλησης, ανατρέξτε και στο όχημα ρυμούλκησης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε σχετικά με τις ανακλήσεις RV. Οι ιδιοκτήτες RV μπορούν να μάθουν για ανακλήσεις μέσω αντιπροσώπων RV, άλλων RVers, RV clubs, φόρουμ RV ή ελέγχοντας τον ιστότοπο του κατασκευαστή RV.

Έλεγχος περιοδικά με την ιστοσελίδα NHTSA είναι ένας τρόπος για να συμβαδίσει με τη μηνιαία λίστα των ανακλήσεων. Μέσω του Safercar.gov μπορείτε να αναζητήσετε ανακλήσεις RV με βάση τη μάρκα και το μοντέλο του RV σας, είτε πρόκειται για αυτοκινούμενο όχημα, ρυμουλκούμενο ταξίδι ή πέμπτο τροχό.

Άλλοι οργανισμοί προσπαθούν να αναφέρουν ανακλήσεις καθώς εκδίδονται και πολλές από αυτές είναι σε απευθείας σύνδεση. Οι ιστότοποι, όπως οι περιλήψεις ανακλήσεων μετά την ανάκληση (ARFC) από τους καταναλωτές (ARFC) για κάθε μάρκα και μοντέλο, σας προσφέρουν λίγο πιο εύκολη πρόσβαση από ότι μέσω του safercar.gov, αλλά ενδέχεται να μην είναι τόσο πλήρεις όσο και τρέχουσες. Ο κατασκευαστής μπορεί να αναγράφει ανακλήσεις στον ιστότοπό του. Αν όχι, ίσως μπορείτε να μάθετε σχετικά με τις ανακλήσεις τηλεφωνώντας στο γραφείο εξυπηρέτησης πελατών. Θα πρέπει να μπορούν να σας ενημερώσουν για τα εξαρτήματα, τις συσκευές ή τα εξαρτήματα που συμπεριλήφθηκαν στην κατασκευή του RV σας.

Ορισμένοι πρόσφατοι υπενθυμίζουν RV

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες RV έχουν ακούσει δύο ανακλήσεις ψυγείων λόγω κινδύνων πυρκαγιάς. Αυτά περιλαμβάνουν τα μοντέλα Norcold 1200LR, 1200LRIM και 1201LRIM ψυγείων τεσσάρων θυρών, και τα μοντέλα σειράς N600 και N800 1082 ανεξάρτητα ψυγεία LP, και μοντέλα ψυγείων DOMETIC NDR1062, RM2652, RM2662, RM2663, RM2852, RM2862, RM3662, RM3663, RM3862 και RM3863. επίσης υπενθύμισε.

Εδώ είναι μια ακόμη λίστα με ανακλήσεις RV που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011 RV ανακλήσεις για Fleetwood RV, Inc για εσφαλμένα ενσύρματους προβολείς, αρκετοί κατασκευαστές εγκαθιστώντας Norcold ψυγεία, Bombadier ψυχαγωγικά προϊόντα, Inc για έναν αντίστροφο ενεργοποιητή, και Keystone για ανάκληση δεξαμενών νερού / νερού δεξαμενή .

Αυτά είναι μόνο λίγες από τις εκατοντάδες των ανακλήσεων που ανακάλυψα κατά την έρευνα για αυτό το άρθρο. Ελέγξτε τακτικά για ενημερώσεις σχετικά με τις ανακλήσεις, καθώς μαθαίνω για αυτά.