Ασφάλεια RV με δεξαμενές προπανίου

Βασικά στοιχεία για την ασφάλεια των δεξαμενών και των δεξαμενών προπανίου

Οι περισσότεροι RVers χρησιμοποιούν προπάνιο, τελικά, είτε για θερμότητα, ψύξη, ζεστό νερό, ή το μαγείρεμα. Εφόσον οι κανονισμοί αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να λάβετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση του προπανίου στην τοποθεσία NFPA (National Fire Protection Association). Οι Veteran RVers αναπτύσσουν γενικά μια ρουτίνα για τον έλεγχο της ασφάλειας των συστημάτων προπανίου τους έτσι ώστε, μαζί με αυτό το άρθρο, να έχουν κάποιες συμβουλές για να μοιραστούν που θα μπορούσαν να σας ωφελήσουν.

Κάθε εργασία στη λίστα ελέγχου RV σας είναι σημαντική και αξίζει να φροντίσετε προσεκτικά, ειδικά φροντίζοντας τη δεξαμενή RV propane.

Τα μεγέθη δεξαμενών RV ποικίλλουν, αλλά οι δεξαμενές των 20 lb. και 30 lb είναι μεταξύ των κοινών μεγεθών. Αυτές οι δεξαμενές περιγράφονται μερικές φορές από την άποψη του όγκου που κρατούν σε γαλόνια. Για παράδειγμα, η δεξαμενή των 20 λιβρών αναφέρεται μερικές φορές ως δεξαμενή των 5 γαλόνιων, αν και αυτό δεν είναι ο πιο ακριβής τρόπος περιγραφής του μεγέθους. Μια δεξαμενή 20 λιβρών βρίσκεται στην πραγματικότητα πιο κοντά στα 4,7 γαλόνια. Είναι πιο ακριβές να αναφερθούμε στα μεγέθη των δεξαμενών από τον αριθμό των κιλών προπανίου που συγκρατούν και όχι από τα γαλόνια. Οι δεξαμενές προπανίου γεμίζουν με δυναμικότητα 80%, αφήνοντας ένα μαξιλάρι ασφαλείας 20% για την επέκταση αερίων.

Οι RVers πρέπει να γνωρίζουν πολλά χαρακτηριστικά δεξαμενής προπανίου. Επειδή αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν την ασφάλεια του συστήματος προπανίου σας και καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο διατηρείτε και διαχειρίζεστε το σύστημα πρέπει να ελέγχονται.

Χαρακτηριστικά του προπανίου

Το προπάνιο διατηρείται υπό πίεση εντός της δεξαμενής σε υγρή κατάσταση στους -44 ° F, σημείο βρασμού. Σε θερμότερο από -44 ° προπάνιο εξατμίζεται στην αέρια κατάσταση κατάλληλη για καύση.

Εάν δείτε μια λευκή ομίχλη που διαρρέει από τη δεξαμενή προπανίου ή οποιοδήποτε σημείο σύνδεσης, αυτό δείχνει μια διαρροή, καθώς αυτή είναι η οπτική εμφάνιση ατμών χαμηλής θερμοκρασίας προπανίου. Επειδή είναι τόσο κρύο, μπορεί εύκολα να προκαλέσει κρυοπαγήματα, οπότε μην προσπαθήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας τη διαρροή. Καλέστε αμέσως έναν αντιπρόσωπο προπανίου, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε ηλεκτρικό ή που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα και να παραμείνετε μακριά από τη διαρροή.

Ασφάλεια και έλεγχος δεξαμενών προπανίου και συστήματος

Οι δεξαμενές σας πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικές ώστε να διατηρούν την πίεση που απαιτείται για τη διατήρηση του προπανίου σε υγρή κατάσταση. Οι βυθίσεις, η σκουριά, οι γρατζουνιές, οι τσιμούχες και οι αποδυναμωμένοι σύνδεσμοι βαλβίδων μπορεί να είναι πιθανά σημεία για διαρροές προπανίου υπό πίεση.

Κατά συνέπεια, πρέπει να ελέγχετε τακτικά τις δεξαμενές σας από προμηθευτή αερίου προπανίου που διαθέτει άδεια από την Επιτροπή. Είχαμε επιθεωρηθεί από τον προμηθευτή όπου έχουμε γεμίσει τα δοχεία μας, αλλά ορισμένοι αντιπρόσωποι RV έχουν επίσης την εξειδίκευση να κάνουν τόσο επιθεώρηση δεξαμενών όσο και ολόκληρο το σύστημα προπανίου του RV σας. Οι ετήσιοι έλεγχοι είναι σοφοί για τα συστήματα προπανίου RV , αλλά οι δεξαμενές θα πρέπει να πιστοποιούνται τουλάχιστον ανά πενταετία.

Μανόμετρο

Ο μετρητής πίεσης σας δείχνει πόσο γεμάτο είναι η δεξαμενή σας σε κλάσματα: ¼, ½, ¾, πλήρης. Επειδή οι μεταβολές της θερμοκρασίας επηρεάζουν την πίεση καθώς αλλάζει ο όγκος της δεξαμενής, αυτές οι αναγνώσεις μπορεί να είναι ελαφρώς ανακριβείς.

Η ανακρίβεια αυξάνεται καθώς ο όγκος μειώνεται. Θα αναπτύξετε μια αίσθηση για το πόσο χρόνο θα διαρκέσει το προπάνιο σας αφού χρησιμοποιήσετε μερικές δεξαμενές. Αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από το εάν χρησιμοποιείτε το προπάνιο για τη θέρμανση του νερού μόνο ή επίσης για να τροφοδοτήσετε το ψυγείο, τη θερμάστρα και τη σόμπα.

Συσκευή προστασίας υπερπλήρωσης (OPD)

Το OPD απαιτείται σε όλες τις δεξαμενές προπανίου μέχρι την χωρητικότητα των 40 λιβρών σε δεξαμενές που κατασκευάστηκαν μετά τον Σεπτέμβριο του 1998. Έχω δει αντιφατικές πληροφορίες λέγοντας ότι οι δεξαμενές που κατασκευάστηκαν πριν από αυτή την ημερομηνία, ιδιαίτερα οι οριζόντιες δεξαμενές της ASME, βρέθηκαν σε ανά σύνδεση NFPA παραπάνω. Ωστόσο, ένα άρθρο της Foremost Insurance αναφέρει ότι οι παλιοί κύλινδροι δεν μπορούν πλέον να ξαναγεμίζονται χωρίς την εγκατάσταση ενός OPD. Ορισμένοι προμηθευτές δεν θα καλύψουν αυτές τις δεξαμενές. Να είστε προσεκτικοί σε αυτό που μαθαίνετε από μια αναζήτηση στο Internet. Ελέγξτε την τοποθεσία NFPA για τους ισχύοντες κανονισμούς.

Συνδέσεις

Υπάρχουν διάφορες συνδέσεις και εξαρτήματα που συνδέονται με το σύστημα δεξαμενής προπανίου και προπανίου στο RV σας. Αυτά πρέπει να ελέγχονται περιοδικά. Συνιστώνται ετησίως επιθεωρήσεις, ειδικά για το σύστημα RV σας. Η πρόσφατη επιθεώρηση δεξαμενών είναι καλή για πέντε χρόνια.

Χρώμα δεξαμενής

Το χρώμα της δεξαμενής προπανίου δεν φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από ένα καλλυντικό πρόβλημα ή μια παρεπόμενη επιλογή του κατασκευαστή, αλλά το χρώμα είναι σημαντικό. Τα φωτεινά χρώματα αντικατοπτρίζουν τη θερμότητα, τα σκοτεινά απορροφούν τη θερμότητα Θέλετε οι δεξαμενές σας να αντανακλούν τη θερμότητα, ώστε να μην δώσετε στον πειρασμό να τους ζωγραφίσετε ένα σκοτεινό χρώμα, ακόμα κι αν θα συμπλήρωναν απόλυτα την εξέδρα σας.

Κανονισμοί κράτους

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα ανταλλακτικά προπανίου σας αντιμετωπίζονται διαφορετικά καθώς ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα. Διαφορετικές πολιτείες ενδέχεται να έχουν διαφορετικούς κανονισμούς, πέραν των ομοσπονδιακών κανονισμών που αφορούν τις δεξαμενές προπανίου. Το Τέξας, για παράδειγμα, απαιτεί από τους προμηθευτές του προπανίου να χρησιμοποιούν τρία μέτρα για τον προσδιορισμό μιας πλήρους δεξαμενής. Αυτά περιλαμβάνουν τη ζύγιση σε κλίμακα, χρησιμοποιώντας το OPD και το σταθερό περιτύπωμα στάθμης υγρού.

Ανιχνευτής διαρροής προπανίου

Κάθε RV πρέπει να διαθέτει έναν ανιχνευτή διαρροής προπανίου που να βρίσκεται μέσα στον RV. Το αέριο προπάνιο μπορεί να διαρρεύσει από σόμπες, θερμαντήρες, ψυγεία ή θερμοσίφωνες . Μπορεί να διαρρεύσει από οποιοδήποτε σύνδεσμο στο σύστημα προπανίου και μπορεί να διαρρεύσει από οποιοδήποτε σπάσιμο στις γραμμές που τροφοδοτούν αυτές τις συσκευές. Εάν μυρίσετε το προπάνιο ή εάν οι ανιχνευτές διαρροής προπανίου σας συναντήσουν, βγείτε αμέσως από το RV. Μην ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές και αποφύγετε την πρόκληση σπινθήρων. Μόλις βρίσκεστε σε ασφαλή απόσταση από το RV σας, καλέστε μια επαγγελματική υπηρεσία προπανίου και, αν χρειαστεί, προειδοποιήστε τους γείτονές σας, των οποίων οι RVs ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο εάν ξεσπάσει μια πυρκαγιά.

Ταξιδεύοντας με προπάνιο

Η οδήγηση με απενεργοποιημένο προπάνιο μπορεί να φανεί ότι δεν έχει νόημα, αλλά ξεχνώντας να γυρίσετε τις δεξαμενές προπανίου πριν ταξιδέψετε είναι ένα λάθος που είναι εύκολο να το κάνετε. Είναι παράνομο να έχετε το όχημά σας σε κίνηση με τις βαλβίδες της δεξαμενής προπανίου σας ανοιχτές και πιο σίγουρα τον κίνδυνο όταν ταξιδεύετε μέσω των σηράγγων. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς την αδυναμία διαφυγής από μια καύσιμη RV σε μια σήραγγα, σε μια γέφυρα ή στον αυτοκινητόδρομο, οπουδήποτε. Παίξτε το ασφαλές και αποφύγετε τις πυρκαγιές.