Αυτή η εφαρμογή Genius Stargazing θα αλλάξει πώς βλέπετε τον ουρανό της νύχτας

Κοιτάζοντας μπροστά για να αστερίες με τα παιδιά σας, ενώ ταξιδεύετε αυτό το καλοκαίρι; Η δωρεάν εφαρμογή SkyView μετατρέπει το smartphone ή το tablet σας σε έναν λαμπρό οδηγό για το νυχτερινό ουρανό. Είναι σαν ένα τηλεσκόπιο στην τσέπη σας, μόνο καλύτερα.

Τα παιδιά αγαπούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πλανήτες και αστέρια που έχουν μάθει στο σχολείο, αλλά δεν χρειάζεται να φοβάσαι αν δεν μπορείς να πεις τη διαφορά μεταξύ του Κρόνου και του Σίριου, του Μεγάλου Σκυλιού Αστέρι.

Με αυτή την τρελή έξυπνη εφαρμογή αστρονομίας, απλώς τοποθετήστε τη συσκευή σας προς τα επάνω και το SkyView θα επισημάνει και θα μεγεθύνει πλανήτες, αστέρια, δορυφόρους και άλλα βασικά αντικείμενα στον ουρανό.

Χρησιμοποιώντας την τοποθεσία σας για να επικαλύψετε την προσωπική προβολή του ουρανού στην προβολή της κάμεράς σας, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Περιγράφει ακόμη και τους 88 αστερισμούς, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τον Orion, τον Draco the Dragon ή τον Southern Cross. Ιδιοφυία!

Το SkyView διατίθεται δωρεάν για iOS και Android. Στην έκδοση Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 3D Touch στο εικονίδιο SkyView για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αγαπημένα σας αντικείμενα του ουρανού και, στη συνέχεια, κάντε μια συντόμευση στο widget Σήμερα, το οποίο εμφανίζει μια λίστα με τους πλανήτες, τα αστέρια και τους δορυφόρους που είναι ορατά στην τοποθεσία σας εκείνη τη νύχτα.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Spotlight, απλά σύρετε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη και αναζητήστε οποιοδήποτε ουράνιο αντικείμενο, όπως το Capella ή το Orion. Όταν αγγίξετε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης SkyView, η εφαρμογή θα ανοίξει και θα επιλέξετε το αντικείμενο, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Καθώς ο νυχτερινός ουρανός σκουραίνει, μεταβείτε στην προβολή Night Vision, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε το βλέμμα σας από τη συσκευή σας στον ουρανό χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε τα μάτια σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το SkyView για να δείτε τα ετήσια βροχή των μετεωριτών Geminids ή Perseid . Επιλέξτε το εικονίδιο μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία και αναζητήστε τον αστερισμό του Gemini ή Perseus, στη συνέχεια καθίστε και προσέξτε.

Στην κορυφή του ντους Perseid, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε έως και 100 ορατούς μετεωρίτες ανά ώρα.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα. Περιέργεια για όλα τα "space junk" εκεί έξω; Ενεργοποιήστε το δορυφορικό φίλτρο των συντριμμιών και δείτε πόσο βρώμικοι είμαστε οι γήινοι. Το λογισμικό του SkyView περιλαμβάνει μια εκτεταμένη βάση δεδομένων με πληροφορίες για περισσότερα από 20.000 αντικείμενα στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων τεχνητών αντικειμένων σε τροχιά, όπως δορυφόροι καιρού, δορυφόροι επικοινωνίας, δορυφόροι πλοήγησης και υπολείμματα χώρου. Είναι όλα διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο και σε αμφίδρομες προβολές 3D και επαυξημένης πραγματικότητας.

Ενδιαφέρεστε για το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό; Μπορείτε να δείτε και να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα αντικείμενα με απίστευτα μεγεθυμένα γραφικά καθώς περιστρέφονται γύρω από τη Γη.

Για βέλτιστη προβολή, επιλέξτε μια τοποθεσία μακριά από τις πόλεις, όπου υπάρχει μικρή ή καθόλου φωτεινή ρύπανση. Τα εθνικά πάρκα και άλλες περιοχές με χαμηλή πληθυσμιακή ερημιά είναι ιδανικές.