Μνημείο MLK στην Ουάσιγκτον, DC

Εθνικό μνημείο τιμά τον αρχηγό των πολιτικών δικαιωμάτων

Το Εθνικό Μνημείο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, νεωτεριστής στην Ουάσινγκτον, τιμά την εθνική και διεθνή συνεισφορά και το όραμα του Δρ. Βασιλέως για όλους να απολαμβάνουν μια ζωή ελευθερίας, ευκαιριών και δικαιοσύνης. Το Κογκρέσο ψήφισε ένα κοινό ψήφισμα το 1996 με το οποίο εξουσιοδότησε την κατασκευή του Μνημείου και δημιουργήθηκε ένα ίδρυμα για να «Κατασκευάσει το Όνειρο», αυξάνοντας τα κατ 'εκτίμηση 120 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το έργο. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα που παραμένουν στο National Mall επιλέχθηκε για το μνημείο για τον Martin Luther King, νεώτερο, δίπλα στο Franklin D.

Μνημείο του Ρούσβελτ, ανάμεσα στα Μνημεία Λίνκολν και Τζέφερσον. Είναι το πρώτο σημαντικό μνημείο στο National Mall αφιερωμένο σε έναν Αφρο-Αμερικανό και σε έναν μη Πρόεδρο. Το Memorial είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν υπάρχει καμία χρέωση για επίσκεψη.

Τοποθεσία και Μεταφορά

Το Εθνικό Μνημείο του Martin Luther King, Jr., βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της λεκάνης της παλίρροιας στη διασταύρωση της λεωφόρου West Basin Drive και της λεωφόρου Independence Avenue SW της Ουάσιγκτον,

Οι εισόδους στο χώρο του Memorial βρίσκονται στην Independence Avenue, SW, δυτικά της λεκάνης West Basin Drive. Independence Avenue, SW, στο Daniel French Drive. Οχάιο Drive, SW, νότια του Αγάλματος της Ericsson. και Ohio Drive, SW, στο West Basin Drive. Ο χώρος στάθμευσης είναι εξαιρετικά περιορισμένος στην περιοχή, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Memorial είναι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι πλησιέστεροι σταθμοί του μετρό είναι ο Smithsonian και ο Foggy Bottom . (περίπου ένα μίλι με τα πόδια).

Περιορισμένος χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμος στο West Basin Drive, στο Ohio Drive SW και στο χώρο στάθμευσης της λεκάνης απορροής κατά μήκος της λεωφόρου Maine, SW. Οι χώροι στάθμευσης και ζωντανοί σταθμοί λεωφορείων βρίσκονται στο Swing Home Drive Drive, προσβάσιμο από τη νότια πλατεία 17th St.

Το άγαλμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και το μνημείο

Το Μνημείο μεταφέρει τρία θέματα που ήταν κεντρικά σε όλη τη ζωή του Δρ. Βασιλιά - δημοκρατία, δικαιοσύνη και ελπίδα.

Το κεντρικό κομμάτι του Εθνικού Μνημείου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι η «Πέτρα της Ελπίδας», ένα άγαλμα του Δρ. Βασιλέως 30 ποδιών, που κοιτάζει στον ορίζοντα και επικεντρώνεται στο μέλλον και την ελπίδα για την ανθρωπότητα. Το γλυπτό ήταν σκαλισμένο από τον Κινέζο καλλιτέχνη Master Lei Yixin από 159 τετράγωνα γρανίτη που συναρμολογήθηκαν για να εμφανιστούν ως ένα μοναδικό κομμάτι. Υπάρχει επίσης ένας επιγραφικός τοίχος 450 ποδιών, κατασκευασμένος από γρανιτένια πάνελ, που είναι γραμμένο με 14 αποσπάσματα των κηρυγμάτων του Βασιλιά και τις δημόσιες διευθύνσεις που χρησιμεύουν ως ζωντανές δοκιμασίες του οράματός του για την Αμερική. Ένα τείχος προσφορών που καλύπτει τη μεγάλη πορεία των πολιτικών δικαιωμάτων του Dr. King αντιπροσωπεύει τα ιδανικά του Δρ. King για την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αγάπη. Τα στοιχεία του τοπίου του Μνημείου περιλαμβάνουν τα αμερικανικά δένδρα Elm, τα δέντρα των Cherry Yoshino, τα φυτά Liriope, το αγγλικό yew, το γιασεμί και το σουμάκ.

Βιβλιοπωλείο και σταθμός Ranger

Στην είσοδο του Memorial, ένα βιβλιοπωλείο και ο σταθμός του Εθνικού Πάρκου Service περιλαμβάνουν ένα κατάστημα δώρων, οπτικοακουστικές οθόνες, κιόσκια με οθόνη αφής και πολλά άλλα.

Επισκέψεις Συμβουλές

Ιστοσελίδα: www.nps.gov/mlkm

Σχετικά με τον Martin Luther King

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, νεώτερος, ήταν υπουργός Βαπτιστών και κοινωνικός ακτιβιστής, ο οποίος έγινε αξιοσημείωτος αριθμός κατά τη διάρκεια του κινήματος των αμερικανικών πολιτικών δικαιωμάτων. Έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον τερματισμό του νομικού διαχωρισμού των Αφροαμερικανών πολιτών στις ΗΠΑ, επηρεάζοντας τη δημιουργία του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964 και του νόμου για τα δικαιώματα ψήφου του 1965. Τον 1964 έλαβε το βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Memphis, Tennessee το 1968. Ο βασιλιάς γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου. Τα γενέθλιά του αναγνωρίζονται ως εθνικές εορτές κάθε χρόνο την Δευτέρα μετά την ημερομηνία αυτή.