Όλα για το Μουσείο του Λουξεμβούργου

Το παλαιότερο δημόσιο μουσείο του Παρισιού

Το Μουσείο του Λουξεμβούργου είναι το παλαιότερο δημόσιο μουσείο του Παρισιού, αφού άνοιξε τις πόρτες του το 1750 (αν και σε άλλο κτίριο, το Palais du Luxembourg). Έχει πολλές ενσαρκώσεις κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά ανέκαθεν κατέχει μια σημαντική θέση στη ζωντανή καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Ήταν το πρώτο μουσείο που διοργάνωσε μια ομαδική έκθεση αφιερωμένη στην σχολή ιμπρεσιονιστών - μια φημισμένη συλλογή που στεγάζεται μόνιμα στο κοντινό Musee d'Orsay .

Τα τελευταία χρόνια, το μουσείο του Λουξεμβούργου έχει πραγματοποιήσει σημαντικές αναδρομές σε καλλιτέχνες όπως οι Modigliani, Botticelli, Raphaël, Titian, Arcimboldo, Veronese, Gauguin και Vlaminck. Το φθινόπωρο του 2015, το μουσείο άνοιξε μια νέα εποχή με μια μεγάλη αναδρομή στον γαλλικό ροκοκό ζωγράφο Fragonard (ένας από τους πίνακές του, με τίτλο "The Swing", απεικονίζεται παραπάνω).

Εκτός από τους κεντρικούς εκθεσιακούς χώρους, η θέση του μουσείου στην άκρη του πολυτελούς Jardin du Luxembourg αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό για μια τέχνη καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ανακάλυψης. Σιγουρευτείτε για να εξερευνήσετε τους κήπους, που δημιουργήθηκαν από τη Βασίλισσα Marie de Medicis και συχνάζουν από διάσημους καλλιτέχνες, συγγραφείς και ζωγράφους κατά τη διάρκεια των αιώνων, πριν ή μετά από να απολαύσετε μια έκθεση εδώ.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το Musee du Luxembourg βρίσκεται στην άκρη του Gardens του Λουξεμβούργου στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού .

Διεύθυνση: 19 rue de Vaugirard
Metro / RER: Saint-Sulpice ή Mabillon. ή RER γραμμή Β στο Λουξεμβούργο
Τηλ .: +33 (0) 1 40 13 62 00

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Ωρες λειτουργίας:

Ανοιχτό: Τα μουσεία και οι εκθεσιακές αίθουσες είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 10 π.μ. - 8 μ.μ. (ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ την Παρασκευή και το Σάββατο). Το μουσείο είναι κλειστό στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Μαΐου.

Προσιτότητα:

Το μουσείο είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα, και η είσοδος είναι δωρεάν με απόδειξη ταυτότητας (και για τον συνοδό προσκεκλημένο).

Οι χώροι στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ειδικά επιφυλακτικοί. Δείτε αυτή τη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

Καζίνο / αναψυκτικά:

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο τσάι, την υποβαθμισμένη θερμή σοκολάτα υπογραφής και άλλα καλούδια στο δωμάτιο τσαγιού Angelina που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Οι καλύτεροι προμηθευτές ζεστής σοκολάτας στο Παρίσι

Τρέχουσες εκθέσεις και πώς να αγοράσετε εισιτήρια:

Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τρέχοντα και επερχόμενα εκθέματα σε αυτή τη σελίδα.

Εισιτήρια: Τα τελευταία εισιτήρια πωλούνται 30 λεπτά πριν από το κλείσιμο των εκθεσιακών χώρων. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων και να δείτε τιμές για τα τρέχοντα εκθέματα σε αυτή τη σελίδα (στα αγγλικά)

Αξιοθέατα και αξιοθέατα Κοντά στο Μουσείο:

Μια μικρή ιστορία:

Όταν το μουσείο άνοιξε αρχικά, φιλοξένησε περίπου 100 έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς 24 ζωγραφικών έργων από τον Ρούμπενς της Γαλλικής Βασίλισσας Μαρίης Μεντζή, καθώς και έργα του Leonardo da Vinci, του Raphael, του Van Dyck και του Rembrandt. Αυτά τελικά θα βρουν ένα νέο σπίτι στο Λούβρο.

Το 1818 , το Μουσείο του Λουξεμβούργου αναδημιουργήθηκε ως σύγχρονο μουσείο τέχνης, γιορτάζοντας το έργο των ζωντανών καλλιτεχνών όπως ο Ντελακροξ και ο Δαβίδ, όλα τα ονομαστά ονόματα εκείνη τη στιγμή.

Το σημερινό κτήριο ολοκληρώθηκε μόλις το 1886.

Το πρώτο και περίφημο εκθεσιακό έργο μεγάλων έργων των ιμπρεσιονιστών πραγματοποιήθηκε στους υφιστάμενους χώρους, με έργα του Cézanne, του Sisley, του Monet, του Pissarro, του Manet, του Renoir και άλλων. Τα έργα τους, που θεωρούνταν σκανδαλώδη από πολλούς κριτικούς εκείνη την εποχή, τελικά μεταφέρθηκαν στη σημερινή διάσημη συλλογή στο Musée d'Orsay.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Καλύτερα μνημεία ιμπρεσιονιστών στο Παρίσι

Όταν το Palais de Tokyo άνοιξε το 1937 ως νέο κέντρο σύγχρονης τέχνης στο Παρίσι, το Μουσείο Λουξεμβούργου έκλεισε τις πόρτες του, ανοίγοντας μόνο το 1979.