Το Yves Saint Laurent στο Παρίσι

Όπου η ιδιοφυΐα της μόδας δημιούργησε τα σχέδιά του

Ο Yves Saint Laurent ήταν ένα φαινόμενο, ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές μόδας στον κόσμο, οι οποίοι καθιστώντας την αρσενική ντουλάπα προσβάσιμη στις γυναίκες, έγινε επίσης μέρος του γυναικείου απελευθερωτικού κινήματος στα μέσα του 20ου αιώνα. Ήταν το σακάκι Tuxedo Le Smoking που έβαζε τον τόνο. μετά από αυτό έκανε τα ίδια με άλλα μέχρι τώρα ανδρικά ρούχα, όπως μπουφάν σαφάρι, μπιζέλια και ιπτάμενα κοστούμια.

Η παραγωγή του ήταν εξαιρετική, όπως και ο τρόπος ζωής του για λήψη και λήψη ναρκωτικών.

Πέθανε το 71 από τον καρκίνο του εγκεφάλου τον Ιούνιο του 2008, ήταν αποτεφρωμένη και η τέφρα του διασκορπίστηκε στον κήπο του Majorelle στο Μαρακές του Μαρόκου. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Sarkozy: "Ο Yves Saint Laurent ήταν πεπεισμένος ότι η ομορφιά ήταν απαραίτητη πολυτέλεια για όλους τους άνδρες και όλες τις γυναίκες".

Το στούντιο του Yves Saint Laurent

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μεγαλοφυΐα, τις ιδέες του για την απαραίτητη πολυτέλεια και τα σχέδιά του, επισκεφτείτε το στούντιο του στο Παρίσι σε μια περιοδεία με την Cultival , μια εταιρεία που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις σε μέρη που συνήθως δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό. Το στούντιο βρίσκεται στο Fondation Pierre Berge-Yves Saint Laurent, το ίδρυμα που ίδρυσε η YSL με τον εραστή και τον συνεργάτη του για να διατηρήσει την κληρονομιά του. Το ζευγάρι άνοιξε το YSL haute couture house το 1962 και μετακόμισε στην 5 λεωφόρο Marceau στο 16ο διαμέρισμα το 1974. Το ίδρυμα διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή από 5.000 haout couture ενδύματα καθώς και πάνω από 50.000 σχέδια, σκίτσα και βιβλία σκίτσων και 15.000 αξεσουάρ.

Ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, είναι πιθανό να δείτε τα Salons Reception, το στούντιο του Yves Saint Laurent και τη βιβλιοθήκη. Θα υπάρξουν επίσης πρωτότυπα σκίτσα και θα διαβαστούν οι σχολιασμοί της YSL στα εργαστήρια καθώς και τα πρωτότυπα υψηλής ραπτικής. Θα είναι μια συναρπαστική ματιά στη ζωή και το έργο του σχεδιαστή που έκπληκτος και σοκαρισμένος στον κόσμο.

Ίδρυμα Pierre Bergé-Yves Saint Laurent
5 λεωφόρος Marceau
Παρίσι 16
Τηλ .: 00 33 (0) 1 44 31 64 00
Δικτυακός τόπος

Καλλιέργεια
Τηλ: 00 33 (0) 825 05 44 05 (0,15 ευρώ / λεπτό)
Ιστοσελίδα για την εκδρομή Yves Saint Laurent

Η ζωή του Yves Saint Laurent

Yves Henri Donat Ο Mathieu Saint Laurent γεννήθηκε στις 1 Αυγούστου 1935 στο Oran Algeria. Στα 18 του, μετακόμισε στο Παρίσι, σπούδασε στο Chambre Syndicale de la Couture και συγκέντρωσε αρκετή προσοχή για τα σχέδιά του για μια εισαγωγή στο Christian Dior. Η σημαντική άνοδος της φήμης του Yves Saint Laurent στο σπίτι ξεκίνησε όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο για κοκτέιλ φόρεμα που σχεδίασε το 1954. Όταν ο Dior πέθανε στην απροσδόκητη νεαρή ηλικία των 52 ετών, η YSL ανέλαβε, ξεκίνησε μια εαρινή συλλογή και η καριέρα του φαινόταν φτιαγμένη. Εντούτοις, κόπηκε σύντομα για ένα ξόρκι: το 1960 στρατολογήθηκε στο γαλλικό στρατό που αγωνίστηκε στην Αλγερία, υπέστη μια νευρική κατάρρευση και στάλθηκε σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Η επακόλουθη απελευθέρωση από τη Dior ήταν μια ευλογία. Ο διά βίου συνεργάτης του, ο Pierre Bergé, παρείχε τη χρηματοδότηση. YSL την έμπνευση και το 1962, το ζευγάρι ξεκίνησε την ετικέτα YSL. Το 1966 άνοιξε τη μπουτίκ της Rive Gauche, την πρώτη που έφερε έτοιμη να φορέσει. στη δεκαετία του 1970 εισήγαγε τα ανδρικά ενδύματα.

Ο Yves Saint Laurent ήταν μπροστά από το χρόνο του.

Ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που χρησιμοποιεί εθνικά μοντέλα στο διάδρομο. το 1971 η ριζοσπαστική του συλλογή 40s συγκλόνισε τους κριτικούς. έθεσε γυμνό για το πρώτο του YSL ανδρικό άρωμα, Pour Homme , το οποίο δημιούργησε μια τεράστια φρενίτιδα ενδιαφέροντος και καταδίκης, και το 1977 ξεκίνησε το άρωμά του Opium . Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η φήμη του ήταν τέτοια που το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη έθεσε την πρώτη του ατομική έκθεση σε σχεδιαστή μόδας. Η μόδα της Saint Laurent πωλήθηκε το 1993 και τελικά αποσύρθηκε το 2002.

Σήμερα τα σχέδια του είναι τόσο εικονικά όσο ποτέ. ενώ το όνομα ζει με νέους σχεδιαστές στο τιμόνι.

Τα καταστήματα Yves Saint Laurent στο Παρίσι:
38 Rue du Faubourg Saint-Honoré
Παρίσι 8
Τηλ .: 00 33 (0) 1 42 65 74 59

9 Rue de Grenelle
Παρίσι 7
Τηλ .: 00 33 (0) 1 45 44 39 01

6 Θέση Saint-Sulpice
Παρίσι 6
Τηλ .: 00 33 (0) 1 43 29 43 00

Ιστοσελίδα για όλα τα καταστήματα της Yves Saint Laurent

Περισσότερα για τα πολυτελή καταστήματα στο Παρίσι: