Εξερευνώντας την γειτονιά του Saint-Michel στο Παρίσι: Οι συμβουλές μας

Ένα κομμάτι της καρτ ποστάλ Παρίσι στην παλαιά λατινική συνοικία

Οι καλαίσθητοι δρόμοι, τα διακοσμημένα με λουλούδια μπαλκόνια και οι κινηματογραφικές αίθουσες του Arthouse: αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη γοητεία της γειτονιάς του Saint-Michel. Φωλιασμένο στη δυτική πλευρά της ιστορικής Λατινικής συνοικίας , αυτή είναι μία από τις πιο επισκέψιμες περιοχές του Παρισιού. Εδώ, θα βρείτε τους τουρίστες που απολαμβάνουν ατέλειωτες λήψεις της δραματικής κρήνης St. Michel και του εικονικού καθεδρικού ναού Notre Dame , που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ποταμό Σηκουάνα στην απέναντι όχθη.

Αυτή η δημοφιλής γειτονιά φιλοξενεί μερικά από τα πιο πανέμορφα ιστορικά μνημεία και θέσεις στο Παρίσι , συμπεριλαμβανομένου του μαυσωλείου Πάνθεον. Και με το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης , βιβλιοπωλεία ειδικότητας και φημισμένα παλιά καφενεία συγκεντρωμένα επίσης στην περιοχή, η γειτονιά αντλεί επίσης εκλεκτικά πλήθη σπουδαστών, διανοουμένων και περιηγητών.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι όλα τουριστικά. Παρά τη δημοτικότητά της, εξακολουθεί να καταφέρνει να διατηρήσει ήσυχες γωνιές και μέρη που φαίνεται περίεργα ανέγγιχτα από τη νεωτερικότητα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παραμένει μια τέτοια κάρτα ισοπαλίας για τους τουρίστες: ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, αντιστέκεται στην πλήρη αποικιοποίηση της βιομηχανίας ταχυδρομικών καρτών.

Προσανατολισμός και κεντρικοί δρόμοι:

Το St. Michel βρίσκεται στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού μέσα στην ιστορική συνοικία της Λατινικής συνοικίας , με τον ποταμό Σηκουάνα προς τα βόρεια και την νοτιοδυτική Μονπαρνάς. Είναι περίπου σάντουιτς μεταξύ του Jardin du Luxembourg στα δυτικά και του Jardin des Plantes στα ανατολικά.

Εν τω μεταξύ, η μοντέρνα, μάλλον γεμάτη γειτονιά St-Germain-des-Prés είναι τοποθετημένη ακριβώς δυτικά του St-Michel.

Κύριοι δρόμοι στη γειτονιά: Boulevard St. Michel, Rue St. Jacques, Boulevard St. Germain

Να φτάσετε εκεί:

Ιστορικό γειτονιάς:

Η γειτονιά έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία ως ένα από τα πνευματικά κεντρικά κέντρα της πόλης, που εκτείνεται μέχρι τη μεσαιωνική περίοδο. Ο όρος " λατινική συνοικία " προέρχεται από πολλούς κληρικούς και πανεπιστημιακούς σπουδαστές που ζούσαν σε αυτή τη γειτονιά κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του Μεσαίωνα: μιλούσαν ως επί το πλείστον στη λατινική γλώσσα ως μέρος του επαγγέλματός τους. Ενώ τα πανεπιστήμια στην περιοχή δεν είναι πλέον θρησκευτικά, η ιστορία τους είναι βαθιά συνδεδεμένη με την παράδοση του σεμιναρίου.

Το Chapelle Ste-Ursule , το οποίο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία του πανεπιστημίου της Σορβόννης, χτίστηκε τη δεκαετία του 1640 με το ρωμαϊκό στυλ αντιτρομοκρατίας. Ήταν ένα πρώιμο στάδιο των θολωτών οροφών που έγιναν ευρέως προσαρμοσμένες στους επόμενους αιώνες και μπορούν να παρατηρηθούν σε πολλά άλλα ιστορικά κτίρια σε ολόκληρο το Παρίσι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στο Place St. Michel κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Μαΐου 1968, τη γενική απεργία που συγκλόνισε τη Γαλλία και σταμάτησε την οικονομία της για εβδομάδες.

Ενδιαφέροντα σημεία ενδιαφέροντος:

Out και Σχετικά με την γειτονιά:

Ψώνια

Shakespeare & Co.
37 rue de la Bìcherie
Τηλ .: +33 (0) 1 43 25 40 93

Αν έχετε εξαντλήσει αγγλικά μυθιστορήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, κατευθυνθείτε προς ένα από τα πιο γοητευτικά βιβλιοπωλεία αγγλικής γλώσσας στο Παρίσι . Με την επένδυση του Σηκουάνα, αυτό το γραφείο έχει τα πάντα, από τους οδηγούς για την Kafka έως τους τελευταίους μπεστ σέλερ.

Ελάτε μια Παρασκευή το βράδυ και ίσως να πάρετε μια ανάγνωση από έναν ποιητή ή μυθιστοριογράφο στο πεζοδρόμιο μπροστά. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό βιβλιοπωλείο: είναι ένα εικονικό site.

Φαγοπότι

Pâtisserie Bon
Διεύθυνση: 159 rue St. Jacques

Μπορείτε να περπατήσετε ακριβώς πέρα ​​από αυτό το αδιαφανές αρτοποιείο, αν δεν είστε προσεκτικοί - αλλά δεν το κάνετε. Ποια Pâtisserie Bon στερείται σε ποσότητα που κάνει για την ποιότητα. Τυχερά παγωμένα σοκολατένια κέικ, μακαρόνια με χρώμα ουράνιου τόξου και τάρτες με μούρα συσσωρευμένα ψηλά είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ.

Εκείνος
Διεύθυνση: 3 τόπος de la Sorbonne
Τηλ .: +33 (0) 9 51 89 66 10

Φωλιασμένο ανάμεσα σε ασβέστη και σιντριβάνια, αυτή η τυπική γαλλική μπρασερί είναι ένα δημοφιλές σημείο για τους φοιτητές της Σορβόννης που αναζητούν ένα διάλειμμα από τις σπουδές τους. Ένα παλαιότερο πλήθος κινείται για το δείπνο βιασύνη.

Le Cosi
Διεύθυνση: 9 Rue Cujas
Τηλ .: +33 (0) 1 43 29 20 20

Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στην κλασική γαλλική κουζίνα, δοκιμάστε αυτό το φιλόξενο εστιατόριο που ειδικεύεται στα πιάτα της Κορσικής. Τα αξιοσημείωτα πιάτα περιλαμβάνουν το carpaccio ξιφίας, τα γόνατα σε μια σάλτσα κρέμας καστανιάς και μανιταριού ή το κουνέλι στον ατμό τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας.

Tashi Delek / Kokonor
Διεύθυνση: rue des Fossés-St-Jacques / 206 rue St. Jacques

Αυτά τα δύο θιβετιανά εστιατόρια προσφέρουν πολύ το ίδιο μενού και είναι ακριβώς στη γωνία μεταξύ τους. Δοκιμάστε τις ζυμαριές με ατμό (momos), τα πιάτα με νόστιμα αρτύματα ή το επιδόρπιο του ρυζιού καρύδας. Το Kokonor προσφέρει επίσης μογγολικές απολαύσεις, όπως το νόστιμο fondue κρέατος.

Ψυχαγωγία

Κινηματογράφοι Arthouse - Λα Φιλοθέα / Le Reflet Medicis / Le Champo
Διεύθυνση: Rue Champollion

Τηλ .: +33 (0) 1 43 26 84 65 / +33 (0) 1 43 54 42 34 / +33 (0) 8 92 68 69 21
Ανάμεσα στη λεωφόρο St. Michel βρίσκεται η Rue Champollion, η οποία στεγάζει τρεις διάσημους κινηματογράφους arthouse που προσφέρουν ανεξάρτητες ή κλασσικές ταινίες. Το Le Champo έχει κανονικά φεστιβάλ κινηματογράφου με ένα συγκεκριμένο ύφος ή δεκαετία, καθώς και προβολές όλων των αχνών, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τρεις ταινίες πλάι -πλάτη και να πάρετε πρωινό το πρωί για 15 ευρώ.

Le Reflet
Διεύθυνση: 6, rue Champollion
Τηλ .: +33 (0) 1 43 29 97 27

Μετά την ταινία σας, σταματήστε σε αυτό το καφενείο arthouse για ένα ποτό. Με τα τοιχώματα με μαύρα χρώματα που καλύπτονται με φωτογραφίες αστέρι και ταινίες κιθάρας που παίζουν πάνω από το κεφάλι, θα νιώσετε σαν να μην αφήσατε ποτέ τον κινηματογράφο.