Οι ζητιάνοι και οι απατεώνες στην επαιτεία στην Ινδία

Γιατί δεν πρέπει να δίνετε χρήματα σε ζητιάνους

Παρά την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας τα τελευταία χρόνια, η φτώχεια και η επαιτεία εξακολουθούν να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ζητημάτων στην Ινδία. Για έναν ξένο τουρίστα που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τόσο εκτεταμένη φτώχεια, μπορεί να αντιμετωπίσει και να δυσκολευτεί να αντισταθεί στη χορήγηση χρημάτων. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι πιθανότατα δεν βοηθάτε πραγματικά.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την επαιτεία

Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 500.000 ζητιάνοι στην Ινδία - μισό εκατομμύριο άνθρωποι!

Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η επαιτεία είναι ένα έγκλημα στα περισσότερα κράτη της Ινδίας.

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ικετεύουν; Δεν υπάρχουν οργανώσεις που να τους βοηθούν; Δυστυχώς, υπάρχουν περισσότερα από ό, τι συναντά το μάτι όταν πρόκειται για επαιτεία στην Ινδία.

Σε γενικές γραμμές, οι ζητιάνοι μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο τύπους. Όσοι δεν έχουν καμία επιλογή και είναι αναγκασμένοι να το κάνουν, και αυτοί που έχουν καταφέρει να κυνηγήσουν την τέχνη της επαιτίας και να κάνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από αυτό.

Ενώ η φτώχεια είναι πραγματική, η επαιτεία πραγματοποιείται συχνά σε οργανωμένες συμμορίες. Για το προνόμιο της επαιτείας σε ένα συγκεκριμένο έδαφος, κάθε ζητιάνος παραδίδει τις εισπράξεις τους στον αρχηγό του δακτυλίου της συμμορίας, ο οποίος διατηρεί σημαντικό μερίδιο. Οι ζητιάνοι ήταν επίσης γνωστοί ότι σκόπιμα μαίνονται και παραμορφώνουν τον εαυτό τους για να πάρουν περισσότερα χρήματα.

Επιπλέον, πολλά παιδιά απαγούνται στην Ινδία και αναγκάζονται να επαιτούν. Οι στατιστικές είναι ανησυχητικές. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδίας, μέχρι και 40.000 παιδιά απαγούνται κάθε χρόνο.

Η ύπαρξη περισσότερων από 10.000 από αυτούς παραμένει άγνωστη. Επιπλέον, εκτιμάται ότι 300.000 παιδιά σε όλη την Ινδία είναι ναρκωτικά, χτυπημένα και φτιαγμένα για να επαιτούν καθημερινά. Είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που ελέγχεται από καρτέλ εμπορίας ανθρώπων. Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, επειδή συχνά υποθέτουν ότι τα παιδιά είναι με μέλη της οικογένειας ή άλλα άτομα που τα γνωρίζουν.

Επιπλέον, υπάρχουν ασυνέπειες στο νόμο σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών ζητιάνοι. Πολλοί είναι πολύ νέοι για να τιμωρηθούν.

Αρκετά από τα έργα κοινωνικής πρόνοιας στην Ινδία έχουν ως στόχο τη μείωση της επαιτείας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επαγγελμάτων με θέσεις εργασίας, με ποικίλους βαθμούς επιτυχίας. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι οι ζητιάνοι είναι τόσο συνηθισμένοι να ικετεύουν ότι προτιμούν να μην εργάζονται. Επιπλέον, πολλοί από αυτούς κερδίζουν περισσότερα χρήματα από την επαιτεία τους ότι θα κάνανε αν δούλευαν.

Πού είναι η πιο πιθανή επίσκεψη;

Η επαιτεία είναι πιο διαδεδομένη οπουδήποτε υπάρχουν τουρίστες. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικά μνημεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, θρησκευτικούς και πνευματικούς χώρους και εμπορικές περιοχές. Στις μεγάλες πόλεις, οι ζητιάνοι συχνά βρίσκονται σε μεγάλες διασταυρώσεις της κυκλοφορίας, καθώς πλησιάζουν τα οχήματα ενώ τα φώτα είναι κόκκινα.

Ορισμένα κράτη στην Ινδία έχουν μεγαλύτερο αριθμό ζητιάνων από άλλους. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της δημογραφικής απογραφής (2011), η Δυτική Βεγγάλη και το Uttar Pradesh έχουν τους περισσότερους ζητιάνους. Η παιδική επαιτεία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Uttar Pradesh, ενώ υπάρχουν περισσότεροι ζητιάνοι με αναπηρίες στη Δυτική Βεγγάλη. Ο αριθμός των ζητιάρων είναι επίσης σχετικά υψηλός στους Άντρα Πραντές, Μπιχάρ, Μάντια Πραντές, Ρατζαστάν, Μαχαράστρα, Ασσάμ και Ονισσά.

Ωστόσο, καθώς είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιος είναι ζητιάνος, υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ακρίβεια των διαθέσιμων δεδομένων.

Κοινές απατεώνες επαιτείας για να προσέξετε για

Ειδικά στην Βομβάη, οι επισκέπτες προσεγγίζονται συχνά από ένα παιδί ή μια γυναίκα που θέλει λίγο γάλα σε σκόνη για να ταΐσει ένα μωρό. Θα σας βοηθήσουν σε ένα κοντινό περίπτερο ή κατάστημα που συμβαίνει βολικά να πουλάτε κουτιά ή κιβώτια αυτού του «γάλακτος». Ωστόσο, το γάλα θα είναι δαπανηρό και εάν παραδώσετε τα χρήματα γι 'αυτό, ο καταστηματάρχης και ο ζητιάνος απλά θα διαιρέσουν τα έσοδα μεταξύ τους.

Οι ζητιάνοι νοικιάζουν επίσης μωρά από τις μητέρες τους κάθε μέρα, για να δώσουν στην επαιτεία τους μεγαλύτερη αξιοπιστία. Φέρνουν αυτά τα μωρά (που είναι ηρεμισμένα και κρεμασμένα ασταμάτητα στα χέρια τους) και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρήματα για να τα ταΐσουν.

Πώς να αντιμετωπίσετε καλύτερα την επαιτεία

Οι ζητιάνοι έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη στην Ινδία και έχουν πολλές διαφορετικές μεθόδους για να τραβήξουν τις καρδιές σας σε μια προσπάθεια να πάρουν χρήματα.

Οι επισκέπτες της Ινδίας πρέπει να δώσουν μια προκαταρκτική σκέψη σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης στην επαιτεία. Δυστυχώς, πάρα πολλοί ξένοι πιστεύουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν κάτι για να τους βοηθήσουν. Οι ζητιάνοι είναι επίσης συχνά πολύ επίμονοι και δεν θα πάρουν όχι για μια απάντηση. Ως αποτέλεσμα, οι τουρίστες αρχίζουν να εξαντλούν τα χρήματα. Αλλά θα έπρεπε;

Έλαβα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν Ινδό αναγνώστη ο οποίος είπε ότι δεν ήθελε κανέναν που επισκέπτεται την Ινδία να δώσει ακόμη μια ρουπία σε ζητιάνους. Ακούγεται σκληρή. Ωστόσο, όταν οι ζητιάνοι παίρνουν εύκολα χρήματα με επαιτεία, δεν προσπαθούν να δουλέψουν ή ακόμη και θέλουν να εργαστούν. Αντ 'αυτού, συνεχίζουν να αυξάνονται σε αριθμούς.

Ενώ μπορεί να φανεί άκαρδος, είναι συνήθως καλύτερο να αγνοήσετε τους ζητιάνοι στην Ινδία. Υπάρχουν τόσα πολλά που ακόμα κι αν θέλετε να τα δώσετε, δεν είναι δυνατόν να τα δώσετε σε όλους. Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι ότι αν δώσετε σε έναν ζητιάνο, μια τέτοια χειρονομία θα προσελκύσει γρήγορα άλλους. Η πραγματικότητα είναι ότι, ως αλλοδαπός, δεν είστε υπεύθυνοι για την επίλυση των προβλημάτων της Ινδίας (και οι Ινδοί δεν θέλουν ή δεν σας περιμένουν).

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι ζητιάνοι μπορούν να είναι πολύ παραπλανητικοί, ακόμα και τα παιδιά. Ενώ μπορεί να είναι όλα τα χαμόγελα ή τα παραδεκτά πρόσωπα, θα μπορούσαν πολύ καλά να μιλήσουν σε εσένα με δική τους γλώσσα.

Συμβουλές για Δίνοντας στους ζητιάνοντες

Εάν πραγματικά θέλετε να δώσετε σε ζητιάνους, δώστε μόνο 10-20 ρουπίες τη φορά. Δώστε μόνο όταν αφήνετε ένα μέρος, δεν φθάνετε, για να αποφύγετε να γεράσετε. Προσπαθήστε να δώσετε σε όσους είναι ηλικιωμένοι ή νόμιμα παρωχημένοι. Αποφύγετε ιδιαίτερα να δίνετε σε γυναίκες με μωρά επειδή τα μωρά συνήθως δεν είναι δικά τους.