Βουνό με καλώδιο βουνών

Το τελεφερίκ Sugarloaf στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας έλαβε πάνω από 37 εκατομμύρια επισκέπτες από τότε που άνοιξε το 1912.

Η διαδρομή χωρίζεται σε δύο στάδια, κάθε ένα από τα οποία διαρκεί τρία λεπτά. Το πρώτο στάδιο πηγαίνει από το Praia Vermelha (Κόκκινη παραλία) μέχρι το Morro da Urca (λόφος Urca) σε υψόμετρο 220 μέτρων ή περίπου 240 μέτρα. Το δεύτερο στάδιο πηγαίνει από το Morro da Urca στο Sugarloaf Mountain σε υψόμετρο 528 μέτρων ή περίπου 577 μέτρα.

Η ταχύτητα του καλωδιακού αυτοκινήτου κυμαίνεται από 21 έως 31 χιλιόμετρα την ώρα. Κάθε αυτοκίνητο διαθέτει 65 επιβάτες.

Αρχικά σχεδιάστηκε από τον βραζιλιάνο μηχανικό Augusto Ferreira Ramos, ένας από τους ιδρυτές της Companhia Caminho Aéreo Pão de Açúcar, το σύστημα τελεφερίκ ανανεώθηκε πλήρως το 1972. Τα καλώδια άλλαξαν το 2002 και το ηλεκτρονικό λειτουργικό σύστημα ενημερώθηκε τον Μάιο του 2009. Νέο τα τελεφερίκ με αναβαθμισμένο σύστημα εξαερισμού και γυαλιστερό γυαλί με αντιθαμβωτική προστασία εγκαταστάθηκαν το 2008 για τη διαδρομή μεταξύ της Praia Vermelha και της Urca . Το τμήμα Morro da Urca-Sugarloaf πήρε τέσσερα νέα αυτοκίνητα στη δεύτερη φάση των ανακαινίσεων, που εισήχθησαν από την Ελβετία για περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Το σύστημα τελεφερίκ Sugarloaf θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα στον κόσμο.

Η θέα

Η θέα 360 μοιρών που θα απολαύσετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής και από την κορυφή του Morro da Urca και το Sugarloaf Mountain περιλαμβάνει τις παραλίες του Ρίο - Flamengo, Botafogo, Leme, Copacabana, Ipanema, Leblon - καθώς και το Corcovado, Guanabara Bay, Ρίο, το αεροδρόμιο Santos Dumont, τη γέφυρα Rio-Niterói και το Dedo de Deus , μια κορυφή που ξεκινά από την παράκτια περιοχή της Βραζιλίας (Teresópolis), περίπου 50 μίλια από το Ρίο.

Το τουριστικό συγκρότημα Morro da Urca

Αποτελείται από τρεις περιοχές, το τουριστικό συγκρότημα στο Morro da Urca φιλοξενεί εκδηλώσεις τόσο ποικίλες όπως εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, φεστιβάλ, εκθέσεις και γαμήλιες δεξιώσεις. Το αμφιθέατρο καλύπτεται από αναδιπλούμενη οροφή και διαθέτει σκηνή, κερκίδες και πίστα. Οι δίσκοι, ένας σκεπαστός χώρος με τρεις στρογγυλές πλατφόρμες και ο κήπος, με εκπληκτική θέα στον κόλπο Guanabara και το Sugarloaf, ολοκληρώνουν την περιοχή ψυχαγωγίας.

Το συγκρότημα φιλοξενεί συνολικά μέχρι 2.500 άτομα.

Καταστήματα και Τρόφιμα

Τα καταστήματα Pão de Açúcar σε Praia Vermelha, Morro da Urca και Sugarloaf πωλούν όλα σουβενίρ. Μπορείτε να αγοράσετε κοσμήματα στο H. Stern στο Morro da Urca ή στο Amsterdam Sauer on Sugarloaf.

Το μπαρ Abençoado (το όνομα του σημαίνει "ευλογημένο" και αυτό αναμφισβήτητα έχει όλα όσα έχουν σχέση με την θέα) εξυπηρετεί υπέροχα caipirinhas από το δικό του cachaça μάρκα, καθώς και ορεκτικά και μια διαφορετική εκδοχή του escondidinho , ένα είδος κρέατος και μανιόκας κατσαρόλα, που γίνεται εδώ με ένα μείγμα από αρακά και πηκτές.

Μπορείτε να απολαύσετε καφέ, σάντουιτς και άλλα σνακ στην κορυφή του Sugarloaf στο Pão de Açúcar Gourmet με τα υπαίθρια τραπέζια και τα παγκάκια για υπέροχη θέα.

Μια βόλτα με ελικόπτερο

Η Helisight, μια εταιρεία που προσφέρει εκδρομές με ελικόπτερο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει σταθμό στο Morro da Urca.

Προσιτότητα

Το συγκρότημα Sugarloaf έχει ανελκυστήρες. Οι τουαλέτες με πρόσβαση σε αναπηρικά καροτσάκια είναι διαθέσιμες στο Morro da Urca και το Sugarloaf.

Διεύθυνση

Avenida Pasteur 520
Urca

Λεωφορεία

Τα εισιτήρια ισχύουν για το ταξίδι μετ 'επιστροφής στην κορυφή του Sugarloaf. Κρατήστε το εισιτήριό σας και το παρουσιάστε όταν επιβιβαστείτε στο τελεφερίκ στο Morro da Urca.