Συμβουλές επισκεπτών για τη λήψη ταξί στην Κίνα

Τα ταξί είναι ένας καλός, φθηνός και εύκολος τρόπος να περάσετε στις κινεζικές πόλεις - και ειλικρινά μερικές φορές για να φτάσετε μεταξύ τους - όσο γνωρίζετε μερικές κατευθυντήριες γραμμές, έτσι ώστε να μην σας πιαστούν. Διαβάστε παρακάτω, ώστε να είστε προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εύκολο τρόπο για να φτάσετε στην Κίνα.

Καταργήστε τον προορισμό σας

Αν υποθέσουμε ότι δεν μιλάτε Mandarin, είναι σημαντικό να έχετε καταγράψει τον προορισμό σας στα κινέζικα.

Ήχος περίπλοκη; Δεν είναι.

Πρώτον, τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία διαθέτουν μια βολική "κάρτα ταξί" για να πάρετε μαζί σας καθώς βγαίνετε από την πόρτα. Σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο, αυτές οι κάρτες έχουν το ξενοδοχείο (έτσι μπορείτε να επιστρέψετε) γραμμένο στη μία πλευρά και συνήθως 10-15 τουριστικούς προορισμούς στην άλλη πλευρά. Εάν η κάρτα δεν έχει εκεί που θέλετε να πάτε, απλώς ζητήστε από τον θυρωρό να το γράψει για εσάς. Αυτή είναι η συνήθης πρακτική, οπότε μην αισθάνεστε σαν να είναι ένα περίεργο αίτημα.

Ακόμη και αν το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει προεκτυπωμένη κάρτα ταξί, το προσωπικό θα χαρεί να γράψει τον προορισμό σας για να δώσετε στον οδηγό. Συνήθως, το προσωπικό του ξενοδοχείου που επισημαίνει το ταξί θα πει επίσης στο ταξί όπου θέλετε να πάτε.

Σηματοδοτώντας ένα ταξί στην οδό

Εάν προσπαθείτε να πάρετε ταξί από το δρόμο (όχι έξω από ξενοδοχείο με ουρά ταξί), αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Οι άνθρωποι θα έρθουν μπροστά σας και θα πάρετε το ταξί σας και τα ταξί με τα φώτα να οδηγούν στο παρελθόν.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί.

Τι να περιμένετε μέσα στο ταξί

Τα ταξί, φυσικά, διαφέρουν από πόλη σε πόλη, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καθαρά και τα καθίσματα καλύπτονται με λευκό πανί, συνήθως κρύβοντας τις ζώνες ασφαλείας στην πλάτη. Πολλοί κινέζικοι λυκίσκοι μπροστά με τον οδηγό - δεν είναι ασυνήθιστο.

Ο οδηγός αναμένει από όλα τα άτομα να εισέλθουν από την πλευρά του συνοδηγού, επομένως η πίσω πόρτα του οδηγού μπορεί να κλειδωθεί.

Συνομιλία με τον οδηγό

Ο οδηγός δεν θα περιμένει από εσάς να μιλήσετε άπταιστα, αλλά ένα φιλικό ni hao , "nee how", που σημαίνει "γεια" είναι πάντα ωραίο. Μην εκπλαγείτε αν ο οδηγός κοιτάξει τον προορισμό σας και σας το παραδώσει με σιωπή ή απλά ένα νεύμα.

Πληρωμή του ναύλου

Είναι καλύτερο να κρατήσετε μικρούς λογαριασμούς μαζί σας για ναύλους ταξί, καθώς πολλοί οδηγοί δεν θα αλλάξουν για τους μεγάλους λογαριασμούς (100 πόντους) που θα βγείτε από ένα ΑΤΜ . Για παράδειγμα, το βασικό εισιτήριο στη Σαγκάη είναι μόλις 14 λίβρες και αυτό σας φέρνει αρκετά μακριά.

Δεν θα χρειαστεί να διαπραγματευτείτε και ο οδηγός θα χρησιμοποιήσει το μετρητή. Εάν ο οδηγός δεν χρησιμοποιήσει το μετρητή, πρέπει να επιμείνετε να σταματήσει (δείτε παρακάτω για λεξιλόγιο) και να πάρετε ένα άλλο ταξί.

Συμβουλεύω τον οδηγό;

Ευτυχώς, όχι! Το tipping γενικά δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε στην Κίνα. Οι οδηγοί ταξί σίγουρα δεν το περιμένουν και δεν θα ξέρουν τι σκόπευαν. Πιθανότατα θα βγουν από το αυτοκίνητο για να σας παραδώσουν την αλλαγή σας.

Αποκτήστε και κρατήστε την παραλαβή

Αφού πληρώσετε τον ναύλο, περιμένετε να εκτυπωθεί η απόδειξη και να το πάρετε μαζί σας. Αυτό έχει τον αριθμό του ταξί, οπότε αν έχετε οποιεσδήποτε καταγγελίες ή τυχαίνει να ξεχάσετε κάτι στο αυτοκίνητο, μπορείτε να καλέσετε τον κεντρικό αριθμό για να το αναφέρετε.

Αυτό μπορεί να είναι βολικό για ξεχασμένες αγορές στον κορμό.

Λεξιλόγιο Ταξί Μανταρινών