Οι κούρσες του Red Bull Air λαμβάνουν χώρα στο σπίτι της Ναυτικής Αεροπορίας

Η σειρά Red Bull Air Race World Series διαθέτει τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο σε έναν αγώνα δρόμου με ταχύτητα, ακρίβεια και δεξιότητα.

Χρησιμοποιώντας τα ταχύτερα, πιο ευκίνητα και ελαφριά αεροπλάνα, οι πιλότοι πλοηγούν σε ένα χαμηλό επίπεδο εναέριας τροχιάς που αποτελείται από γεμάτους αέρα πυλώνες, φτάνοντας ταχύτητες 400 χιλιομέτρων την ώρα ενώ αντέχουν δυνάμεις μέχρι και 10 Gs.

Πού συμβαίνουν οι κούρσες;

Ανυπομονώντας σε έξι πόλεις παγκοσμίως, το 2009 ήταν ένα χτύπημα και συμπεριλάμβανε το Σαν Ντιέγκο.

Κάθε αγώνας Red Bull Air είναι μοναδική. Από την καρδιά της πόλης έως την ανοιχτή ύπαιθρο, πάνω από το έδαφος ή το νερό, ένας Red Bull Air Race μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν οπουδήποτε. Τα θεαματικά σκηνικά και η δράση των σιαγόνων εξασφαλίζουν ότι οι θεατές θα βιώσουν έναν από τους πιο καινοτόμους και συναρπαστικούς νέους αθλητικούς αγώνες γύρω από σήμερα.

Το Σαν Ντιέγκο ήταν η δεύτερη στάση της σεζόν του 6ου αγώνα 2009. Ο στόχος είναι να περιηγηθείτε σε μια τροχιά εναέριας ιπποδρομίας που διαθέτει γεμάτους αέρα πυλώνες στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, επιφέροντας όσο το δυνατόν λιγότερες κυρώσεις.

Οι πιλότοι μπορούν να κερδίσουν πόντους σε κάθε αγώνα και ο ένας με τους περισσότερους πόντους στο τέλος της παγκόσμιας σειράς γίνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Red Bull Air Race.

Ποια είναι η μορφή του αγώνα;

Η νέα μορφή χαρακτηρίζει μια Ημέρα Προκριματικών με όλους τους πιλότους να αγωνίζονται να είναι ένας από τους δέκα πιο γρήγορους για να τους πάρει κατευθείαν στην πρώτη επίσκεψη στην Ημέρα του Αγώνα. Για πρώτη φορά, το Qualification θα είναι και ένας αγώνας για ένα σημείο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα απονεμηθεί στον πιλότο με τον καλύτερο χρόνο στο Qualifying.

Μια συνεδρία Wild Card ανοίγει την Ημέρα Αγώνας με τα πέντε πιο αργά από το Qualifying να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία.

Τι γίνεται με τους Γίγαντες Πυλώνες;

Οι φουσκωτοί πυλώνες, γνωστοί ως «Air Gates», ορίζουν την πίστα Red Bull Air Race. Είναι ένα δημιουργικό και πολύπλοκο κατόρθωμα στη μηχανική. Οι Air Gates που χρησιμοποιούνται σήμερα έχουν αναπτυχθεί σημαντικά από τότε που σχεδιάστηκε το πρώτο πρωτότυπο το 2002.

Ο αυστριακός σχεδιαστής, Martin Jehart και η ομάδα της Bellutti, μια μηχανική εταιρεία με έδρα το Ίνσμπρουκ που ειδικεύεται στην κατασκευή τεχνικών υλικών και μουσαμά, δημιούργησε τους πυλώνες. Τελικά προέκυψαν οι αρχικοί κυλινδρικοί στύλοι.

Πού έλαβαν χώρα οι αεροπορικοί αγώνες Red Bull στο Σαν Ντιέγκο;

Ο αγώνας Red Bull Air Race πραγματοποιήθηκε στον κόλπο μεταξύ των πάρκων Marina Embarcadero και του Coronado το Σάββατο 9 Μαΐου και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Το κομμάτι ήταν γεμάτο με πολλές ανατροπές, απότομες στροφές υψηλής ταχύτητας και Air Gates που είναι πιο δύσκολο να διαπραγματευτούν. Η πιλοτική κρίση είναι κρίσιμη για να πετάξει μια τέλεια γραμμή αγώνα. Εάν το λάθος το κρίνουν ή κόβουν υπερβολικά τις γωνίες, κινδύνευαν να μην είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τη στροφή στην επόμενη πύλη Air, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αργό χρόνο, δευτερόλεπτα ποινής ή στη χειρότερη περίπτωση αποκλεισμού. Η πίστα αγώνων βρισκόταν στο Big Bay ανάμεσα στο νησί Coronado και τον εντυπωσιακό ορίζοντα του Σαν Ντιέγκο στο κέντρο της πόλης.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι βρέθηκαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα στο Σαν Ντιέγκο. Οι θεατές μπορούσαν να απολαύσουν πρωτοφανή θέα της δράσης από τις χερσονήσους του θαλάσσιου πάρκου Embarcadero.