Κωδικοί περιοχής τηλεφώνου στη Νέα Ζηλανδία

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στη Νέα Ζηλανδία , γνωρίζοντας πώς να προσδιορίσετε και να χρησιμοποιήσετε τους σωστούς κωδικούς περιοχής τηλεφώνου είναι απαραίτητο να καλείτε μπροστά σε εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, τουριστικά αξιοθέατα και κυβερνητικά κτίρια για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμη ανοιχτά ή κάνετε κράτηση.

Η Νέα Ζηλανδία διαθέτει τέσσερις τύπους κωδικών περιοχής, ανάλογα με τη συσκευή και την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε: σταθερά τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, αριθμούς χωρίς χρέωση και τηλεφωνικές υπηρεσίες πληρωμής.

Κάθε τύπος τηλεφώνου ή υπηρεσίας έχει το δικό του σύνολο πιθανών κωδικών περιοχής.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του τηλεφώνου ή την υπηρεσία, όλοι οι κωδικοί περιοχής τηλεφώνου στη Νέα Ζηλανδία ξεκινούν με τον αριθμό "0." Τα συγκεκριμένα ψηφία στην περιοχή κωδικών για σταθερά και κινητά τηλέφωνα εξαρτώνται από την περιοχή από την οποία καλείτε.

Λάβετε υπόψη ότι εάν καλείτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα χρειαστεί πρώτα να καλέσετε "011" για έξοδο από το τηλεφωνικό σύστημα των ΗΠΑ, ακολουθούμενο από "64", τον κωδικό χώρας για τη Νέα Ζηλανδία, κατόπιν τον μονοψήφιο κωδικό περιοχής (αφήστε το προηγούμενο "0"), στη συνέχεια τον επταψήφιο αριθμό τηλεφώνου. Όταν καλείτε από ένα τηλέφωνο εντός της Νέας Ζηλανδίας, απλά πληκτρολογήστε έναν από τους δύο-τετραψήφιους κωδικούς περιοχής και, στη συνέχεια, εισάγετε τον επταψήφιο αριθμό τηλεφώνου κανονικά.

Κωδικοί Landline Area

Όταν χρησιμοποιείτε έναν κωδικό περιοχής, οι σταθεροί αριθμοί τηλεφώνου προχωρούν με δύο ψηφία, ο πρώτος από τους οποίους είναι πάντα "0." Όταν καλείτε τοπικό αριθμό από σταθερό τηλέφωνο, δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε τον κωδικό περιοχής.

Οι συγκεκριμένοι κωδικοί περιοχής για σταθερά έχουν ως εξής:

Κινητά τηλέφωνα

Οι κωδικοί περιοχής για όλα τα κινητά τηλέφωνα στη Ν. Ζηλανδία έχουν μήκος τριών ψηφίων, πάντα ξεκινώντας από το "02", με τον επόμενο αριθμό να υποδηλώνει το δίκτυο, αλλά όταν καλείτε από ένα τηλέφωνο Ηνωμένων Πολιτειών, θα χρειαστεί να καταχωρίσετε μόνο τα δύο τελευταία ψηφία. Τα πιο κοινά δίκτυα και οι κωδικοί περιοχής τους είναι:

Αριθμούς χωρίς χρέωση και υπηρεσίες πληρωμένων τηλεφώνων

Οι αριθμοί τηλεφώνου χωρίς χρέωση είναι ελεύθεροι να πραγματοποιούν κλήσεις εντός της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, ορισμένες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες από κινητά τηλέφωνα. Σε κάθε περίπτωση, τα TelstraClear (0508) και η Telecom και η Vodafone (0800) είναι τα μόνα τρία δίκτυα χωρίς χρέωση στη Νέα Ζηλανδία.

Τα τέλη για τις τηλεφωνικές υπηρεσίες που καταβάλλονται συνήθως χρεώνονται από το λεπτό ή μέρος αυτού, αλλά επειδή τα ποσοστά μπορεί να διαφέρουν, επικοινωνήστε με τον πάροχο για συγκεκριμένες χρεώσεις. Όλες οι τηλεφωνικές υπηρεσίες με πληρωμή στη Νέα Ζηλανδία ξεκινούν με τον κωδικό περιοχής 0900.