Οδηγοί Περιηγήσεις της Νέας Ζηλανδίας: Christchurch στο Queenstown Via Wanaka

Στιγμιότυπα από ένα οδικό ταξίδι στο Νότιο Νησί

Μια περιηγητική εκδρομή που συνδέει τη μεγαλύτερη πόλη του Νότιου νησιού , το Christchurch, με τον κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό της χώρας, Queenstown , παίρνει ένα μεγάλο μέρος από το εντυπωσιακό τοπίο της Νέας Ζηλανδίας κατά μήκος του δρόμου.

Με συνολική απόσταση μόλις 375 μίλια (600 χιλιόμετρα), το ταξίδι διαρκεί περίπου επτά ώρες χρόνου οδήγησης. Αλλά με όλα τα πράγματα που πρέπει να δείτε καθ 'οδόν, θα πρέπει να σκεφτείτε να τα διανείμετε τουλάχιστον για μερικές ημέρες.

Η λίμνη Tekapo (140 μίλια από το Christchurch / 3 ώρες οδήγησης) και η λίμνη Wanaka (263 μίλια / 5,5 ώρες) κάνουν βολικές ενδιάμεσες στάσεις.

Οι καλά διατηρημένοι δρόμοι κατά μήκος αυτής της διαδρομής μπορούν να δουν κάποιους πάγους και χιόνια το χειμώνα, ειδικά πάνω από τις ορεινές περάσματα και τις εκτάσεις γύρω από το Tekapo. Τα κυριότερα σημεία του ταξιδιού προς τα νοτιοδυτικά περιλαμβάνουν πεδιάδες, βουνά, ποτάμια και λίμνες.

Canterbury πεδιάδες

Το έδαφος που φεύγει από το Christchurch και κατευθύνεται προς τα νότια μπορεί να συνοψιστεί με μία λέξη: επίπεδη. Οι πεδιάδες Canterbury, μια τεράστια οδό επίπεδης γης που δημιουργήθηκε από την κίνηση των παγετώνων περισσότερο από 3 εκατομμύρια χρόνια πριν, παράγουν πάνω από το 80 τοις εκατό των κόκκων της Νέας Ζηλανδίας. Μπορείτε ήδη να δείτε τα βουνά των νότιων Άλπεων σε απόσταση στα δεξιά.

Geraldine (84 μίλια από το Christchurch / 135 χλμ.)

Αυτή η όμορφη πόλη περίπου 3.500 κατοίκων εξυπηρετεί την τοπική γεωργική κοινότητα και έχει επίσης μια φήμη ως κέντρο για τους καλλιτέχνες του Canterbury.

Το κοντινό δάσος Peel και ο ποταμός Rangitata παρέχουν πολλές επιλογές για υπαίθρια αναψυχή. Μετά το Geraldine, το τοπίο γίνεται όλο και πιο δραματικό, με τις επίπεδες πεδιάδες να δίνουν τη θέση τους στους κυλιόμενους λόφους και τις ανατολικές νότιες Άλπεις προς τα δυτικά.

Fairlie (114 μίλια / 183 χλμ.)

Στο Fairlie εισάγετε την περιοχή Mackenzie, μια υποπεριοχή της περιοχής Canterbury.

Ορισμένα ιστορικά κτήρια δίνουν στο Fairlie μια γραφική ατμόσφαιρα στο χωριό. Τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα κάνουν αυτό ένα δημοφιλές χειμερινό προορισμό. Το υπόλοιπο έτος λειτουργεί ως υπηρεσία πόλης για τα γύρω αγροκτήματα.

Λίμνη Τεκάπο (140 μίλια / 226 χλμ.)

Αφού διασχίσετε το δραματικό Pass του Burke, φτάνετε στο Tekapo. Φροντίστε να σταματήσετε στο δήμο και να απολαύσετε την αξέχαστη θέα της λίμνης με τα βουνά σε απόσταση. αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας. Μην χάσετε το μικρό πέτρινο παρεκκλήσι, αναμφισβήτητα το πιο φωτογραφικό εκκλησάκι στη χώρα. Στο εσωτερικό, ένα παράθυρο πίσω από τον βωμό αποκαλύπτει μια άποψη της λίμνης και των βουνών.

Δύο κοντινές περιοχές σκι και καλοκαιρινή αναψυχή στη λίμνη το καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες. Αν και μικρό, ο δήμος Tekapo προσφέρει μια καλή ποικιλία καταλυμάτων και εστιατορίων.

Λίμνη Πουκάκι (170 μίλια / 275 χλμ.)

Από τη νότια ακτή αυτής της όμορφης λίμνης, μπορείτε να δείτε την υψηλότερη κορυφή της Νέας Ζηλανδίας, το όρος Αοράκι . Ο γύρος του Εθνικού Πάρκου Mount Cook του Aoraki βρίσκεται λίγο πιο πέρα ​​από το Κέντρο Πληροφοριών Λίμνης Πουκάκι. κάντε την περίπατο περίπου 40 λεπτών στο Aoraki / Mount Cook Village, αν το stargazing σας ενθουσιάσει. ολόκληρο το πάρκο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του Διεθνούς Αποθέματος Dark Sky της Νέας Ζηλανδίας.

Twizel (180 μίλια / 290 χλμ.)

Βάλτε τον εαυτό σας για χειμερινές ή καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Twizel, μια μικρή πόλη με μεγάλη αναψυχή, συμπεριλαμβανομένου του σκι, το ψάρεμα, το κάμπινγκ, το τραμπολίνο και την πεζοπορία.

Ομάραμα (194 μίλια / 313 χλμ.)

Μια άλλη μικρή πόλη, η κύρια αξίωση της Omarama για φήμη είναι η ολίσθηση. Η πόλη φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ολίσθησης το 1995 και εξακολουθεί να προσελκύει πιλότους από όλο τον κόσμο με τις ιδανικές συνθήκες εκτόξευσης.

Lindis Pass

Η εκπληκτική έκταση του δρόμου πέρα ​​από το Pass Lindis προσφέρει δραματική θέα στα βουνά και στις δύο πλευρές. Μετά το Lindis Pass, ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος συνεχίζει μέχρι το Queenstown μέσω Cromwell, μια υπέροχη διαδρομή. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε και να πάρετε το δρόμο προς τη λίμνη Wanaka.

Λίμνη Wanaka (263 μίλια / 424 χλμ.)

Η λίμνη Wanaka, η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Νέας Ζηλανδίας και μια υπέροχη περιοχή για εξερεύνηση, προσφέρει εστιατόρια και καταλύματα παγκόσμιας κλάσης σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Παρόλο που δεν απέχει πολύ από το Queenstown, η Wanaka υποστηρίζει τη μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων της, όπως πεζοπορία, βαρκάδα, ψάρεμα, ορεινή ποδηλασία και το χειμώνα σκι και snowboarding.

Cardrona (279 μίλια / 450 χλμ.)

Το ιστορικό ξενοδοχείο Cardrona, ένα από τα παλαιότερα της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται στη βάση του Alpine Resort Cardrona, ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σκι και ορεινή ποδηλασία στη χώρα.

Σειρά Crown

Ορισμένα σημεία προβολής κατά μήκος αυτού του αξιομνημόνευτου τμήματος του δρόμου σας δίνουν τις πρώτες στιγμές σας στο Queenstown και στη λίμνη Wakatipu. Καθώς φεύγετε από το Crown Range, επιστρέφετε στην κύρια εθνική οδό προς Queenstown, αξίζει τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Νέας Ζηλανδίας.