Χριστουγεννιάτικες Παραδόσεις στη Νέα Ζηλανδία

Αν έρχεστε από το βόρειο ημισφαίριο, θα βρείτε τα Χριστούγεννα αρκετά διαφορετικά στη Νέα Ζηλανδία. Λόγω της ευρωπαϊκής κληρονομιάς και των ριζών της χώρας (ειδικά των Βρετανών), θα δείτε πολλές από τις ίδιες παραδόσεις που παρατηρούνται - κάπως. Με ένα διαφορετικό κλίμα και χρόνο του χρόνου συνολικά, τα Χριστούγεννα Ακτινίδια είναι κάτι μοναδικό και μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό.

Χριστούγεννα καιρός

Η πιο προφανής διαφορά σε ένα βόρειο ημισφαίριο των Χριστουγέννων είναι ο καιρός.

Δεκέμβριος είναι η μέση του καλοκαιριού στη Νέα Ζηλανδία. Πολλοί επισκέπτες από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη δεν μπορούν να πάρουν τα κεφάλια τους γύρω από το δείπνο των Χριστουγέννων ως μπάρμπεκιου στην παραλία! Ωστόσο, τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν την αρχή των καλοκαιρινών διακοπών για τα περισσότερα ακτινίδια, τόσο πολλές δραστηριότητες Χριστουγέννων περιστρέφονται γύρω από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ και εκδηλώσεις στη Νέα Ζηλανδία

Πολλές πόλεις και κωμοπόλεις στη Νέα Ζηλανδία έχουν Χριστούγεννα παρέλαση. Συνήθως διεξάγονται την Κυριακή και μπορούν να εμφανιστούν στις μπάντες, να επιπλέουν και να εμφανιστούν από τον μεγάλο παλιό κύριο ίδιο τον Άγιο Βασίλη.

Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή παρέλαση είναι το Parade του Auckland Santa, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό των Χριστουγέννων του Auckland από το 1934. Προσφέρει χιλιάδες θεατές κάθε χρόνο και είναι ένα μεγάλο γεγονός για τα παιδιά.

Χριστουγεννιάτικο δείπνο

Οι Kiwis διατηρούν τη βρετανική παράδοση να έχουν οικογενειακό δείπνο κατά τη διάρκεια της μέρας της ημέρας την ημέρα των Χριστουγέννων. Αυτό συνήθως προηγείται το πρωί των Χριστουγέννων ανταλλάσσοντας δώρα που θα έχουν μείνει κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι.

Το ίδιο το χριστουγεννιάτικο γεύμα γίνεται όλο και πιο περιστασιακή υπόθεση. Συχνά είναι ένα μπάρμπεκιου στο κατάστρωμα ή στο αίθριο. Ωστόσο, η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παράδοση της γαλοπούλας, του ζαμπόν και των ψητών πατάτας εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής, μαζί με σαλάτες και φυσικά ένα ποτήρι φυσαλίδων.

Για επιδόρπιο, η πουτίγκα δαμάσκηνου και το κέικ Χριστουγέννων σερβίρονται συχνά δίπλα στα εικονίδια Kiwi, pavolova, kiwifruit, φράουλες και κρέμα γάλακτος.

Υπηρεσίες Εκκλησιαστικών Εκκλησιών και Θρησκευτικές Παρατηρήσεις

Οι περισσότεροι Νεοζηλανδοί δεν παρευρίσκονται τακτικά στην εκκλησία. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των Χριστουγέννων (ιδιαίτερα η Μεσαιωνική Μάζα που πραγματοποιήθηκε στις 12 το βράδυ της Παρασκευής) είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Οι καθεδρικοί ναοί (ιδιαίτερα στο Ώκλαντ) και οι εκκλησίες θα γεμίζουν συχνά να ξεχειλίζουν.

Υπάρχουν επίσης συχνά άλλες θρησκευτικές υπηρεσίες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτά περιλαμβάνουν τα εννέα μαθήματα και κάλαντα στους αγγλικανικούς καθεδρικούς ναούς και εκκλησίες.

Σημάδια των Χριστουγέννων στη Νέα Ζηλανδία

Τα Χριστούγεννα και τις πολλές κουλτούρες της Νέας Ζηλανδίας

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια εξαιρετικά ποικιλόμορφη κοινωνία και πολλοί από τους πολιτισμούς που εκπροσωπούνται δεν αναγνωρίζουν τα Χριστούγεννα με τον ίδιο τρόπο όπως οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι και οι απόγονοί τους.

Ωστόσο, τα Χριστούγεννα είναι μια ειδική στιγμή για όλους τους Νεοζηλανδούς. Είναι καιρός να συναντήσετε την οικογένεια και να απολαύσετε το υπέροχο καλοκαίρι της Νέας Ζηλανδίας σε εξωτερικούς χώρους.