Ρουάντα Ταξιδιωτικός Οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Η Ρουάντα είναι μια μικρή χώρα της Ανατολικής Αφρικής που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κυρίως για να δει τους βίαιους γορίλες που βρίσκονται σε κρίση. Η ιστορία της χώρας υπονομεύεται από πολιτικές διαμάχες και εμφύλιους πολέμους και το 1994 η Ρουάντα αποτέλεσε το πλαίσιο μιας από τις πιο τρομακτικές γενοκτονίες στον κόσμο. Ωστόσο, η Ρουάντα έχει εξελιχθεί σε μία από τις ασφαλέστερες και πιο σταθερές χώρες της αφρικανικής ηπείρου. Η υποδομή του είναι καλή, η πρωτεύουσα του Κιγκάλι είναι ακμάζουσα, και τα ορεινά τοπία του είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο.

Τοποθεσία:

Η Ρουάντα είναι μέρος της Κεντρικής Αφρικής. Μοιράζεται τα σύνορά της με τέσσερα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα ​​προς τα βόρεια, της Τανζανίας προς ανατολάς, του Μπουρούντι προς το νότο και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό προς τα δυτικά.

Γεωγραφία:

Η Ρουάντα έχει συνολική έκταση μόλις 10,169 τετραγωνικά μίλια / 26,338 τετραγωνικά χιλιόμετρα - καθιστώντας την ελαφρώς μικρότερη από την αμερικανική πολιτεία του Μέριλαντ.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα της Ρουάντα είναι το Κιγκάλι .

Πληθυσμός:

Η Ρουάντα είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες της Αφρικής, με εκτιμήσεις τον Ιούλιο του 2016, όπου ο πληθυσμός της είναι 12.988.423. Η πλειοψηφία των Ρουάντα είναι Hutus, μια εθνική ομάδα που αντιπροσωπεύει το 84% του πληθυσμού.

Γλώσσες:

Η Ρουάντα έχει τρεις επίσημες γλώσσες: Kinyarwanda, Γαλλικά και Αγγλικά. Από αυτά, η Kinyarwanda είναι μακράν η πιο διαδεδομένη, που χρησιμεύει ως κοινή γλώσσα για το 93% του πληθυσμού.

Θρησκεία:

Ο Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη Ρουάντα, με τον Ρωμαιοκαθολικισμό να είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο δόγμα.

Μαζί, οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες αντιπροσωπεύουν το 89% περίπου του πληθυσμού.

Νόμισμα:

Το νόμισμα της Ρουάντα είναι το φράγκο της Ρουάντα. Για τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον ακριβή ιστότοπο μετατροπών

Κλίμα:

Παρά την ισημερινή θέση της, η υψηλή ανύψωση της Ρουάντα σημαίνει ότι η χώρα απολαμβάνει ένα εκπληκτικά δροσερό κλίμα.

Αν και οι μέσοι όροι ποικίλλουν ανάλογα με το πού πηγαίνετε, υπάρχει πολύ μικρή διαφορά μεταξύ των εποχών από την άποψη της θερμοκρασίας. Η Ρουάντα έχει δύο βροχερές εποχές - μια μακρά περίοδο που διαρκεί από τις αρχές Μαρτίου έως τα τέλη Μαΐου και μια συντομότερη περίοδο που διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο. Η ξηρότερη περίοδος του χρόνου διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Πότε να πάτε:

Είναι δυνατόν να παρακολουθείτε τους διάσημους γορίλλους της Ρουάντας όλο το χρόνο, αλλά ο βέλτιστος χρόνος για να γίνει αυτό είναι κατά την ξηρή περίοδο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), όταν η μετάβαση είναι ευκολότερη και ο καιρός είναι πιο ευχάριστος. Οι δρόμοι είναι ευκολότεροι στην πλοήγηση αυτή τη στιγμή και τα κουνούπια είναι λιγότερο άφθονα. Η ξηρή περίοδος είναι επίσης καλύτερο για την προβολή παιχνιδιών στα εθνικά πάρκα της Ρουάντα, καθώς η έλλειψη βροχής ενθαρρύνει τα ζώα να συναθροίζονται στις υδροβόλοι. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τους χιμπατζήδες, ωστόσο, η εποχή των βροχών προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Βασικά αξιοθέατα:

Εθνικό Πάρκο Ηφαίστειο

Τοποθετημένο βαθιά μέσα στα βουνά Virunga και γεμάτο με ηφαιστειακές κορυφές, το Εθνικό Πάρκο Volcanoes είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να παρακολουθήσει τον κρίσιμο απειλούμενα βουνό γορίλα. Η τοποθέτηση αυτών των θαυμάσιων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον είναι μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ άλλα αξιοθέατα του πάρκου περιλαμβάνουν τους κατοίκους χρυσούς πιθήκους και τον τάφο του διάσημου ερευνητή των γορίλλων Dian Fossey.

Κιγκάλι

Σήμερα, η πρωτεύουσα της Ρουάντα έχει κερδίσει τη φήμη της ως μία από τις καθαρότερες και ασφαλέστερες πόλεις της ηπείρου. Ωστόσο, το Κινγκάλι Γενοκτονικό Κέντρο Μνήμης χρησιμεύει ως επιφυλακτική υπενθύμιση ότι αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε. Αλλού, η πόλη διαθέτει πολύχρωμες αγορές, αυθεντικά εστιατόρια και μια συναρπαστική συλλογή από διορατικές γκαλερί τέχνης και μουσεία.

Εθνικό Πάρκο Akagera

Αυτό το πρόσφατα αποκατεστημένο αποθεματικό θηραμάτων μοιράζεται σύνορα με την Τανζανία και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο προστατευόμενο υγρότοπο της Κεντρικής Αφρικής. Είναι το ιδανικό μέρος για να εντοπίσετε μεγάλα ζώα όπως το ελέφαντα και το λιοντάρι , αλλά επίσης προσφέρει την ευκαιρία να αναζητήσετε πιο ευδιάκριτα είδη, συμπεριλαμβανομένης της sitatunga και της αντιλόπης topi. Πρόκειται για έναν παράδεισο πραγματικού φορέα , με πάνω από 500 είδη πτηνών να καταγράφονται εντός των ορίων του.

Εθνικό Πάρκο Nyungwe Forest

Το Nyungwe πιστεύεται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα δάση της Αφρικής και η ανέγγιχτη ερημιά του παρέχει μια κατοικία για όχι λιγότερα από 13 είδη πρωτευόντων - συμπεριλαμβανομένων των χιμπατζήδων, των πιθήκων Colobus και των χρυσών πιθήκων. Περισσότερα από 300 είδη πτηνών έχουν καταγραφεί εδώ, συμπεριλαμβανομένων 16 ενδημικών. ενώ το τοπίο του δάσους είναι γεμάτο με πανέμορφους καταρράκτες, πυκνά στέγαστρα και εκπληκτικές κοιλάδες.

Να πάρει εκεί

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kigali (KGL) είναι η κύρια πύλη για τους περισσότερους επισκέπτες στο εξωτερικό. Βρίσκεται περίπου 3 μίλια / 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και εξυπηρετείται από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Qatar Airways, η South African Airways και η KLM. Εναλλακτικά, τα λεωφορεία προσφέρουν χερσαίες διαδρομές μεταξύ της Ρουάντα και των γειτονικών της χωρών. Οι πολίτες των περισσότερων χωρών χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Ρουάντα. Οι υπήκοοι από μια χούφτα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούν να αγοράσουν θεώρηση κατά την άφιξη. Ελέγξτε τις απαιτήσεις της βίζα σας στον ιστότοπο της Ρουάντα για τη Μετανάστευση.

Ιατρικές απαιτήσεις

Αν είστε από ή έχετε περάσει χρόνο σε μια χώρα με κηλίδες κίτρινου πυρετού, θα πρέπει να δώσετε απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό κατά την είσοδό σας στη Ρουάντα. Τα συνιστώμενα εμβόλια περιλαμβάνουν την ηπατίτιδα Α και τον τυφοειδή, ενώ ακόμη και εκείνα από χώρες που δεν έχουν κίτρινο πυρετό πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εμβολιασθούν κατά της ασθένειας. Η ελονοσία συμβαίνει σε ολόκληρη τη Ρουάντα και προφυλακτικά συνιστάται έντονα για να αποφευχθεί η μόλυνση.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald την 1η Δεκεμβρίου 2016.