Καλύτερες θέσεις για ψώνια σουβενίρ στο Durban, Νότια Αφρική

Το Ντουρμπάν είναι μια εκτεταμένη πόλη που απλώνεται κατά μήκος της ακτής KwaZulu-Natal, πλαισιώνεται από κάθε πλευρά από μια σχεδόν αδιάσπαστη αλυσίδα μικρών παραθαλάσσιων πόλεων. Στο κέντρο αυτής της αστικής εξάπλωσης βρίσκεται η καρδιά της πόλης - η λαμπερή, ηλιόλουστη, πολυσύχναστη παραλία Golden Mile. Για όσους αναζητούν μια συμφωνία, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε τον μαραθώνιο σουβενίρ-αγορών. Οι εμπορικοί πάγκοι στρέφονται στον παραθαλάσσιο δρόμο περιπάτου, όπου οι πωλητές δρόμου ανταγωνίζονται για την πώληση ξύλινων ιπποπόταμων και καμηλοπαρδάλων, χάντρες Zulu, καλωδιακά παιχνίδια και υφαντά καλάθια καλαμώνων.

Η ανταλλαγή εμποδίων αναμένεται και η αίσθηση του χιούμορ είναι απαραίτητη - καθώς κρατάει ένα έντονο μάτι για τα υπάρχοντά σας.

Αγορές

Για μια πιο παραδοσιακή εμπειρία στην αγορά, δοκιμάστε φιλική προς το περιβάλλον Αμφιθέατρο. Κρατώντας στους κήπους του Snell Promenade κάθε Κυριακή, οι εκλεκτικοί πάγκοι της αγοράς ειδικεύονται στις αφρικανικές τέχνες (συμπεριλαμβανομένης της περίτεχνης χάντρας και της ξυλογλυπτικής) και στο πικάντικο ινδικό φαγητό. Τα Σάββατα, το Essenwood Craft Marketoff προσφέρει μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική λύση. Στο Berea Park, αυτή η αγορά προσφέρει μόδα, τρόφιμα, τέχνη και διακόσμηση, τα οποία απλώνονται κάτω από τη σκιά των τέλειων δέντρων του πάρκου.

Για τις αγορές της εβδομάδας, κατευθυνθείτε προς την Ινδική συνοικία της πόλης, ανάμεσα στη βόρεια οδό Dr. Yusuf Dadoo Street και την οδό Dr. Pixley KaSeme. Τεράστιοι αριθμοί Ινδών εισήχθησαν για να εργαστούν στις φυτείες ζαχαροκάλαμου Natal κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας και πολλοί από τους απογόνους τους εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή. Υπάρχουν δύο μόνιμες αγορές: η αγορά της οδού Victoria, ξαναχτίστηκε στο παλιό στυλ μετά από πυρκαγιά το 1973 και το Oriental Bazaar.

Και οι δύο είναι λαμπερές με χρώμα και καραμέλες με το άρωμα μπαχαρικών, και προσφέρουν πλούσιες επιλογές για τους κυνηγούς αναμνηστικών και τους φωτογράφους.

Καλές Τέχνες και Χειροτεχνία

Ενώ το Durban δεν είναι γνωστό για τις εμπορικές γκαλερί τέχνης και τα κέντρα τέχνης, υπάρχουν μερικά μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε για πιο πολυτελή έργα τέχνης.

Το λιμάνι-μπροστά Bat Center προσφέρει μια σειρά από ζωντανά καταστήματα που πωλούν υψηλής ποιότητας τοπικά παραχθείσες τέχνες παράλληλα με τη Νότια Αφρική μουσική και βιβλία.

Τα μοντέρνα καφέ, οι εκθεσιακοί χώροι και οι χώροι ζωντανής μουσικής μοιράζονται επίσης χώρο εδώ. Εναλλακτικά, η Γκαλερί KZNSA είναι μια γκαλερί μέλους με ιστορία πάνω από 100 χρόνια και ένα συναρπαστικό ημερολόγιο σύγχρονων εκθέσεων τέχνης. Έχει επίσης ένα υπέροχο κατάστημα που πωλεί σχεδιασμό και σκάφη από όλη τη χώρα.

Το Αφρικανικό Κέντρο Τέχνης στην οδό Φλόριντα είναι νέος συγκριτικά σε ηλικία μόλις 50 ετών. Διαχειρίζεται ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει υποστήριξη, εκπαίδευση και πωλήσεις σε εκατοντάδες μειονεκτούντες τοπικούς καλλιτέχνες. Εδώ, μια εξαιρετική σειρά έργων κυμαίνεται από παλαιά χάντρα και basketwork σε funky βαμμένα clogs και κοσμήματα σχεδιαστής, υφάσματα και κεραμικά. Σε γενικές γραμμές, Florida Road είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περιηγηθείτε με μια καλή ποικιλία από μπουτίκ που αποπνέουν προσωπικότητα και φαντασία? και πολλά καφέ και μπαρ για να ξεκουραστούν τα πόδια σας, ενώ γιορτάζετε τις αγορές σας.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, για τους περισσότερους αλλοδαπούς, το πιο βολικό εμπορικό κέντρο είναι επίσης το παλαιότερο και μικρότερο της πόλης - το εργαστήριο του 19ου αιώνα, το οποίο στεγάζεται σε ένα πρώην τρένο υπόστεγα κοντά στο συνεδριακό κέντρο στην οδό Samora Machel. Άλλες επιλογές στη γύρω περιοχή περιλαμβάνουν το εμπορικό κέντρο La Lucia και το Theatre Shopping Gate στο Umhlanga, το εμπορικό κέντρο Pavilion στο Westville και το Musgrave Centre στο Berea.

Εκτός πόλης

Στην ύπαιθρο και κατά μήκος της ακτής γύρω από το Durban, υπάρχουν πολλά μέρη ιδανικά για ένα ταξίδι ημέρας για ψώνια. Στην ενδοχώρα, η Κοιλάδα των 1000 λόφων φιλοξενεί πολλές μικρές μπουτίκ, γκαλερί τέχνης, στούντιο καλλιτεχνών και κατάστημα δώρων bijou, συμπεριλαμβανομένου του 1000 Hills Craft Village. Έχει επίσης εκπληκτική θέα και αρκετές εξαιρετικές ξενώνες.

Τα περίχωρα προάστια της πόλης έχουν επίσης περίπου 70 καταστήματα έκπτωσης για εταιρείες που κυμαίνονται από έπιπλα και πωλητές χαλιών έως γλυκοπατάτες και αθλητικούς ειδικούς. Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα περιλαμβάνουν τα Adidas (αθλητικά ρούχα), το Triumph και το Playtex (εσώρουχα) και το Levi's. Ελέγξτε τοπικά για ενημερωμένες καταχωρίσεις.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 9 Ιανουαρίου 2017.