Περιηγήσεις μοτοσικλετών στην Αφρική

Περιηγήσεις μοτοσικλετών στην Αφρική

Η Αφρική προσφέρει στους μοτοσικλετιστές την περιπέτεια μιας ζωής. Είτε ενδιαφέρεστε να κάνετε ιππασία μέσα από την έρημο της Σαχάρας, να πάρετε ένα σαφάρι μοτοσικλέτας στην Τανζανία, είτε να απολαύσετε την όμορφη νοτιοαφρικανική ακτή σε ένα Triumph - όλα είναι δυνατά. Παρακάτω θα βρείτε συνιστώμενες περιηγήσεις μοτοσυκλετών στην Αφρική, συμβουλές για το τι εξοπλισμό και τεχνογνωσία χρειάζεστε, συμβουλές για την επιλογή της σωστής περιήγησης μοτοσικλέτας και πολλά άλλα.

Περιγράφει περιηγήσεις ανά μεμονωμένη αφρικανική χώρα και περιοχή.

Μοτοσικλέτες - Φέρτε το δικό σας ή νοικιάστε;

Ανάλογα με το επίπεδο εξειδίκευσής σας και το χρονικό διάστημα που σχεδιάζετε να οδηγήσετε, εξαρτάται συνήθως από εσάς είτε φέρετε τη δική σας μοτοσικλέτα είτε νοικιάσετε μία στη θέση. Οι περισσότερες εταιρείες μοτοσικλέτας θα μπορούν να σας νοικιάσουν μια μοτοσικλέτα ή να σας βοηθήσουν με τα χαρτιά να μεταφέρουν το δικό σας από το σπίτι. Εάν ζείτε στην Ευρώπη και σχεδιάζετε να οδηγήσετε στο Μαρόκο ή την Τυνησία, θα σας εξοικονομήσει χρήματα εάν φέρετε τη δική σας μοτοσικλέτα, αλλά θα χρειαστείτε αρκετή γραφειοκρατία.

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε ιπποδρομίες μεμονωμένα, ίσως είναι επίσης καλή ιδέα να φέρετε μαζί σας ένα ποδήλατο που γνωρίζετε και να ξέρετε πώς να το διορθώσετε. Αλλά αν σχεδιάζετε απλά μια περιήγηση μοτοσικλέτας δύο εβδομάδων μέσω της Αιθιοπίας ως μια μοναδική εμπειρία, τότε εξοικονομήστε την ταλαιπωρία και το ενοίκιο.

Τι πρέπει να φέρετε;

Όποια και αν είναι η περιήγησή σας, η εταιρεία θα έχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να φέρετε μαζί σας και τι μπορεί να προσφέρει.

Ένας γενικός κατάλογος των πραγμάτων που θα φέρετε συνήθως θα περιλαμβάνει: Μοτοσικλέτα ταχύτητα έτσι είστε βέβαιοι να έχετε ένα κράνος, μπότες και γάντια που σας ταιριάζουν σωστά. Εάν είστε off-roading θα θέλετε κάποια υποστήριξη των νεφρών και της πλάτης. Ένα σύστημα πόσιμου καμήλας είναι επίσης πολύ βολικό.

Θα χρειαστείτε προσωπική ιατρική ασφάλιση, κάλυψη εκκένωσης, ενημερωμένες ανοσοποιήσεις, θεωρήσεις και άλλες τακτικές απαιτήσεις.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την ασφαλιστική σας εταιρεία ότι πρόκειται για μοτοσικλέτα, κάποια ιατρική ασφάλιση δεν καλύπτει αυτόματα αυτό το είδος δραστηριότητας.

Γιατί να εγγραφείτε σε μια περιοδεία;

Το όφελος μιας περιοδείας είναι ότι θα έχετε μαζί σας έναν μηχανικό, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός στην Αφρική, δεδομένου ότι συχνά θα πρέπει να αυτοσχεδιάσετε τα ανταλλακτικά. Η ασφάλεια είναι ανησυχητική, ιδίως σε απομακρυσμένα μέρη της Αφρικής, και η ύπαρξη σε μια ομάδα μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία, ειδικά αν αρρωστήσετε. Οι τοπικές γνώσεις σχετικά με το πού θα πάρουν εξαρτήματα, τα καύσιμα (φυσικό αέριο), τα τρόφιμα και τα καταλύματα είναι επίσης πολύ χρήσιμα, ειδικά όταν βρίσκεστε στη μέση του πουθενά. Είναι επίσης ωραίο στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας ιππασίας για να έχετε ένα μαγειρεμένο γεύμα και μια σκηνή / ξενοδοχείο που έχει συσταθεί εκ των προτέρων. Και τέλος, ένα όχημα υποστήριξης θα σας βοηθήσει με τις υπερβολικές αποσκευές, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα χωρίς να ανησυχείτε για την πρόσφατη αγορά σας από 6 ποδιές ξυλόγλυπτη ξύλινη καμηλοπάρδαλη που πέφτει από το πίσω μέρος του ποδηλάτου σας.

Το μειονέκτημα της συμμετοχής σε μια περιοδεία είναι ότι μπορείτε να ταξιδεύετε με ανθρώπους που δεν σας αρέσουν απαραιτήτως και προφανώς δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο οι καθημερινές σας διαδρομές είναι σε μεγάλο βαθμό προκαθορισμένες. Αν αποφασίσετε να κάνετε ένα ανεξάρτητο ταξίδι με μοτοσικλέτα, πρέπει να είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι εκ των προτέρων και να συμβουλεύεστε πάντα κάποιον που έχει κάνει το ταξίδι σας ενώπιον σας.

Απαιτείται εμπειρία

Θα πρέπει πάντα να έχετε εμπειρία οδήγησης μοτοσυκλέτας και άδειας μοτοσυκλέτας για να το αποδείξετε πριν να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία. Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά για εκδρομές στην έρημο, θα χρειαστείτε επίσης σημαντική εμπειρία εκτός δρόμου. Η Νότια Αφρική είναι ένας εξαιρετικός προορισμός εάν έχετε ελάχιστη οδική εμπειρία (και όχι off-road), αφού οι δρόμοι είναι γενικά σε καλή κατάσταση.

Διασκέδαση μοτοσικλετών στην Αφρική

Εάν έχετε το χρόνο και μια καλή αίσθηση περιπέτειας (καθώς και χιούμορ) ελέγξτε αυτές τις εκπληκτικές περιηγήσεις που καλύπτουν ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο:

Η έρημο της Σαχάρας

Η Σαχάρα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μοτοσικλετιστές που επιθυμούν μια απόλυτη περιπέτεια εκτός δρόμου. Αν θέλετε να δείτε πώς είναι, δείτε αυτό το βίντεο στο YouTube.

Μοτοσικλέτα Ράλλυ στην Αφρική

Οι ράλι είναι πραγματικά μόνο για επαγγελματίες και πρέπει να έχετε μεγάλη εμπειρία κάτω από τη ζώνη σας.

Το Ράλι Ντακάρ
Η απόλυτη δοκιμή αντοχής μοτοσικλετών είναι φυσικά το Ράλι Ντακάρ. Δυστυχώς η εκδήλωση ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή το 2008 και για πρώτη φορά στην ιστορία της, το Ράλι Ντακάρ δεν θα τελειώσει στο Ντακάρ της Σενεγάλης αλλά στο Μπουένος Άιρες. Ο αγώνας έχει μεταφερθεί στη Νότια Αμερική και θα περάσει από τη Χιλή και την Αργεντινή. Περισσότερα για το Ράλι Ντακάρ .

Το Μαρόκο φιλοξενεί μια εβδομάδα Rallye du Moroc το Σεπτέμβριο περίπου κάθε χρόνο περίπου, με δρομολόγια που μεταφέρονται μέσω της Δυτικής Σαχάρας.

Σελίδα 2 - Περιηγήσεις Μοτοσικλέτας στην Αφρική Ανά Χώρα / Περιοχή

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τις περιηγήσεις μοτοσικλετών στην Αφρική, τις συγκεντρώσεις μοτοσικλετών και τις μεταφορές στην Αφρική μπορείτε να βρείτε στη σελίδα 1. Παρακάτω, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με περιηγήσεις μοτοσικλετών σε μεμονωμένες αφρικανικές χώρες / περιοχές.

Μαρόκο

Το Μαρόκο είναι ιδανικό για ιππασία τόσο στο δρόμο όσο και εκτός δρόμου. Τα βουνά Atlas προσφέρουν μερικές από τις πιο όμορφες ιππασίες στην Αφρική και βέβαια υπάρχει και η έρημο της Σαχάρας.

Ελέγξτε αυτές τις περιηγήσεις παρακάτω για μια καλή δειγματοληψία του τι προσφέρεται, το μήκος των ταξιδιών και των τιμών που εμπλέκονται.

Μοτοσικλέτα Περιηγήσεις στην Ανατολική Αφρική

Στην Ανατολική Αφρική μπορείτε να συνδυάσετε μερικές μεγάλες off-roading με ένα σαφάρι, μια παραμονή στην παραλία ή ένα ταξίδι λευκού νερού rafting κάτω από τον ποταμό Omo στην Αιθιοπία.

Η Fred Link Tours προσφέρει Μοτοσικλέτα Safaris στην Κένυα και την Τανζανία. Υπάρχουν 3 οργανωμένα δρομολόγια μέσω της Νότιας Κένυας, της Βόρειας Τανζανίας και της διαδρομής Κιλιμάντζαρο.

Οι περιηγήσεις μέσος όρος 10 ημερών και μεγάλο μέρος της ιππασίας γίνεται off-road.

Οι αφρικανικές περιπέτειες ιππασίας ειδικεύονται σε περιηγήσεις μέσω της Αιθιοπίας. Οι εκδρομές μπορούν να διαρκέσουν μερικές μέρες έως δύο εβδομάδες ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας προσαρμοσμένο δρομολόγιο.

Μοτοσικλέτα Περιηγήσεις στη Νότια Αφρική και τη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική έχει μερικούς από τους ομορφότερους παράκτιους δρόμους στον κόσμο καθώς και πολλά περάσματα στο βουνό. Είναι ένας καλός προορισμός για μοτοσικλετιστές που δεν θέλουν να κάνουν off-road. Είναι επίσης πολύ εύκολο να οργανώσετε τη δική σας περιοδεία και να νοικιάσετε μοτοσικλέτες από Harleys σε ποδήλατα Vintage με side-cars. Συχνά εταιρείες μοτοσικλέτας περιοδεία θα παράσχει τα ποδήλατα, 24ωρη βοήθεια έκτακτης ανάγκης και βοήθεια κράτηση ξενοδοχεία εκ των προτέρων. Μπορείτε να κάνετε μια περιοδεία για ένα Σαββατοκύριακο ή για αρκετές εβδομάδες.

Ορισμένες συνιστώμενες περιηγήσεις μοτοσικλετών περιλαμβάνουν:

Περισσότερες Μοτοσυκλέτες στην Αφρική

Στη Μαδαγασκάρη - Μαδαγασκάρη στο Ποδήλατο

Στην Τυνησία , το Twin Tours προσφέρει πολλές εκδρομές σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκπληκτικών βόλτα στην έρημο.

Στις Καναρίους Νήσους , η Backtrax Off-Road Μοτοσικλέτα Tours προσφέρει ημερήσιες εκδρομές γύρω από το νησί της Fuerteventura.

Εκθέσεις Μοτοσικλέτας

Η καλύτερη συμβουλή που μπορείτε να πάρετε για περιηγήσεις μοτοσικλετών είναι από εκείνους που ήταν εκεί και το έκαναν αυτό. Οι παρακάτω ιστότοποι είναι εξαιρετικοί για συμβουλές και ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Οι αναφορές ταξιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να διαβάσετε αν προγραμματίζετε το δικό σας ταξίδι.

Σελίδα 1 - Γενικές Πληροφορίες Μοτοσικλέτας, Διαδρομές και Διαδρομές Αφρικής