Γιατί το Σικάγο ονομάζεται Windy City;

Το Σικάγο είναι μια πόλη που βρίσκεται στην πολιτεία του Ιλινόις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το Σικάγο βρίσκεται στην περιοχή Midwest της χώρας και κάθεται στις νοτιοδυτικές ακτές της λίμνης του Μίτσιγκαν. Η λίμνη Μίτσιγκαν είναι μια από τις Μεγάλες Λίμνες.

Το Σικάγο έχει τον τρίτο υψηλότερο πληθυσμό από όλες τις πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με σχεδόν 3 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει τον υψηλότερο πληθυσμό όλων των πόλεων της πολιτείας του Ιλινόις και των Μεσοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μητροπολιτική περιοχή του Σικάγου - συχνά αποκαλούμενη Chicagoland - έχει σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Σικάγο ενσωματώθηκε ως πόλη το 1837 και ο πληθυσμός του αυξήθηκε ραγδαία στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα. Η πόλη είναι ένας διεθνής κόμβος για τη χρηματοδότηση, το εμπόριο, τη βιομηχανία, την τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες και τη μεταφορά. Ο Διεθνής Αερολιμένας O'Hare του Σικάγου είναι το δευτερεύον αεροδρόμιο στον κόσμο όταν μετριέται από την κυκλοφορία αεροσκαφών. Το Σικάγο έχει το τρίτο μεγαλύτερο ακαθάριστο μητροπολιτικό προϊόν στις Ηνωμένες Πολιτείες - περίπου 630,3 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το 2014-2016. Η πόλη έχει μία από τις μεγαλύτερες και πιο διαφοροποιημένες οικονομίες στον κόσμο, χωρίς κανένας κλάδος να απασχολεί περισσότερο από το 14% του εργατικού δυναμικού.

Το 2015, το Σικάγο καλωσόρισε πάνω από 52 εκατομμύρια διεθνείς και εγχώριους επισκέπτες, καθιστώντας την μία από τις πόλεις που επισκέφθηκε την χώρα. Ο πολιτισμός του Σικάγου περιλαμβάνει τις εικαστικές τέχνες, τα μυθιστορήματα, το κινηματογράφο, το θέατρο, ιδιαίτερα την αυτοσχεδιαστική κωμωδία και τη μουσική, ιδιαίτερα την τζαζ, το μπλουζ, την ψυχή, το ευαγγέλιο και την οικιακή μουσική.

Διαθέτει επίσης επαγγελματικές αθλητικές ομάδες σε κάθε ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Το Σικάγο έχει πολλά ψευδώνυμα, το πιο γνωστό είναι το Windy City

Windy City

Η κύρια δυνατότητα να εξηγηθεί το παλιό ψευδώνυμο της πόλης είναι, φυσικά, ο καιρός. Μια εξήγηση για το Σικάγο είναι μια φυσικά αεράκι περιοχή είναι ότι είναι στις όχθες της λίμνης Μίτσιγκαν.

Τα δροσερά αεράκια φυσούν στη λίμνη Μίτσιγκαν και σκουπίζουν στους δρόμους της πόλης. Ο άνεμος του Σικάγου ονομάζεται συχνά "Το γεράκι".

Ωστόσο, μια άλλη δημοφιλής θεωρία είναι ότι το "Windy City" ήρθε να αναφέρεται σε υπερβολικά κουβεντούρες κατοίκους και πολιτικούς, οι οποίοι θεωρούνταν "γεμάτοι ζεστού αέρα". Οι υποστηρικτές της άποψης "windbag" συνήθως αναφέρουν ένα άρθρο του 1890 Εκδότης της εφημερίδας New York Sun Charles Dana. Την εποχή εκείνη, το Σικάγο ανταγωνιζόταν τη Νέα Υόρκη για να φιλοξενήσει την Παγκόσμια Έκθεση του 1893 (το Σικάγο τελικά κέρδισε) και η Δανα λέγεται ότι προειδοποίησε τους αναγνώστες της να αγνοήσουν τους "ανόητους ισχυρισμούς αυτής της θυελλώδους πόλης". μύθος.

Ο ερευνητής Barry Popik έχει αποκαλύψει ότι το όνομα ήταν ήδη καθιερωμένο στην εκτύπωση από τη δεκαετία του 1870 - αρκετά χρόνια πριν από την Dana. Ο Popik έσκαψε και αναφορές που έδειχναν ότι λειτουργούσε τόσο ως κυριολεκτική αναφορά στον αιώνιο καιρό του Σικάγου όσο και σε ένα μεταφορικό τρύπημα στους υποτιθέμενους λαμπρούς του πολίτες. Δεδομένου ότι το Σικάγο είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τα αεράκι του για να προωθήσει τον εαυτό του ως τόπο διακοπών το καλοκαίρι, ο Popik και άλλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το όνομα "Windy City" μπορεί να έχει αρχίσει ως αναφορά στις καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια να έχει διπλό νόημα. στα τέλη του 19ου αιώνα.

Είναι ενδιαφέρον, παρόλο που το Σικάγο μπορεί να έχει πάρει το ψευδώνυμό του εν μέρει εξαιτίας των έντονων ανέμων του, δεν είναι η πιο breeziest πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, οι μετεωρολογικές έρευνες έχουν συχνά χαρακτηρίσει τις ομοίους της Βοστόνης, της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο ως υψηλότερες μέσες ταχύτητες ανέμου.