Ο Maverick αποδεικνύει ότι το μέγεθος δεν έχει σημασία για τα κυλινδροκεφαλαία

Το Cedar Point Ride δεν μπορεί να είναι το μεγαλύτερο, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα

Μόνιμη στις σκιές του εντυπωσιακού οπλοστασίου της μηχανής συγκίνησης του Cedar Point , ο Maverick είναι σχετικά χαρούμενος. Με την αρχική πτώση των 100 ποδιών, η ελαφριά βόλτα φαίνεται να φλερτάρει με την κατάσταση "οικογενειακού προπονητή", σε σύγκριση με τα προφίλ των 300 και 400 ποδιών της Millennium Force του πάρκου και του ισχυρού Dragster της Top Thrill , αντίστοιχα. Αλλά τα στατιστικά και τα βλέμματα μπορεί να εξαπατήσουν.

Όπως ένας καφεϊνοποιημένος βρόχος, ο εκπληκτικά ισχυρός Maverick δεν αφήνει ποτέ τον εαυτό του.

Σε αντίθεση με ένα μπρούντζο, buckaroos στο πλοίο το περιπέτεια θα το βρείτε απίστευτα λεία. Η κομψή και ζωντανή βόλτα θετικά κραυγάζει. και οι ουρλιάζοντες αναβάτες του συνεχώς αγωνίζονται δέκα γαλόνια.

Schizoid Coaster του 21ου αιώνα

Βρίσκεται στο Frontiertown του Cedar Point, το Maverick είναι λίγο σχιζοφρενικό. Ο κατάλληλα ρουστίκ σταθμός φορτοεκφόρτωσης, τον οποίο το πάρκο διατηρούσε από το βόλτα White Water Landing που έμενε στη θέση του, φαίνεται πως θα μπορούσε να είναι ένα εγκαταλειμμένο πριονιστήριο. Ο βράχος και ο εξωραϊσμός, καθώς και η μουσική του Old West που παίζει σε όλη την ουρά, ταιριάζουν επίσης στην περιοχή. Αλλά το ηλεκτρικά κόκκινο κομμάτι του καράβι, το νέο μαγνητικό σύστημα εκτόξευσης και τα μοντέρνα ακροβατικά (για να μην αναφέρουμε την τιμοκατάμευσή του αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων) θα καταστήσουν την καρδιά των συνόρων αδύνατη.

Η σχιζοειδής προσωπικότητα της οδήγησης ταιριάζει στο όνομά της. Ενώ το "Maverick" μπορεί να θυμηθεί την κλασική τηλεόραση Western που χαρακτήρισε τον James Garner, ο Bryan Edwards του Cedar Point λέει ότι το πάρκο επέλεξε το όνομα περισσότερο για να επικαλεστεί το νόημα της μη συμμόρφωσης. "Μετά από όλα τα ρεκόρ μας, θέλαμε να συγχέουμε τις προσδοκίες με τον Maverick", λέει.

"Αντί να πηγαίνουμε ψηλότερα, εμείς σκόπιμα έφερα αυτό το πανηγύρι στη γη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανό να προσφέρει μεγάλη διασκέδαση".

Πέρα από το Straight Down

Τα τρένα του Maverick είναι ασυνήθιστα. Προφανώς σχεδιασμένα για να μοιάζουν με οχήματα ατμού, τα απογυμνωμένα αυτοκίνητα έχουν χαμηλές πλευρές που αφήνουν τους αναβάτες εκτεθειμένους. Κάθε αυτοκίνητο έχει δύο σειρές και καθίζει τέσσερις επιβάτες, και κάθε τρένο έχει μόνο τρία αυτοκίνητα. Οι πλεξούδες πάνω από το ώμο κρατούν τους αναβάτες ασφαλή, αλλά δίνουν στο coaster ενθουσιασμό αρκετή ελευθερία να σηκώνουν τα χέρια τους.

Πέρα από ένα παραδοσιακό ανελκυστήρα αλυσίδας, οι γραμμικοί σύγχρονοι κινητήρες προωθούν μαγνητικά το τρένο από το σταθμό και το λόφο 105 ποδιών. Δεν είναι μια γρήγορη ταχύτητα (που έρχεται αργότερα), αλλά είναι αρκετά ωραίο για να βγάλει την αδρεναλίνη των αναβατών. Η πρώτη σταγόνα είναι μια λιτή. Ενώ είναι μόνο 100 πόδια, η νέα γωνία 95 μοιρών κρατά τα πράγματα ζωντανά. Κλίση προς τα μέσα, η πτώση είναι 5 μοίρες περισσότερο από ευθεία προς τα κάτω. καθώς το τελευταίο αυτοκίνητο κορυφώνεται στην κορυφή, εκτείνεται ελαφρώς μπροστά από το πρώτο αυτοκίνητο που αγωνίζεται κάτω από την πτώση.

Το τρένο περιστρέφεται γύρω, δίνοντας στους αναβάτες μια πανοραμική θέα στη λίμνη Erie και ανεβαίνει σε ένα δεύτερο λόφο που προσφέρει εκπληκτικά μερικά δευτερόλεπτα χρόνο ομιλίας. Ακολουθεί ένα στριμμένο κυματοειδές ρολό που στέλνει τα τρένα να σπρώχνουν προς μία κατεύθυνση και στη συνέχεια το άλλο.

Οι άγριες, εξαιρετικά τραπεζοειδείς στροφές τραβούν το τρένο και τους επιβάτες του, αλλά το εξαιρετικά ομαλό τουρνουά δεν γίνεται ποτέ τραχύ.

Θα Maverick να σας κάνει Giddy; Ναι.

Στα μισά του σημείου, το τρένο του Maverick γκρεμίζει την πλήρη ταχύτητα κάτω από το σταθμό φόρτωσης και έρχεται σε ένα σφύριγμα - αλλά μόνο στιγμιαία. Συνοδευόμενος από τον ήχο της εκρηκτικής ΤΝΤ, ​​εξέρχεται από τη σήραγγα. Αυτό μπορεί να μην είναι ρεκόρ, αλλά η δεύτερη εκτόξευση 70 μίλι / ώρα δεν είναι ακριβώς η ταχύτητα Pony Express.

Ο Maverick κάνει μια χαριτωμένη εκσκαφή πάνω από μια λιμνοθάλασσα και ακολουθείται από κάποιους κρουνούς αερόστατους νερού. Φαίνεται ανάμεσα σε μερικούς "βράχους" και στροφές μέσω ορισμένων ακροβατικών ελιγμών που φαίνονται όλο και πιο δύσκολες, καθώς συμβαίνουν σε επικίνδυνα χαμηλά ύψη. Το coaster κερδίζει το σήμα του "εδάφους", ξοδεύοντας τόσο χρόνο να αγκαλιάσει το έδαφος.

Μετά από λίγες ακόμα πιο τεντωμένες, αλλά ομαλές στροφές, ο Maverick επιστρέφει στο σταθμό με το ποτήρι του χαμογελώντας αναβάτες.