Μέσος όρος έναντι μέσου όρου: Ποια είναι η διαφορά;

Καταλάβετε το Lingo πριν από την ψώνια στο σπίτι

Αν ψάχνετε για ένα σπίτι, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και να εξισορροπήσετε αυτό με το είδος του σπιτιού που θέλετε στη θέση που σας ταιριάζει καλύτερα. Οι πηγές ακίνητης περιουσίας σε απευθείας σύνδεση και οι κτηματομεσίτες συχνά μιλούν για τις μέσες τιμές και τις μεσαίες τιμές όταν συγκρίνουν τις τιμές σε διάφορες περιοχές, και αυτοί οι όροι συχνά προκαλούν σύγχυση. Το Phoenix, το Tempe, το Scottsdale, το Glendale και άλλες πόλεις στην Αριζόνα βρίσκονται όλα στο Maricopa County , τον πιο πυκνοκατοικημένο νομό στην Αριζόνα .

Επομένως, όταν ελέγχετε τις τιμές των κατοικιών, μπορεί να τους βρείτε ως τον μέσο όρο ή τον μέσο όρο στην περιφέρεια Maricopa ή στις διάφορες πόλεις του νομού.

Μέσος όρος έναντι μέσου όρου

Ο διάμεσος ενός συνόλου αριθμών είναι αυτός ο αριθμός όπου οι μισοί αριθμοί είναι χαμηλότεροι και οι μισοί αριθμοί είναι υψηλότεροι. Στην περίπτωση της ακίνητης περιουσίας, αυτό σημαίνει ότι η διάμεση τιμή είναι η τιμή όπου τα μισά σπίτια που πωλούνται σε οποιαδήποτε δεδομένη περιοχή το μήνα ήταν φθηνότερα και το ήμισυ ήταν πιο ακριβά από το διάμεσο.

Ο μέσος όρος ενός συνόλου αριθμών είναι το σύνολο των αριθμών αυτών διαιρούμενο με τον αριθμό των αντικειμένων σε αυτό το σύνολο. Ο διάμεσος και ο μέσος όρος μπορεί να είναι κοντά, αλλά θα μπορούσαν επίσης να διαφέρουν σημαντικά. Όλα εξαρτώνται από τους αριθμούς.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 11 φτηνές τιμές κατοικιών:

  1. 100.000 δολάρια
  2. 101.000 δολάρια
  3. 102.000 δολάρια
  4. 103.000 δολάρια
  5. 104.000 δολάρια
  6. 105.000 δολάρια
  7. 106.000 δολάρια
  8. $ 107.000
  9. 650.000 δολάρια
  10. 1 εκατομμύριο δολάρια
  11. 3 εκατομμύρια δολάρια

Η μέση τιμή αυτών των 11 κατοικιών είναι $ 105.000.

Αυτό συνέβη επειδή πέντε σπίτια ήταν χαμηλότερες τιμές και πέντε ήταν υψηλότερες τιμές.

Η μέση τιμή αυτών των 11 σπιτιών είναι $ 498.000. Αυτό παίρνετε αν προσθέσετε όλες αυτές τις τιμές και διαιρέσετε κατά 11.

Τι διαφορά. Όταν εξετάζετε πρόσφατα πωληθείσες τιμές κατοικιών, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αν οι αριθμοί είναι μέσοι όροι ή μέσοι όροι.

Και οι δύο αριθμοί παρέχουν καλές πληροφορίες, αλλά έχουν διαφορετικές επιπτώσεις. Εάν η μέση τιμή σε μια συγκεκριμένη περιοχή είναι υψηλότερη από τη διάμεση τιμή για την ίδια χρονική περίοδο, αυτό σας ενημερώνει ότι η περιοχή περιέχει σημαντικά υψηλότερες τιμές, παρόλο που στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις ήταν ισχυρές στο χαμηλότερο εύρος τιμών.

Ο καλύτερος αριθμός που θα χρησιμοποιηθεί για ακίνητα

Η μέση τιμή σε μια συγκεκριμένη γειτονιά θεωρείται γενικά ως ο πιο χρήσιμος από τους δύο αυτούς τρόπους εξέτασης των τιμών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια μέση τιμή μπορεί να παραμορφωθεί σημαντικά από τις πωλήσεις που είναι εξαιρετικά υψηλές ή εξαιρετικά χαμηλές.

Εάν κοιτάξατε σε μια περιοχή των οποίων οι τιμές αντικατοπτρίστηκαν στο παραπάνω παράδειγμα και θεωρήσατε τη μέση τιμή, 498.000 δολάρια, ίσως αποφασίσετε ότι είναι εκτός της περιοχής τιμών σας και κοιτάξτε αλλού. Αλλά αυτός ο αριθμός είναι παραμορφωμένος επειδή, ενώ τα περισσότερα από τα σπίτια που πωλούνται στα χαμηλά $ 100.000, τα δύο στο υψηλό τέλος άλλαξε δραστικά τον μέσο όρο. Αν αφαιρέσετε τις πωλήσεις των δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ο μέσος όρος είναι $ 164.000, ακόμα υψηλότερος από τον μέσο όρο, αλλά πολύ πιο κοντά σε αυτόν από τον άλλο αριθμό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ότι εξαιρετικά ακριβές (ή εξαιρετικά χαμηλού κόστους) πωλήσεις κατοικιών έχουν κατά μέσον όρο τιμές για μια περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, αν κοιτάξετε τη διάμεση τιμή, 105.000 δολάρια, ίσως να πιστεύετε ότι η περιοχή ήταν πολύ προσιτή και είναι πολύ πιο ακριβής αντανάκλαση των τιμών των περισσότερων σπιτιών που πωλούνται στη συγκεκριμένη τοποθεσία σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Διάμεσο εναντίον μέσου όρου

Τώρα μπορείτε να διαφοροποιήσετε μεταξύ μέσου και μέσου όρου. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ μέσου και μέσου όρου; Αυτό είναι εύκολο: Ο μέσος όρος και ο μέσος όρος είναι ίδιοι. Είναι συνώνυμα, επομένως ισχύει η ίδια λογική από το παραπάνω παράδειγμα.