Θα μπορούσατε να χειριστείτε το Xcelerator Coaster στο αγρόκτημα του Knott's Berry;

Κρατηθείτε. Αυτό είναι ένα τρελό-γρήγορο βόλτα.

Όπως και το υπόλοιπο αγρόκτημα του Knott's Berry , το Xcelerator είναι ένα περίεργο μείγμα του παλιού και του νέου. Ενώ το συνολικό πάρκο συγχωνεύει την Παλιά-Δυτική πόλη φάντασμα με βόλτες υψηλής τεχνολογίας, το συγκλονιστικό μηχάνημα συνδυάζει ένα μοτίβο της δεκαετίας του 1950 με εμπειρία νέας γης.

Χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο υδραυλικό σύστημα εκτόξευσης , το τρένο κρατάει θετικά έξω από το σταθμό. αν τα μαλλιά σας δεν είχαν βουλώσει ξανά σε ένα Elvis παρόμοια με εκείνη της δεκαετίας του 50, προτού να επιβιβαστείτε στην περιπέτεια, θα είναι περίπου 2,3 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της διαδρομής και θα επιταχύνετε 82 μίλια / ώρα προς έναν πύργο 205 ποδιών.

Προηγούμενες πληροφορίες

Το Μάχη ακολουθεί

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα δρομολόγια που ξεκίνησαν, το Xcelerator έχει να κάνει με την εκτόξευση - και τι λανσάρισμα! Με τα τρένα εξαγριωμένα όπως το '57 Chevys, αυτό το μωρό φλούδα καουτσούκ και επιταχύνει σε μια ευθεία τμήμα της διαδρομής από O σε 82 mph σε 2,3 δευτερόλεπτα. Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για την ακραία εκτόξευση (αν και το δυσοίωνο σημάδι "Τοποθετήστε το κεφάλι σας ενάντια στο κεφάλι" υποδηλώνει το χάος που πρόκειται να προκύψει).

Προτού να έχετε την ευκαιρία να πιάσετε την αναπνοή σας, ανεβαίνετε ευθεία επάνω σε έναν πύργο 205 ποδιών "κορυφαίου καπέλου". Υπάρχει κάποια ώρα ομιλίας, καθώς η περιπέτεια πλησιάζει την κορυφή του πύργου. Το τρένο παίρνει μόλις μια ανάπαυλα σε αυτό γύρο κορυφή και έπειτα είναι ευθεία κάτω - και εννοώ κυριολεκτικά 90 βαθμούς ευθεία κάτω - 205 πόδια για μια άγρια ​​βιασύνη αδρεναλίνης.

Μέχρι αυτό το σημείο, και μιλάμε για ένα θέμα δευτερολέπτων, το Xcelerator είναι μια περιπέτεια για τις ηλικίες. Όμως, μετά από το συναρπαστικό λανσάρισμα και την κορυφή καπέλο κρουαζιέρες, η διαδρομή είναι κάπως αδιάκοπη. Περιλαμβάνει μερικές υπερβολικά υπερτιμημένες στροφές (αλλά δεν υπάρχουν πραγματικές αναστροφές ανάποδα). Παρά την απίστευτη συσσωρευμένη ενέργεια, η περιπέτεια δεν ενσωματώνει κανέναν λόφο ή άλλα στοιχεία για να παραδώσει σημαντικό επιπλέον χρόνο εκπομπής.

62 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή σας από το σταθμό, βρίσκεστε στο τρέξιμο των φρένων και αναρωτιέμαι τι συνέβη. Είναι μια σύντομη, αλλά ναι, γλυκιά βόλτα.

Το Xcelerator, που κατασκευάστηκε από την Intamin AG της Ελβετίας, ήταν το πρώτο παζάρι που χρησιμοποίησε το πρωτοποριακό υδραυλικό σύστημα εκτόξευσης του εξερευνητή. Από το ντεμπούτο του, τόσο το Top Thrill Dragster στο Cedar Point του Οχάιο όσο και το Kingda Ka στο Six Flags Great Adventure του Νιου Τζέρσεϋ , δύο παρόμοιες υδραυλικές δεξαμενές εκτόξευσης, έχουν σκιάσει την περιπέτεια του Knott σε ταχύτητα και ύψος.

Ένα καράβι που ανεβαίνει 205 πόδια και χτυπά 82 μίλια / ώρα δεν είναι τίποτα για να φτερνιστεί και αρκετά συναρπαστικό. Υπάρχουν, όμως, σουβέρ που ανεβαίνουν πολύ υψηλότερα και φτάνουν σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Δείτε τα 10 ψηλότερα κυλινδροκεράκια στον κόσμο και τα 10 ταχύτερα κυνοστάσια κυλίνδρων στον κόσμο . Και ενώ ο Xcelerator χύνει τις συγκινήσεις, δεν κάνει τη λίστα των πιο τρομακτικών κυνηγών .