Τι είναι το Airtime Coaster Airtime;

Τι συμβαίνει με την αίσθηση των πεταλούδων στο στόμα σου;

Το Airtime είναι μια έκφραση που οι ανεμιστήρες του Roller Coaster, οι κατασκευαστές βόλτα και τα πάρκα χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την αίσθηση που αισθάνονται οι επιβάτες όταν ανεβαίνουν από τα καθίσματά τους κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Για έναν πραγματικό ανεμιστήρα του ουρανού, ο χρόνος οραματισμού είναι η περιπέτεια nirvana. για περιπατητές με ρόλερ , η εμπειρία μπορεί να είναι ανενόχλητη.

G (βραχυπρόθεσμα για τη βαρυτική) - οι δυνάμεις βοηθούν στην εξήγηση του φαινομένου. Όταν δεν κάνουμε ιππασία και πηγαίνουμε για την καθημερινότητά μας, βιώνουμε τη φυσιολογική βαρυτική δύναμη της γης.

Ορίζεται ως 1G, είναι η δύναμη που μας κρατά προσδεδεμένη στο έδαφος. Χωρίς 1G, θα σηκώσαμε τον αέρα σαν ένα μπαλόνι ήλιου. Αυτό εξηγεί το φαινόμενο του χρόνου ομιλίας.

Λόγω του σχεδιασμού και των στοιχείων τους, τα σουβέρ ασκούν τόσο θετικά όσο και αρνητικά Gs. Οι αναβάτες του Coaster αντιμετωπίζουν οτιδήποτε μεγαλύτερο από 1G (και μερικές δεξαμενές παραδίδουν σύντομα ριπές 4Gs και περισσότερο), ή θετικές Gs, ως βαρύτητα ή πίεση στο σώμα τους. Οτιδήποτε λιγότερο από 1G, ή αρνητικό Gs, έχει ως αποτέλεσμα το χρόνο ομιλίας.

Συνήθως, οι σουβέρ στέλνουν τους αναβάτες να ανεβαίνουν από τα καθίσματα τους όταν ένα τρένο ανοίγει ένα λόφο σε υψηλές ταχύτητες. Η αμαξοστοιχία αρχίζει να πέφτει στην άλλη πλευρά του λόφου, αλλά τα αντικείμενα μέσα στο τρένο, δηλαδή οι επιβάτες, θέλουν να συνεχίσουν να κινούνται προς τα έξω. Οι δυνάμεις προς τα πάνω υπερβαίνουν στιγμιαία τη βαρυτική δύναμη της γης και οι αναβάτες βιώνουν τον χρόνο ομιλίας.

Παρόλο που συχνά αναφέρεται ως "αρνητικό Gs", θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πραγματικές δυνάμεις του αέρα σε ένα καράβι συνήθως πέφτουν στην περιοχή μεταξύ 0G και 1G.

Στοιχεία του Coaster όπως "λόφοι λαγουδάκι" (μια σειρά από σχετικά μικρούς λόφους που ακολουθούν το ένα μετά το άλλο σε μια ευθεία διαδρομή) συμβάλλουν στην προώθηση στιγμών του αέρα.

Υπάρχουν δύο γενικοί τύποι χρόνου εκπομπής: "floater" και "ejector". Ο αέρας του Floater αναφέρεται στον πιο ήπιο τύπο κατά τον οποίο οι αναβάτες σηκώνουν αργά από τα καθίσματα τους και επιπλέουν πάνω τους.

Έχει επίσης περιγραφεί ως αίσθηση "πεταλούδων-στο-στομάχι σας". Ο πιο απειλητικός αέρας του εκτοξευτή περιγράφει την ξαφνική, κάπως βίαιη έκρηξη του αέρα που στέλνει τους αναβάτες του καράβι που χτυπούν προς τα πάνω στα όρια τους. Υπάρχουν οπαδοί και των δύο (είμαι μερικός σε floater αέρα).

Παραδείγματα δοχείων που παράγουν χρόνο εκπομπής

Οι υπερκαταστάσεις χάλυβα (βόλτες με ανελκυστήρες ύψους περίπου 200 έως 250 ποδιών και χωρίς αναστροφές) σχεδιάζονται για ταχύτητα και χρόνο ομιλίας. Δύο από τους καλύτερους, και αυτοί που δίνουν λαμπερές αναβλύσεις του πλωτού αέρα είναι:

Τα ξύλινα σκεύη είναι μερικές φορές γνωστά για τον αέρα εκτίναξής τους. Δύο που προσφέρουν άφθονο χρόνο ομιλίας είναι:

Η πιό πρόσφατη κατηγορία υβριδικών αμαξοστασίων ξύλου (που έχουν ξύλινες κατασκευές, αλλά μια πρωτοποριακή χαλύβδινη διαδρομή που είναι γνωστή ως διαδρομή IBox) είναι επίσης γνωστές για τις μεγάλες στιγμές του αέρα. Δύο που ρίχνουν την αίσθηση εκτός έδρας:

Περισσότεροι Πόροι του Roller Coaster