Είναι το Kingda Ka το ταχύτερο και ψηλότερο Roller Coaster;

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Six Flags Record-Breaking Coaster

Έχει τελειώσει με το πάτημα ενός ματιού. Λοιπόν, εντάξει, είναι 50,6 δευτερόλεπτα για να είμαι ακριβής. Αλλά τι είναι ένα συναρπαστικό, όχι πολύ λεπτό. Είναι το Kingda Ka, το καταστροφικό πυραύλο, το οποίο έσπασε το 2005 το Six Flags Great Adventure του Νιου Τζέρσεϋ .

Όταν έκανε το ντεμπούτο του, πήρε τις καλύτερες τιμές ως το ταχύτερο και ψηλότερο καράβι στον πλανήτη. Από τότε, έχει προκαλέσει σκασίματα κραυγών, άφθονες αιχμές αδρεναλίνης, ορδές τρομακτικών αετών και τουλάχιστον μερικά υγρά εσώρουχα.

(Δεν είναι περίεργο ότι κάνει τον κατάλογο για τις τρομακτικές σουβέρ .)

Ας εξετάσουμε αυτό το άγριο coaster και το μηχανικό θαύμα, αρχίζοντας με τα άγρια ​​εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία:

Είναι ακόμα ο ταχύτερος και ο ψηλότερος;

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, η Kingda Ka πήρε τα ψηλότερα και ταχύτερα τρόπαια από τον αντίπαλο Cedar Point και την ουσιαστικά παρόμοια διαδρομή του, Top Thrill Dragster. Κατέχει και τα δύο ρεκόρ για πολλά χρόνια, αλλά μια άλλη περιπέτεια, η Formula Rossa στη Ferrari World στο Αμπού Ντάμπι, έχει από τότε επιβαρυνθεί με την Kingda Ka στο τμήμα ταχύτητας . Είναι ακόμα ο ταχύτερος αγωνιστής στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο δεύτερος ταχύτερος του κόσμου.

Η Kingda Ka εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ ύψους. Αλλά ίσως να μην έχουν δικαιώματα καυχησιολογίας πάρα πολύ περισσότερο. Μια πολύ διαφορετική περιπέτεια, SkyScraper, υποτίθεται ότι θα ανοίξει στο Ορλάντο το 2019 και θα πάρει το μανδύα ως το ψηλότερο coaster στον κόσμο . (Και πάλι, το έργο αυτό είχε πολλές καθυστερήσεις και δεν μπορεί ποτέ να χτιστεί.) Δείτε άλλους διεκδικητές στον κατάλογο του site των 10 ψηλότερων κυνοδρομίων σε όλο τον κόσμο .

Το Kingda Ka εκτοξεύεται οριζοντίως και φτάνει τα 128 mph-ναι, διαβάζετε το δικαίωμα, 128 freakin 'mph-σε 3,5 δευτερόλεπτα. Πώς στον κόσμο αυτό επιτυγχάνει αυτό το καταπληκτικό άραγε; Αντί για την ανύψωση της αλυσίδας και τη βαρύτητα, που είναι ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα κυνοστάσια κυλίνδρων φτάνουν μέχρι την ταχύτητα, το Six Flags χρησιμοποιεί ένα υδραυλικό σύστημα εκτόξευσης .

Για να αντιμετωπίσει τεράστια ζήτηση, το πύργο του πύργου φιλοξενεί τέσσερα τρένα και διαθέτει δύο πλατφόρμες φόρτωσης στο σταθμό του. Κατασκευασμένο από την Ελβετική εταιρία παραγωγής ινδονών, το συγκλονιστικό μηχάνημα χρησιμοποιεί σύστημα συγκράτησης ασφαλείας πάνω από τον ώμο.

Όπως ο Dragster του Οχάιο, η Kingda Ka ανεβαίνει σε έναν κορυφαίο πύργο στους 90 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, η κορυφή του πύργου φτάνει σε ένα καταπληκτικό 456 πόδια ή 36 πόδια ψηλότερο από τον πρώην πρωταθλητή του Cedar Point. Μιλάμε για 45 ιστορίες στον αέρα. Οι αναβάτες δεν έχουν πολύ χρόνο είτε για να εκτιμήσουν την άποψη είτε για να διασκεδάσουν. Τα τρένα ανεβαίνουν στον πύργο και καταβροχθίζουν 418 πόδια κατευθείαν στην άλλη πλευρά πριν εισέλθουν σε κάθετη σπείρα 270 μοιρών. (Το Top Thrill Dragster δεν περιλαμβάνει σπείρα στην πτώση επιστροφής του.)

Ανάλογα με το φορτίο βάρους των επιβατών, τις συνθήκες ανέμου και άλλες μεταβλητές, το Kingda Ka μπορεί να πλοηγηθεί γρήγορα ή αργά στην κορυφή του κορυφαίου πύργου καπέλων.

Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, η αμαξοστοιχία μπορεί να πεταχτεί έξω πριν φτάσει στην κορυφή και να αγωνιστεί προς τα πίσω στον πύργο προς τον σταθμό φόρτωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι επιβάτες θα βιώσουν μια δεύτερη εκτόξευση.

Ολόκληρη η επίθεση του Kingda Ka

Αν θέλετε περισσότερο χρόνο για να πάρετε στην εντολή θέα από την κορυφή του πύργου Kingda Ka, θα μπορούσατε να οδηγήσετε Zumanjaro: πτώση της μοίρας. Η πτώση πύργος πύργος χρησιμοποιεί την πίσω πλευρά του πύργου του κυλινδρικού περιπάτου για να ανέβει 415 πόδια. Χρειάζονται περίπου 30 δευτερόλεπτα για να φτάσετε στην κορυφή. Μόλις εκεί, ο Zumanjaro κρέμεται για λίγα δευτερόλεπτα, πριν πέσει στα 90 μίλια / ώρα.

Το Kingda Ka χρησιμοποιεί μερικά από το απίστευτο ύψος και την ταχύτητά του για να προσφέρει έναν υπαινιγμό του χρόνου ομιλίας . Μετά το κορυφαίο στοιχείο του καπέλου, αναρριχάται σε ύψος 129 ποδιών, σχεδιασμένο για να προκαλέσει έλλειψη βαρύτητας. Στη συνέχεια, μετά την παροιμιώδη αναλαμπή ενός ματιού, είναι πίσω στο σταθμό.

(Ελάτε να το σκεφτείτε, είναι πιθανό ότι δεν υπάρχει κανένα μάτι που αναβοσβήνει ανάμεσα στους επιβάτες, ενώ βιώνει την επίθεση του Kingda Ka.

Λοιπόν, πώς είναι η βόλτα; Είμαστε χαρούμενοι που ρωτήσατε. Διαβάστε την πλήρη ανασκόπηση του site της Kingda Ka για να δείτε πώς αξιολογούμε το παρκ . (Συμβουλή: Όταν πρόκειται για σουβέρ, η ταχύτητα και το ύψος, ενώ είναι σημαντικά, δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που καθορίζουν μια μεγάλη διαδρομή.)