Το Kingda Ka είναι ένα από τα πιο φρικιαστικά παπιγιόν στον κόσμο

Ανασκόπηση της Μεγάλης Περιπέτειας Περιπέτειας του Six Flags

Λιγότερο από ένα κυλιόμενο καράβι και μια πιο συγκινητική μηχανή σχεδιασμένη για δικαιώματα καυχησιολογίας, το Kingda Ka είναι ένα πόνυ με ένα τέχνασμα. Χορηγείται, είναι ένα τέχνασμα heckuva και μια βιασύνη μια φορά στη ζωή. Μία φορά είναι πιθανόν αρκετό. Η εκτόξευση μπορεί να σας τρομάξει ανόητο. Αλλά, τελικά, παρά το ρεκόρ 456 ποδιών, το Kingda Ka θα σας αφήσει να νιώσετε επίπεδη.

"Πάω πάνω και κάτω ... ΟΧΙ;"

Η πρόβλεψη είναι ανησυχητική. Καθώς οι αναβάτες επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες Kingda Ka στις πλατφόρμες διπλής φόρτωσης και τα τρένα στοιβάζονται στο ένα άκρο της οριζόντιας διαδρομής εκτόξευσης, ο απειλητικός πύργος κορυφαίου καπέλου των 456 ποδιών αγκαλιάζει στο άλλο άκρο. Ο πύργος μπορεί να δει σχεδόν παντού σε όλο το πάρκο και φαίνεται απίστευτα ψηλός. Αλλά κοιτάζοντας το κεφάλι από το πλεονέκτημα μιας κλειδωμένης και φορτωμένης αμαξοστοιχίας, φαίνεται πέρα ​​από τα καρύδια. Πιθανότατα θα σκεφτόσαστε: "Πάω πάνω και κάτω ... ΟΧΙ;"

Κάθε λίγα λεπτά ένα αμαξοστοιχίο απογειώνεται, προσθέτοντας στα προ-ride jitters.

Βαρέλια κάτω από το ρίγος σε ένα μυαλό-περιπλάνηση 128 μίλια / ώρα, και στη συνέχεια πηγαίνει κατ 'ευθείαν επάνω στον πύργο. Καθώς ανεβαίνει 456 πόδια, επιβραδύνεται και φαίνεται να έχει αρκετά λίγα για να το κάνει πάνω από την κορυφή. Σε σπάνιες περιπτώσεις το Kingda Ka και άλλα πυραύλους πυραύλων, στην πραγματικότητα, πετρίζουν έξω και γλιστρούν προς τα πίσω κάτω από τον πύργο.

Οι βόλτες έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται την ανωμαλία (και ορισμένοι οπαδοί θεωρούν ότι είναι ένα σήμα της τιμής να βιώσουν μια επαναφορά).

Το Kingda Ka καταπονείται έπειτα κατευθείαν από την άλλη πλευρά και μπαίνει σε κάθετη σπείρα 270 μοιρών. Αγωνιζόμενος πίσω στο σταθμό, ανεβαίνοντας σε ένα σχετικά αβαθές λόφο 129 ποδιών για μια ώθηση του χρόνου ομιλίας. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές βλέπετε τον κύκλο των τρένων μέσα από το γύρο, τίποτα δεν θα σας προετοιμάσει για την πραγματική διαδρομή.

Yeeeee-ahhhhhh!

Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα δρομολόγια, τα φρένα απελευθερώνονται λίγο πριν ξεκινήσει η Kingda και αφήνουν το τρένο να κυκλοφορεί ελεύθερα στο ουδέτερο. Στη συνέχεια, yeeeee-ahhhhhh !, είναι ώθησε με μια καταπληκτική έκρηξη ενέργειας κάτω από την πίστα. Ταξιδεύοντας με 128 μίλια / ώρα σε ένα ανοιχτό όχημα είναι μια ατέλειωτη αίσθηση.

Παρεμπιπτόντως, βιώνοντας 128 μίλια / ώρα μπορεί να αισθανθείτε σαν μια ανυπότακτη αίσθηση. Αλλά ίσως να αναρωτιέστε εάν το Kingda Ka είναι το γρηγορότερο πανηγύρι στον κόσμο . Το γύρο Six Flags έκανε, στην πραγματικότητα, να σπάσει τα ρεκόρ όταν άνοιξε για πρώτη φορά το 2005. Πώς χωράει μέχρι σήμερα; Εξακολουθεί να προσκολλάται σε ένα ρεκόρ, αλλά υπάρχει ένας προπονητής έξω εκεί που είναι ακόμα πιο wackier από τον Kingda Ka.

Μετά τη μεγέθυνση του πύργου, τα λίγα δευτερόλεπτα της οιονεί δισταγμό - θα το καταφέρουμε - είναι ανησυχητικό. Η θέα στην κορυφή του πύργου, αν οι αναβάτες μπορούν να ξεφλουδίσουν τα μάτια τους, είναι εντυπωσιακή.

Μέχρι τότε, και μιλάμε ίσως 10 δευτερόλεπτα, η Kingda Ka είναι άγρια.

Αντικλιματικό

Βγαίνοντας από τον πύργο, ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες απροσδόκητες τραχίες κηλίδες καθώς το τρένο ανατριχιάζει λίγο. Η κάθετη σπείρα αποπροσανατολίζει και μειώνει το ύψος και την ταχύτητα του ποδηλάτου. Και ο λόφος εκπομπής 129 ποδιών είναι αντικλιμακτικός και εκπληκτικά κουραστικό. Με αυτή την πολύ συσσωρευμένη ενέργεια, νομίζετε ότι θα υπάρξει μια εκρήξιμη έκρηξη χρόνου εκπομπής. (Για nirvana airtime, κατευθυνθείτε προς τα κορυφαία coasters της Great Adventure, El Toro και Nitro .)

Επιστρέφοντας στο σταθμό, οι αναβάτες είναι ένα κομμάτι σοκαρισμένο από το λανσάρισμα και το ακραίο ύψος. Αλλά μπορεί επίσης να είναι λίγο απογοητευμένοι. Μετά από όλη αυτή την προσδοκία, η οδήγηση τελειώνει σε μια στιγμή.

Ας συμβουλέψουμε τα κορυφαία μας καπέλα στο Intamin, τον κατασκευαστή της βόλτας, και το Six Flags για να έχουμε την τόλμη να φτιάξουμε το ρεκόρ Kingda Ka.

Όμως, τα σπασμένα αρχεία δεν μεταφράζονται απαραιτήτως σε μια εκπληκτική εμπειρία βόλτα. Αντί για τη συμφωνία των συγκινιών - τα κρεσένδο, τις απελευθερώσεις, τις κορυφές, τις γέφυρες - που προσφέρει ένα μεγάλο ρόλερ, το Kingda Ka είναι περισσότερο από ένα βαρύ μέταλλο βόμβο με μονό νότα.

Για κάποια κατανόηση του τι κάνει μια περιπέτεια μεγάλη, ελέγξτε την ανασκόπηση του Superman the Ride στο Six Flags New England .