Πώς να φτάσετε από Haridwar στο Rishikesh

Haridwar στις μεταφορές Rishikesh

Είναι μόνο περίπου 25 χιλιόμετρα (15,5 μίλια) από το Haridwar έως το Rishikesh στο Uttarkhand, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να επισκεφθούν και τα δύο μέρη . Αυτό είναι ιδανικό, διότι και τα δύο είναι πολύ διαφορετικά στη φύση και προσφέρουν μοναδικές πνευματικές εμπειρίες. Αλλά πώς να φτάσετε από το ένα στο άλλο; Εδώ είναι οι επιλογές. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα.

Ταξί

Αν δεν είστε σε έναν προϋπολογισμό, ο πιο άνετος και ταλαιπωρημένος ελεύθερος τρόπος να φτάσετε από το Haridwar στο Rishikesh είναι να πάρετε ταξί.

Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου 1.200 ρουπίες προς τα πάνω, ανάλογα με το είδος του ταξί, από όπου μπορείτε να το πάρετε και εάν το ξενοδοχείο σας το οργανώσει. Αυτός ο ρυθμός εκκίνησης είναι για ένα τυπικό κλιματιζόμενο Tata Indica.

Κοινόχρηστα αυτόματα Rickshaws

Αυτά τα rickshaws δεν είναι τα συνηθισμένα ινδικά αυτοκίνητά σας. Γνωστά ως vikrams (εμπορικό σήμα τους) ή tempos, είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος και έχουν σταθερές διαδρομές. Αυτά που θα βρείτε στα Haridwar και Rishikesh κάθονται οκτώ άτομα, και είναι ανοιχτά όπως ένα rickshaw. Μπορείτε να πάρετε ένα κοινό αυτοκίνητο από Haridwar μέχρι την περιοχή Tapovan του Rishikesh για 40-60 ρουπίες, ή να νοικιάσετε ένα ολόκληρο για τον εαυτό σας για περίπου 500 ρουπίες. Ωστόσο, το ταξίδι μπορεί να μην είναι τόσο άνετο όσο περιμένετε. Τα κοινόχρηστα αυτοκίνητα είναι πολύ γεμάτα, και θα είστε σάντουιτς μέσα. Ακόμα κι αν πάρετε το δικό σας όχημα, οι ανοιχτές πλευρές του θα εξασφαλίσουν ότι θα υποστείτε άφθονο θόρυβο κυκλοφορίας, καπνούς και ρύπανση. Η ανάρτηση δεν είναι το καλύτερο!

Έτσι, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι πολύ καλύτερο να πάρετε το λεωφορείο.

Τα κοινόχρηστα αυτοκίνητα βρίσκονται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Haridwar Junction στη νότια πλευρά της πόλης. Ή, διασχίστε τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό και κατευθυνθείτε προς τον κεντρικό δρόμο στο Haridwar. Τα κοινά ταξί διατίθενται επίσης από τον κεντρικό δρόμο.

Λεωφορείο

Τα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Haridwar και Rishikesh είναι παλιά και ανυποχώρητα, αλλά αν θέλετε οικονομικό ταξίδι, πραγματικά δεν μπορούν να χτυπηθούν.

Τρέχουν συχνά (τουλάχιστον κάθε μισή ώρα) και είναι φτηνές σε μόλις 30-40 ρουπίες ανά άτομο. Τα λεωφορεία μπορούν να επιβιβαστούν στο αναισθητικό σταθμό λεωφορείων, που βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Haridwar Junction. Το μόνο μειονέκτημα του να πάρετε λεωφορείο είναι ότι θα καταλήξετε στο άκαρδο κέντρο της πόλης Rishikesh. Από εκεί, θα χρειαστεί να πάρετε και άλλες μεταφορές (όπως ένα κοινό αυτοκίνητο) στον ταξιδιώτη Rishikesh γύρω Lakshman Jhula και Ram Jhula, που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης.

Τρένο

Μια άλλη επιλογή για να πάρει από Haridwar να Rishikesh είναι το τρένο. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα τρένα τρέχουν αργά, παίρνοντας πάνω από μία ώρα για να φτάσετε εκεί. (Μπορείτε να δείτε τα χρονοδιαγράμματα τρένων εδώ). Είναι πραγματικά γρηγορότερα οδικώς! Η εξαίρεση είναι κατά τις ώρες αιχμής ή mela (φεστιβάλ), όταν οι δρόμοι γίνονται συμφόρηση και οι διαδρομές λεωφορείων εκτρέπονται.

Οι πιο βολικές επιλογές είναι οι ακόλουθες ανεπιφύλακτες επιβατικές αμαξοστοιχίες:

Ο ανεπιφύλακτος γενικός ναύλος είναι 10 ρουπίες για ενήλικες.