Πώς να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο της κοιλάδας των λουλουδιών

Trek για να δείτε 300 ποικιλίες των Άλπεων λουλουδιών

Το εκπληκτικό τοπίο του Εθνικού Πάρκου της κοιλάδας των λουλουδιών στην πολιτεία Uttarakhand της Βόρειας Ινδίας, που συνορεύει με το Νεπάλ και το Θιβέτ, ζωντανεύει με τη βροχή των μουσώνων.

Αυτή η μεγάλη υψόμετρο των Ιμαλαΐων κοιλάδων έχει περίπου 300 διαφορετικές ποικιλίες αλπικών λουλουδιών, που εμφανίζονται ως λαμπερό χαλί χρώματος σε ένα ορεινό χιονισμένο φόντο. Έχει κατανεμηθεί σε 87,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα (55 μίλια) και δηλώθηκε ως εθνικό πάρκο το 1982.

Είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η κύρια κοιλάδα των λουλουδιών είναι ένας παγετώδης διάδρομος, μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων και πλάτους δύο χιλιομέτρων.

Η διαδρομή πεζοπορίας στην κοιλάδα των λουλουδιών υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες το 2013. Η κοιλάδα άνοιξε ξανά για όλη τη σεζόν το 2015.

Τοποθεσία

Το Εθνικό Πάρκο Valley of Flowers βρίσκεται στο Chamoli Garhwal, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Nanda Devi. Είναι περίπου 595 χιλιόμετρα από το Δελχί και έχει υψόμετρο που κυμαίνεται από 10.500 πόδια έως 21.900 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Να πάρει εκεί

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Dehradun, 295 χιλιόμετρα μακριά, και ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Rishikesh , 276 χιλιόμετρα (170 μίλια) μακριά.

Το πλησιέστερο που μπορείτε να φτάσετε στην οδό Valley of Flowers είναι ο Govind Ghat. Αυτό απαιτεί μια διαδρομή 10 ωρών για τον Joshimath από το Dehradun, έπειτα μία ακόμη ώρα για τον Govind Ghat. Από τον Govind Ghat, θα πρέπει να περάσετε στο στρατόπεδο βάσης στο Ghangaria.

Μετά την πλημμύρα του 2013, η διαδρομή έχει επαναπροσανατολιστεί σε πολλά μέρη και η συνολική απόσταση έχει αυξηθεί από περίπου 13 χιλιόμετρα (16 χιλιόμετρα) σε 16 χιλιόμετρα. Ο χρόνος πεζοπορίας είναι πλέον οκτώ έως 10 ώρες. Εναλλακτικά, είναι δυνατό να μισθώσετε μουλάρι ή να πάτε με ελικόπτερο αν ο καιρός είναι καλός.

Η αρχή της κύριας κοιλάδας, όπου όλα τα λουλούδια είναι, είναι άλλα 3 χιλιόμετρα (1.8 μίλια) από την Ghangaria. Το ταξίδι έχει γίνει πιο απότομο από την πλημμύρα, καθώς έχει ανακατασκευαστεί τμήμα της διαδρομής. Μέσα στην κοιλάδα, θα πρέπει να περάσετε 5-10 χιλιόμετρα για να δείτε όλα τα λουλούδια.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Η Κοιλάδα των Λουλουδιών είναι ανοιχτή μόνο από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου καθώς καλύπτεται από χιόνι το υπόλοιπο έτος. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε είναι από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, όταν τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθηση μετά την πρώτη βροχή των μουσώνων. Αν πάτε πριν από τον Ιούλιο, θα βρείτε σχεδόν καθόλου λουλούδια καθόλου. Ωστόσο, θα μπορείτε να δείτε τους παγετώνες που λιώνουν. Μετά τα μέσα Αυγούστου, το χρώμα της Κοιλάδας αλλάζει δραματικά από πρασινωπό σε κιτρινωπό και τα λουλούδια πεθαίνουν αργά.

Όσον αφορά τον καιρό, οι θερμοκρασίες γίνονται αρκετά κρύες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Ωρες λειτουργίας

Για να αποφευχθεί η επιβάρυνση των πεζοπόρων και των ζώων από το πάρκο, η πρόσβαση στην κοιλάδα των λουλουδιών περιορίζεται στις ώρες της ημέρας (από τις 7 π.μ. έως τις 5 μ.μ.) και απαγορεύεται η κάμπινγκ. Η τελευταία είσοδος στο πάρκο είναι στις 2 μ.μ. Θα πρέπει να πάτε και να επιστρέψετε στο Ghangaria την ίδια μέρα.

Εισοδήματα και χρεώσεις

Το ποσό συμμετοχής είναι 600 ρουπίες για ξένους και 150 ρουπίες για τους Ινδιάνους για ένα πέρασμα 3 ημερών.

Κάθε επιπλέον ημέρα είναι 250 ρουπίες για ξένους και 50 ρουπίες για Ινδιάνους. Υπάρχει ένα σημείο ελέγχου του Τμήματος Δασών λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το Ghangaria, το οποίο σηματοδοτεί την επίσημη αρχή της κοιλάδας των λουλουδιών. Εκεί πληρώνετε τα χρήματα και λαμβάνετε την άδειά σας. (Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει την κατάλληλη ταυτότητα).

Κοστίζει περίπου 700 ρουπίες για να προσλάβει έναν αχθοφόρο ή ένα μουλάρι (ανάλογα με τη ζήτηση) στο Govind Ghat, για το ταξίδι στην Ghangaria. Φτηνά πλαστικά αδιάβροχα είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά. Ένας οδηγός θα κοστίσει περίπου 1.500 ρουπίες. Ταξιδεύοντας με ελικόπτερο από τον Govind Ghat προς Ghangaria (ή προς την αντίθετη κατεύθυνση) κοστίζει 3.500 ρουπίες ανά άτομο.

Που να μείνω

Είναι καλύτερο να μένετε μια μέρα στην άλλη στο Joshimath πριν συνεχίσετε να Ghangaria. Οι κρατήσεις για τους ξενώνες Garhwal Mandal Vikas Nigam (GMVN) είναι οι αξιόπιστες επιλογές για καταλύματα στην περιοχή και είναι δυνατές οι προκαταβολές.

Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για να διαλέξετε αν και. Ένα από τα καλύτερα είναι το Himalayan Abode Homestay, καθώς ο οικοδεσπότης είναι έμπειρος ορειβάτης και κατέχει μια ταξιδιωτική εταιρεία περιπέτειας. Το Nanda Inn homestay συνιστάται επίσης. Μπορείτε επίσης να δείτε τις τρέχουσες προσφορές ξενοδοχείων Joshimath στο Tripadvisor.

Στο Ghangaria θα βρείτε τόσο βασικά ξενοδοχεία όσο και κάμπινγκ. Ωστόσο, οι ανέσεις είναι ελάχιστες και η παροχή ηλεκτρισμού και νερού είναι ασταθής. Το Sri Nanda Lokpal Palace είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε εκεί. Εναλλακτικά, οι πιο περιπετειώδεις μπορούν να κατασκηνώσουν όσο πιο κοντά στην είσοδο του πάρκου, όπως επιτρέπεται κοντά στην Ghangaria.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Η κοιλάδα των λουλουδιών απαιτεί μια έντονη πεζοπορία, αλλά θα νιώσετε την κορυφή του κόσμου σε αυτό το μαγευτικό και μαγευτικό μέρος. Τα εξωτικά λουλούδια και φυλλώματα μπορούν να βρεθούν σε όλη τη διαδρομή από τη Γκάνγκρια στην κύρια κοιλάδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πακετάρετε πολλά ρούχα σε περίπτωση που έχετε βροχή (το οποίο είναι πιθανό), και να φέρει λίγο φαγητό μαζί σας για την πεζοπορία. Το Govind Ghat και το Ghangaria είναι πολύ γεμάτοι από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο με τους προσκυνητές του Sikh στο δρόμο τους στο Hem Kund, οπότε είναι καλή ιδέα να κάνετε κράτηση δωματίων εκ των προτέρων. Η πρόσληψη ενός αχθοφόρου στο Govind Ghat για να σας μεταφέρει αποσκευές στο Ghangaria συνιστάται επίσης να κάνετε το ταξίδι ευκολότερο. Επίσης, σημειώστε ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες οπουδήποτε στην κοιλάδα ή κατά μήκος της διαδρομής πεζοπορίας. Αναμείνετε να ανακουφίσετε τον εαυτό σας στη φύση.

Αυτός ο ιστότοπος περιέχει μια πλήρη λίστα με τα περιεχόμενα για το ταξίδι.

Περιηγήσεις στην κοιλάδα των λουλουδιών και των πλευρικών εκδρομών

Η Blue Poppy Holidays έχει περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην πεζοπορία στην κοιλάδα των λουλουδιών. Τρέχουν πολλές πλούσιες εκδρομές ξεκούρασης κάθε χρόνο και ο ιστότοπός τους είναι γεμάτος χρήσιμες πληροφορίες. Οι εκδρομές κοστίζουν υψηλότερα από άλλες εταιρείες (και δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι από την υπηρεσία. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με ορισμένα θέματα σε αυτήν την κριτική). Ωστόσο, επιτρέπουν δύο ημέρες στην Κοιλάδα των Λουλουδιών αντί για μία.

Άλλες τοπικές εταιρείες περιοδείας που συνιστώνται περιλαμβάνουν Nandadevi Trek n Tours, Περιπέτεια Trekking, και Ιμαλάϊα Snow Runner. Η δημοφιλής εταιρεία περιπέτειας Thrillophilia προσφέρει επίσης εκδρομές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει λεπτομέρειες σχετικά με το τι παρέχει σε σύγκριση με το κόστος.

Οι κυβερνητικές εκδρομές διαρκούν επτά ημέρες από το Rishikesh (δείτε Tour 12). Η ιερή πόλη Hinrin του Badrinath απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από το Joshimath και μπορεί εύκολα να το επισκεφθεί σε μια ημερήσια εκδρομή από εκεί και ως στάση στην περιήγηση. Η πόλη διαθέτει ένα πολύχρωμο ναό αφιερωμένο στον Λόρδο Βισνού. Είναι ένας από τους Char Dham (τέσσερις ναούς) δημοφιλείς με ινδουιστές προσκυνητές.

Νέες διαδρομές κοντά στο Εθνικό πάρκο της κοιλάδας των λουλουδιών

Για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες μετά το κλείσιμο του πάρκου, το Τμήμα Δασών προσθέτει μια σειρά από νέες διαδρομές πεζοπορίας γύρω από το Εθνικό Πάρκο Valley of Flowers. Αυτά είναι: