Ταξιδιωτικός Οδηγός Μποτσουάνα: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Ένας από τους πιο αποκλειστικούς προορισμούς σαφάρι της Νότιας Αφρικής, η Μποτσουάνα είναι ένα πραγματικό καταφύγιο άγριας φύσης. Τα τοπία του είναι τόσο διαφορετικά όσο είναι όμορφα, που κυμαίνονται από τους πλούσιους υγροτόπους του Δέλτα του Οκαβάγκο μέχρι το ξηρό δράμα της ερήμου Καλαχάρι. Η Μποτσουάνα είναι επίσης μια από τις πιο σταθερές χώρες της Αφρικής, με μια κυβέρνηση συνείδησης και σχετικά υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Τοποθεσία, Γεωγραφία και Κλίμα

Η Μποτσουάνα είναι μια χερσαία χώρα στο κέντρο της Νότιας Αφρικής.

Μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Ναμίμπια , τη Ζάμπια , τη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Αφρική .

Η συνολική έκταση της Μποτσουάνα είναι 224.607 τετραγωνικά μίλια / 581.730 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθιστώντας τη χώρα ελαφρώς μικρότερη σε μέγεθος από την αμερικανική πολιτεία του Τέξας. Η πρωτεύουσα της Μποτσουάνα είναι η Γκαμπορόνε, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά κοντά στα νοτιοαφρικανικά σύνορα.

Το μεγαλύτερο μέρος της Μποτσουάνα είναι έρημο, με την ημίξηρη έρημο Καλαχάρι να καλύπτει το 80% της χώρας. Το κλίμα αντικατοπτρίζει αυτό, με ζεστές μέρες και δροσερές νύχτες όλο το χρόνο. Η ξηρή περίοδος διαρκεί συνήθως από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Συνυπάρχει με το χειμώνα του νότιου ημισφαίριου και, όπως αυτές οι νύχτες και τα νωρίς το πρωί, μπορεί να είναι ψυχρές. Η περίοδος των βροχών διαρκεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και είναι επίσης η πιο καυτή εποχή του χρόνου.

Πληθυσμός και Γλώσσες

Το CIA World Factbook εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Μποτσουάνα θα είναι λίγο πάνω από 2,2 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2016. Οι άνθρωποι της Tswana ή της Setswana αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική ομάδα της χώρας, που αντιπροσωπεύει το 79% του πληθυσμού.

Η επίσημη γλώσσα της Μποτσουάνα είναι Αγγλικά, αλλά μιλιέται ως μητρική γλώσσα μόνο από το 2,8% του πληθυσμού. Το 77% των Μποτσουάνοι μιλάνε τη Σέτσουγνα, την πιο διαδεδομένη μητρική γλώσσα.

Ο Χριστιανισμός ασκείται σχεδόν από το 80% των Μποτσανάνων. Μια μειονότητα εξακολουθεί να ακολουθεί τις παραδοσιακές πεποιθήσεις όπως ο Badimo, η λατρεία των προγόνων.

Νόμισμα

Το επίσημο νόμισμα είναι η πούλα της Μποτσουάνα. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον online μετατροπέα για ακριβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Πότε να πάτε

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Μποτσουάνα είναι γενικά κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου (Μάιος-Οκτώβριος), όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ευχάριστες, τα κουνούπια είναι στο ελάχιστο και η άγρια ​​φύση είναι ευκολότερη να δει λόγω έλλειψης φυλλώματος καλοκαιριού. Ωστόσο, η υγρή περίοδος είναι ιδιαίτερα ανταμείβοντας για birders , και για ταξίδια σε μια πιο καταπράσινη έρημο Καλαχάρι.

Βασικά αξιοθέατα

Okavango Delta
Η βορειοδυτική γωνία της χώρας βρίσκεται το Okavango , ένα τεράστιο ποτάμι δέλτα που περιβάλλεται από την έρημο Καλαχάρι. Κάθε χρόνο, οι πλημμύρες του Δέλτα δημιουργούν έναν βαλτώδη υγρότοπο που γεμίζει με εξωτικά ζώα και πουλιά. Είναι δυνατόν να εξερευνήσετε με τα πόδια ή μέσω παραδοσιακού κανό (γνωστούς τοπικά ως mokoro). Το Δέλτα Okavango αναγνωρίζεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα Επτά Φυσικά Θαύματα της Αφρικής.

Εθνικό πάρκο Chobe
Στα ανατολικά του Δέλτα βρίσκεται το εθνικό πάρκο Chobe . Είναι διάσημο για τον τεράστιο πληθυσμό των ελεφάντων, και για το Savuti Marsh, το οποίο έχει μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο σε ζώα στην Αφρική. Κατά τη διάρκεια της ξηράς εποχής, τα ζώα προέρχονται από μακριά και ευρέως για να πιουν στον ποταμό Chobe, κάνοντας ένα σαφάρι νερού ιδιαίτερα ανταμείβοντας αυτή τη στιγμή του έτους.

Η ζωή των πτηνών εδώ είναι θρυλική.

Εθνικό Πάρκο Nxai Pan
Τοποθετημένο γύρω από ένα απολιθωμένο κρεβάτι λίμνης στα νότια του Εθνικού Πάρκου Chobe, το Εθνικό Πάρκο Nxai Pan προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από αμμόλοφους αμμόλοφους και πανύψηλους μπαομπαβ δέντρα. Πλημμυρίζει το καλοκαίρι και προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή χαμηλής σεζόν για προβολή παιχνιδιών και παρατήρηση πουλιών. Τον χειμώνα, το ξηρό πάρκο μοιάζει με την επιφάνεια του φεγγαριού, με τις ρωγμές αλατιού που εκτείνονται μέχρι το μάτι να βλέπει.

Tsodilo Hills
Στα ακραία βορειοδυτικά της χώρας, οι λόφοι Tsodilo λειτουργούν ως υπαίθριο μουσείο για τον πολιτισμό του San Bushman. Μεταξύ των βράχων και των λόφων αποκρύπτονται περίπου 4.000 αρχαίοι πίνακες ζωγραφικής, οι οποίοι απεικονίζουν όλη τη ζωή για τους Μπους που έχουν περιπλανηθεί στη γη εδώ και πάνω από 20.000 χρόνια. Πιστεύεται ότι είναι οι άμεσοι απόγονοι των πρώτων Homo sapiens ή των ανθρώπων.

Να πάρει εκεί

Η κύρια πύλη για τους ξένους επισκέπτες στη Μποτσουάνα είναι το διεθνές αεροδρόμιο Sir Seretse Khama (GBE), που βρίσκεται λίγο έξω από το Γκαμπορόνε. Είναι επίσης δυνατό να ταξιδέψετε στη Μποτσουάνα από γειτονικές χώρες όπως η Ναμίμπια και η Νότια Αφρική. Οι πολίτες των περισσοτέρων χωρών του πρώτου κόσμου δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου για να εισέλθουν στη Μποτσουάνα για προσωρινές διακοπές - για πλήρη κατάλογο κανόνων και απαιτήσεων θεώρησης, ελέγξτε την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Μποτσουάνα.

Ιατρικές απαιτήσεις

Πριν ταξιδέψετε στη Μποτσουάνα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα εμβόλια ρουτίνας σας είναι ενημερωμένα. Επίσης, συνιστώνται εμβολιασμοί για ηπατίτιδα Α και τυφοειδής, ενώ μπορεί να χρειαστεί προφύλαξη κατά της ελονοσίας ανάλογα με το πού και πότε σκοπεύετε να ταξιδέψετε. Ο δικτυακός τόπος του CDC έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προτεινόμενες προφυλάξεις υγειονομικής περίθαλψης