Νότια Αφρική ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα ακραίων, όπου υπάρχουν φρεσκοκομμένες σκηνές παράλληλα με τις γκαλερί τέχνης πρώτου κόσμου, χώρους διασκέδασης, αθλητικές αρένες και εστιατόρια . Τα θαυμάσια τοπία του περιλαμβάνουν τα χιονισμένα βουνά και τις περιοχές ξηρής ημι-ερήμου. ενώ οι δίδυμες ακτές της υποστηρίζουν την απίστευτη βιοποικιλότητα. Με αμέτρητες εθνοτικές ομάδες και όχι λιγότερες από έντεκα επίσημες γλώσσες , ο ανθρώπινος πολιτισμός της είναι εξίσου διαφορετικός.

Είτε ψάχνετε για διακοπές στην παραλία, είτε για μια πόλη ή για μια απόδραση στην άγρια ​​φύση της Αφρικής, η Νότια Αφρική έχει τη δυνατότητα να είναι όλα τα πράγματα σε όλους τους ανθρώπους.

Τοποθεσία:

Η Νότια Αφρική βρίσκεται στο νότιο άκρο της Αφρικής. Μοιράζεται σύνορα με τη Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, το Λεσόθο και τη Σουαζιλάνδη, και οι ακτές της πλένονται από τον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Γεωγραφία:

Η Νότια Αφρική έχει συνολική έκταση 470.693 τετραγωνικά μίλια / 1.219.090 τετραγωνικά χιλιόμετρα, καθιστώντας την ελαφρώς μικρότερη από το διπλάσιο του μεγέθους του Τέξας.

Πρωτεύουσα:

Ασυνήθιστα, η Νότια Αφρική έχει τρεις πρωτεύουσες: την Πραιτώρια ως διοικητική της πρωτεύουσα, το Κέιπ Τάουν ως νομοθετικό κεφάλαιο και το Bloemfontein ως το δικαστικό της κεφάλαιο.

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με το CIA World Factbook, οι εκτιμήσεις για το 2016 έθεσαν τον πληθυσμό της Νότιας Αφρικής σε 54.300.704.

Γλώσσα:

Η Νότια Αφρική έχει 11 επίσημες γλώσσες: Αφρικανικά, Αγγλικά, Ndebele, Βόρεια Σόθο, Σότο, Σουβάζι, Τσόνγκα, Τσβάνα, Βέντα, Χόσχα και Ζουλού.

Από αυτά, ο Zulu είναι ο ευρύτερα ομιλημένος, ακολουθούμενος από Xhosa, Afrikaans και Αγγλικά.

Θρησκεία:

Ο Χριστιανισμός είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη θρησκεία στη Νότιο Αφρική, με σχεδόν 80% του πληθυσμού να αναγνωρίζει ως Χριστιανός κατά τη διάρκεια της απογραφής του 2001. Το Ισλάμ, ο Ινδουισμός και οι αυτόχθονες πεποιθήσεις συμβάλλουν στο υπόλοιπο 20%.

Νόμισμα:

Νόμισμα της Νότιας Αφρικής είναι η νοτιοαφρικανική τυχαία. Για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον μετατροπέα νομισμάτων.

Κλίμα:

Οι εποχές της Νότιας Αφρικής είναι το αντίθετο από εκείνες στο βόρειο ημισφαίριο. Το καλοκαίρι διαρκεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο και ο χειμώνας διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο Αν και τα καιρικά φαινόμενα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, τα καλοκαίρια είναι γενικά ζεστά με μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 77 ° F / 25 ° C, ενώ οι χειμερινές θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν κάτω από το πάγωμα, ειδικά στο Νότο. Στο Δυτικό Ακρωτήριο, ο χειμώνας είναι η πιο ζεστή εποχή. αλλά πιο βόρεια κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Ντέρμπαν, οι βροχοπτώσεις συμπίπτουν με την άφιξη του καλοκαιριού.

Πότε να πάτε:

Κάθε εποχή έχει τα οφέλη της, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κακός χρόνος για να επισκεφθείτε τη Νότια Αφρική. Ο βέλτιστος χρόνος για επίσκεψη εξαρτάται από το πού πηγαίνετε και τι θέλετε να κάνετε ενώ βρίσκεστε εκεί. Σε γενικές γραμμές, η προβολή παιχνιδιών σε πάρκα όπως το Kruger είναι καλύτερη κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου (Μάιος - Σεπτέμβριος), όταν τα ζώα αναγκάζονται να συγκεντρώνονται γύρω από πηγές νερού. Το Cape Town είναι πιο ευχάριστο κατά τους θερμότερους μήνες (Νοέμβριος - Απρίλιος), ενώ το χειμώνα (Ιούνιος - Αύγουστος) προσφέρει συχνά τις καλύτερες τιμές για εκδρομές και διαμονή.

Βασικά αξιοθέατα:

Κέιπ Τάουν

Σταθερά κατατάσσονται ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις του πλανήτη, το Κέιπ Τάουν γίνεται αξέχαστο από το μαγευτικό σκηνικό του.

Οι παρθένες παραλίες, οι γραφικοί αμπελώνες και η εικονική σιλουέτα του Table Mountain αποτελούν μέρος της γοητείας της. Στο Κέιπ Τάουν μπορείτε να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα του απαρτχάιντ , να βουτήξετε με μεγάλους λευκούς καρχαρίες και να δοκιμάσετε εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης όλα σε μια μέρα.

Διαδρομή κήπου

Εκτεταμένη κατά μήκος της γραφικής ανατολικής ακτής της Νότιας Αφρικής από τον κόλπο Mossel μέχρι τον ποταμό Storms, η διαδρομή του Garden προσφέρει 125 μίλια / 200 χιλιόμετρα hotspots περιπέτειας, γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις και μαγευτική θέα στον ωκεανό. Πηγαίνετε στο γκολφ στο George, ανακαλύψτε ανέγγιχτες παραλίες στο Wilderness, δοκιμάστε φρέσκα στρείδια στο Knysna ή παρακολουθήστε φάλαινες στον κόλπο Plettenberg.

Εθνικό Πάρκο Kruger

Το Εθνικό Πάρκο Kruger καλύπτει σχεδόν δύο εκατομμύρια εκτάρια άψογα διατηρημένων ερημιών και προσφέρει μια από τις καλύτερες εμπειρίες σαφάρι στην ήπειρο. Εδώ, μπορείτε να εξερευνήσετε τον θάμνο σε ένα σαφάρι με τα πόδια, να περάσετε μια νύχτα ή δύο σε ένα πολυτελές στρατόπεδο και να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με μερικά από τα πιο εικονικά ζώα της Αφρικής.

Αυτό περιλαμβάνει λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βουβάλι, ρινόκερο και ελέφαντα, τα οποία μαζί αποτελούν το Μεγάλο Πέντε .

Όρη του Ντράκενσμπεργκ

Τα βουνά Drakensberg αποτελούν τη μεγαλύτερη οροσειρά της χώρας και ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη Νότια Αφρική. Τεντώνοντας για 620 μίλια / 1.000 χιλιόμετρα, τα βουνά προσφέρουν ατελείωτες ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, παρατήρηση πουλιών , ιππασία και αναρρίχηση σε βράχους. Επίσης φιλοξενούν την πλουσιότερη συλλογή των San rock paintings στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Durban

Το Durban βρίσκεται στην ηλιόλουστη ακτή KwaZulu-Natal της Νότιας Αφρικής και είναι η απόλυτη παιδική χαρά της παραλίας. Ο καιρός παραμένει ζωντανός καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι παραλίες είναι ανέγγιχτες εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου που φαίνεται να συνεχίζονται για πάντα. Από το σέρφινγκ μέχρι την κατάδυση, τα θαλάσσια σπορ αποτελούν βασικό πόλο έλξης, ενώ ο μεγάλος ινδικός πληθυσμός της πόλης έχει εμπνεύσει μια κουζίνα γνωστή για τις αρωματικές κάρυές της .

Να πάρει εκεί

Οι περισσότεροι επισκέπτες στο εξωτερικό θα εισέλθουν στη χώρα μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου OR Tambo στο Γιοχάνεσμπουργκ. Από εκεί μπορείτε να πάρετε τακτικά πτήσεις με ανταπόκριση σε μεγάλους κόμβους σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Κέιπ Τάουν και του Ντέρμπαν. Οι περισσότερες εθνικότητες μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς θεώρηση έως και 90 ημέρες. αλλά είναι σημαντικό να ελέγξετε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Νότιας Αφρικής για ενημερωμένες πληροφορίες. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για όσους ταξιδεύουν στη Νότιο Αφρική με παιδιά.

Ιατρικές απαιτήσεις

Δεν υπάρχουν υποχρεωτικά εμβόλια για ταξίδια στη Νότια Αφρική, εκτός αν επισκέπτεστε μια χώρα όπου το κίτρινο πυρετό είναι ενδημικό. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να δώσετε απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό κατά την άφιξη. Τα συνιστώμενα εμβόλια περιλαμβάνουν την ηπατίτιδα Α και τον τυφοειδή και προφυλακτικά κατά της ελονοσίας μπορεί να είναι απαραίτητα εάν επισκέπτεστε αυτές τις περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από τη Jessica Macdonald στις 24 Νοεμβρίου 2016.