Κατάδυση κλουβί με μεγάλους λευκούς καρχαρίες στη Νότια Αφρική

Συνάντηση με τον Μεγάλο Λευκό Καρχαρίας

Η κατάδυση με κλουβί με τον Μεγάλο Λευκό Καρχαρία είναι ένα σχετικά νέο αθλητικό περιπέτεια στη Νότια Αφρική, αν και υπάρχουν αρκετοί χειριστές που προσφέρουν πακέτα κατάδυσης κλουβί. Οι μεγάλες καταδύσεις σε άσπρο καρχαρία είναι το θαλάσσιο ισοδύναμο του να βλέπεις την ορεινή γορίλλα στο φυσικό του περιβάλλον. Είναι συναρπαστικό, περιπετειώδες και μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία να περάσετε μερικές φορές με ένα μαγευτικό ζώο. Εδώ είναι ένας οδηγός για Great White Shark καταδύσεις (και θέαμα) στη Νότια Αφρική .

Πού να πάνε καταδύσεις

Dyer Island: Γνωστή ως καταδύσεις μεγάλου άσπρου καρχαρία του κόσμου, η έκταση του νερού μεταξύ Gansbaai και Dyer νησί αναφέρεται επίσης ως "σοκάκι καρχαρία". Το Gansbaai απέχει 100 μίλια από το Κέιπ Τάουν, περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο. Το Gansbaai απέχει μόλις μισή ώρα με το αυτοκίνητο από το Hermanus, το οποίο είναι το καλύτερο σημείο της Νότιας Αφρικής για την παρακολούθηση των φαλαινών.

Mossel Bay: Υπάρχει ένας Great White Shark Diving Tour Operator που προσφέρει κλουβί κατάδυσης στο Mossel Bay με ένα καλό ποσοστό επιτυχίας.

False Bay: Δύο μεγάλοι χειριστές ξαπλωμένων περιηγήσεων με άσπρο χλοοτάπητα εργάζονται από τον False Bay, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο Κέιπ Τάουν. Οι καταδύσεις Cage στο False Bay απαιτούν να έχετε βασική πιστοποίηση κατάδυσης που προσφέρεται στο χώρο του ξενοδοχείου.

Πώς να κλείσετε την περιπέτεια σας

Κρατήστε την περιπέτεια σας με έναν αξιόπιστο χειριστή και θα σας ταξιδέψουν στη θάλασσα. Το πλήρωμα θα δελεάσει τους καρχαρίες στο σκάφος με μερικές νόστιμες ψαριές και συκώτια.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται "chumming" και "δόλωμα". Μόλις οι καρχαρίες περιστρέφονται γύρω από το σκάφος σας καλούνται να μπείτε στο ειδικά σχεδιασμένο κλουβί καταδύσεων.

Το κλουβί καταδύσεων

Ο Rodney Fox, ένας Αυστραλός δύτης, πιστώνεται με την ανακάλυψη του κλουβιού καρχαρία. Ο Rodney έγινε δόλωμα καρχαριών, ενώ η αλιεία με ψαροκάικα στην Αυστραλία.

Αφού ξαναγυρίστηκε στην αρχική του μορφή, γύρισε την προσοχή του στη μελέτη του Μεγάλου Λευκού Καρχού και για να αποφύγει να επιτεθεί ξανά, σχεδίασε τον πρώτο κλωβό υποβρύχιων παρατήρησης. Ο Καταδυτικός Κλωβός είναι:

Χρόνος δαπανών με τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες

Οι καταδύσεις συνήθως διαρκούν 10-15 λεπτά και αν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να πάρετε λίγες καταδύσεις ανά ημέρα.

Οι εκδρομές διαρκούν συχνά 4-5 ώρες με την πρώτη ώρα που περάσαμε να βρούμε τους καρχαρίες και να τους προσελκύουμε στο σκάφος με δόλωμα.

Ποιος μπορεί να βουτήξει με τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες

Ορισμένοι χειριστές καταδύσεων απαιτούν ένα βασικό επίπεδο κατάδυσης, ενώ άλλοι δεν το κάνουν. Ο πλοίαρχος κατάδυσης στο σκάφος θα σας ενημερώσει γρήγορα αν μπορείτε να φτάσετε στο κλουβί ή όχι. Οι περισσότερες καταδύσεις δεν απαιτούν στην πραγματικότητα καταδύσεις καθαυτές, η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι ο τρόπος να πάτε.

Προβολή μεγάλων λευκών καρχαριών

Για όσους δεν ενδιαφέρονται να μυρίσουν την ανάσα ενός καρχαρία, αλλά εξακολουθούν να ενδιαφέρονται να τις δουν, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προβολής καρχαρία στο σκάφος. Υπάρχουν ειδικές πλατφόρμες που μπορείτε να καθίσετε, που παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για φωτογραφίες από τους καρχαρίες, ειδικά καθώς το πλήρωμα τους «τσαλακώνει» και «δολώνει» τους. Δεδομένου ότι οι Μεγάλοι Λευκοί καρχαρίες είναι τροφοδότες επιφανειών μπορείτε να πάρετε μια καλή ματιά στις 16 σειρές των δοντιών.

Καλύτερος χρόνος για να βουτήξετε με τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες

Ο χειμώνας είναι η καλύτερη στιγμή για να βουτήξετε με καρχαρίες από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Παρόλο που ο καρχαρίας δεν είναι εγγυημένος, το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ υψηλό, γύρω στα 95. Ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος, αν και το χειμώνα με ριπές και κρύα ξόρκια, οπότε είναι καλύτερο να κλείσετε μια περιήγηση που διαρκεί μερικές ημέρες μόνο σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέπει την κατάδυση. Οι καρχαρίες είναι ακόμα γύρω κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλά όχι σε τόσο πυκνούς αριθμούς, έτσι ημέρες μπορεί ενδεχομένως να περάσει χωρίς παρατηρήσεις.

Ασφάλεια

Όλοι οι χειριστές καταδύσεων κλουβιών Great White Shark θα έχουν τον τελευταίο εξοπλισμό ασφαλείας επί του σκάφους. Τα εργαλεία και τα κλουβιά ελέγχονται τακτικά από την κυβέρνηση. Οι παραμελητές είναι συνήθως στο σκάφος. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν υπάρξει γνωστοί τραυματισμοί επί του καρχαρία σε κανένα από αυτά τα ταξίδια.

Μεγάλοι Λευκοί Επιχειρησιακοί Καταδύτες Κλουβί

Οι χειριστές που προσφέρουν καταδύσεις Great White Shark, έχουν όλα εξαιρετικά αρχεία ασφαλείας και προσφέρουν παρόμοιες εκδρομές. Οι διαφορές τιμών συνήθως αντικατοπτρίζουν πόσοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πάρουν ταυτόχρονα. Όσο φθηνότερη είναι η περιοδεία, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε λίγο λιγότερο χρόνο κατάδυσης, καθώς μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι δύτες. Θυμηθείτε ότι η προβολή των μεγάλων λευκών καρχαριών δεν είναι πάντοτε εγγυημένη αν και στην υψηλή εποχή το ποσοστό επιτυχίας όλων αυτών των εταιρειών είναι πάνω από 90. Επομένως, συνιστάται να έχετε το χρόνο, είναι καλύτερο να κάνετε μια περιοδεία που διαρκεί λίγες μέρες .

Νήσος Gansbaai / Dyer

Mossel Bay

False Bay

Περιηγήσεις καταδύσεων καρχαρία σε όλη τη Νότια Αφρική

Μια επίθεση καρχαρία από έναν Μεγάλο Λευκό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2005. Ένας φοιτητής της ιατρικής επιτέθηκε ενώ υποβιβάστηκε και σκοτώθηκε από ένα Μεγάλο Λευκό Καρχαρία στην περιοχή False Bay. Μερικοί surfers κατηγορούν τους χειριστές καταδύσεων καρχαριών για να αλλάξουν τις συμπεριφορές σίτισης με καρχαρίες δολώματος καρχαριών για τους τουρίστες που βλέπουν. Μείνετε συντονισμένοι για να διαπιστώσετε εάν οι κλωβοστοιχίες θα επηρεαστούν εάν περισσότεροι άνθρωποι χάσουν τη ζωή τους σε επιθέσεις Great White Shark.