Αλεξίπτωτο πλαγιάς: Πέταξε στον ουρανό χρησιμοποιώντας μια φουσκωτή πτέρυγα

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα δημοφιλές άθλημα ανάμεσα στους ανθρώπους που απολαμβάνουν την αποβίβαση από ένα γκρεμό, ενώ κάθονται σε μια ιμάντα που συνδέεται με μια πτέρυγα υφάσματος. Αυτή η πτέρυγα φουσκώνει έπειτα για να παρέχει στήριξη για να κρατάει τον πιλότο ψηλά καθώς υψώνεται στον αέρα με εκατοντάδες πόδια πάνω από το έδαφος. Χρησιμοποιώντας μια σειρά γραμμών ανάρτησης και δουλεύοντας με την πίεση του αέρα που εισέρχεται στο στόμιο εξαερισμού στην πτέρυγα, αυτοί οι πιλότοι μπορούν να ανεβαίνουν σε θερμοκρασίες για ώρες κάθε φορά, διασχίζοντας πολλά μίλια στη διαδικασία.

Πόσο καιρό και πού πηγαίνουν εξαρτάται εν μέρει από τις ικανότητές τους στην εργασία του αλεξίπτωτου για να επωφεληθούν από τους ανέμους. Πτυσσόμενη πτήση με μη μηχανοκίνητη φουσκωτή πτέρυγα είναι πραγματικά μια ελεύθερη πτήση περιπέτεια.

Η πτέρυγα του αλεξίπτωτου είναι συνήθως κατασκευασμένη από νάιλον με σχιστόλιθο και προσαρτημένη σε μια ιμάντα με γραμμές Kevlar. Τα σχέδια των πτερυγίων μπορεί να ποικίλουν ως προς το σχήμα και το μέγεθος αλλά σχηματίζονται από δύο στρώματα υφάσματος συνδεδεμένα έτσι ώστε να σχηματίζουν κύτταρα για να παγιδεύουν τον εισερχόμενο αέρα, το οποίο με τη σειρά του φουσκώνει το πτερύγιο και κρατά τον πιλότο ψηλά.

Για να δείτε πόσο ακραία μπορεί να είναι μια περιπέτεια αλεξίπτωτου, παρακολουθήστε αυτό το τμήμα Nightline σχετικά με δύο τυχοδιώκτες που ανέβηκαν στο Mount Everest πίσω στο 201, στη συνέχεια paraglided από τη σύνοδο κορυφής. Θα πετούν για περίπου 42 λεπτά πριν από την προσγείωση 15 μίλια μακριά στο χωριό Namche Bazaar. Μετά την προσγείωση, πήραν έπειτα ένα ταξίδι περίπου 500 μιλίων καγιάκ στον ποταμό Γάγγη στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή η μοναδική περιπέτεια κέρδισε τον Sanobabu Sunuwar και τον Lakpa Tshiri Sherpa το βραβείο 2012 National Geographic Adventurers of the Year.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν παράλληλα αλεξίπτωτο για όσους θέλουν να κάνουν την πρώτη τους πτήση και να μάθουν περισσότερα για τη δραστηριότητα. Ορισμένες εταιρείες αλεξίπτωτου προσφέρουν ακόμη και αλεξίπτωτο με αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια του οποίου ο χειριστής κάθεται στην καρέκλα και έχει έναν κινητήρα συνδεδεμένο με έναν μεγάλο ανεμιστήρα στο σακίδιο του / της.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς σε σκι και παρακάλυψη

Το αλεξίπτωτο μπορεί να προσφέρει μερικές πραγματικά μοναδικές εμπειρίες.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια εναλλακτική μορφή του αθλήματος που δίνει στους πιλότους τη δυνατότητα να ανεβαίνουν σε ένα διαδοχικό ανεμόπτερο σε θερμικά επιλεγμένα από αρπακτικό πτηνό - όπως αετό ή γεράκι - που τα οδηγεί σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Μερικές φορές, το πουλί προσγειώνεται στο χέρι του πιλότου με το γάντι για μια γρήγορη ευχαρίστηση που σας αρέσει να οδηγείτε αλεξίπτωτο στον ουρανό. Αυτή η ασυνήθιστη προσέγγιση στο αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι λίγο σπάνια και ονομάζεται parahawking.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς μέσω των ορεινών περασμάτων στις Άλπεις και στη συνέχεια η προσγείωση στο χιόνι πριν το σκι μακριά είναι ένα από τα τελικά συγκινήσεις για τους πιλότους. Ακολουθεί μια εικόνα παράλληλων αλεξίπτωτων στο Megeve της Γαλλίας, όπου αυτή η εναλλακτική μορφή του αθλήματος είναι μια κοινή πρακτική.

Παρόλο που δεν είναι τεχνικά αλεξίπτωτο πλαγιάς, ορισμένοι σκιέρ θα βυθιστούν και σε ένα χαρταετό, ώστε να μπορούν να κάνουν χιλιόμετρα σε χιλιόμετρα σε χιόνι και πάγο και να ρίχνουν περιστασιακά στον αέρα. Το Snowkiting είναι ένας άλλος πρώην περιπλανώμενος περιπέτεια, αν και οι συμμετέχοντες δεν φτάνουν ποτέ στα ίδια ύψη με τα αλεξίπτωτα.

Βίντεο πτήσεων και αγωνισμάτων αλεξίπτωτου

Για να πάρετε μια αίσθηση του τι αλεξίπτωτο και parahawking είναι όπως, να παρακολουθήσετε αυτά τα βίντεο. Τα πρώτα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι τα Highlights του Red Bull X-Άλπεις 2011, ένας διαγωνισμός περιπέτειας όπου οι πιλότοι αλεξίπτωτου και οι αθλητές αντοχής πρέπει να αγωνιστούν ασταμάτητα από το Σάλτσμπουργκ, την Αυστρία μέχρι το Βασίλειο του Μονακό χρησιμοποιώντας μόνο μπότες αλεξίπτωτου και πεζοπορίας.

Κάποιες από τις σκηνές στο webcast, καθώς οι δρομείς ξετυλίγουν γύρω από το Matterhorn και πάνω από άλλα βουνά στις Άλπεις, σας κάνουν να αμφισβητήσετε τη λογική των συμμετεχόντων στην εκδήλωση. Το επόμενο βίντεο κλιπ είναι μια πτήση πάνω από Telluride, Κολοράντο, με την αεροπορική δύναμη Telluride, ενώ η τελευταία είναι από το Bridal Falls Air Races.