Συμβουλές για την αποφυγή των καλοκαιρινών πλήθους στα εθνικά πάρκα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο υπερπληθυσμός είναι ένα μεγάλο ζήτημα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα. Για παράδειγμα, στο Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon , τα κτίρια, οι δρόμοι και τα μονοπάτια σχεδιάστηκαν για να φιλοξενήσουν ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, ωστόσο μόνο το 2013 το πάρκο φιλοξένησε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφορία οχημάτων, έχει κατακλυστεί από τις εκπληκτικές όψεις αυτού του εκπληκτικού πάρκου και σε πολλά τέταρτα Ιουλίου και τα Σαββατοκύριακα της Ημέρας Μνήμης τα πλήθη του Yosemite Valley έχουν συγκριθεί με Times Square της Νέας Υόρκης.

Είναι σαφές ότι η καλύτερη στρατηγική για την αποφυγή του υπερπληθυσμού στα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα είναι να παραμείνουν μακριά τους καλοκαιρινούς μήνες για όσους δεν έχουν άλλη επιλογή από το καλοκαίρι και είναι αποφασισμένοι να επισκεφθούν τα πιο δημοφιλή εθνικά πάρκα πάρκα, αυτός ο οδηγός είναι για σας.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Καταρχάς, η χρονική στιγμή είναι υψίστης σημασίας. Δεδομένου πόσο γεμάτο μπορεί να είναι κατά τη διάρκεια των υψηλών μηνών μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, ίσως να θέλετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στα πάρκα τον Ιούνιο, ιδιαίτερα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα. Αν δεν είστε σε θέση να ταξιδέψετε τον Ιούνιο, μην ξεχνάτε ότι η Ημέρα Μνήμης, η τέταρτη Ιουλίου και η Ημέρα Εργασίας είναι μακράν τα πιο πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα, οπότε φροντίστε να αποφύγετε την επίσκεψη εκείνη την ώρα, ει δυνατόν.

Το πάρκο που επιλέγετε να επισκεφθείτε έχει επίσης σημασία για το πότε θα επισκεφθείτε ακόμη και την εβδομάδα. Ένα πάρκο όπως το Yellowstone, το οποίο βρίσκεται μακριά από τα μεγάλα κέντρα πληθυσμού, δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ της εβδομάδας και της επίσκεψης το Σαββατοκύριακο, ενώ ένα πάρκο όπως το Great Smoky Mountains βιώνει βαρύτερη χρήση Σαββατοκύριακου αφού βρίσκεται μόλις 550 μίλια από ένα -το τρίτο του αμερικανικού πληθυσμού.

Το Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο τείνει επίσης να βιώνει πιο βαριά κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο, καθώς μεγάλο μέρος της βάσης των επισκεπτών προέρχεται από το Σιάτλ, το Τακόμα και την περιοχή Puget Sound, αλλά είναι πολύ καλός καιρός. Εάν η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο είναι κακή, το πάρκο είναι πολύ λιγότερο απασχολημένο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να βρέξει στο Σιάτλ, αλλά να είναι ηλιόλουστο στο πάρκο.

Παρόλο που περιλαμβάνει πιο περιορισμένες εγκαταστάσεις από το South Rim, ο βόρειος δακτύλιος του Grand Canyon παίρνει μόνο περίπου το 10% όπως πολλοί επισκέπτες και είναι μια καλή επιλογή για την αποφυγή πλήθους οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Κάθε ένα από τα πέντε πάρκα έχει μια κεντρική περιοχή που προσελκύει μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Στο Yellowstone, είναι ο Δρόμος Grand Loop. στο Ολυμπιακό, είναι το Hoh Rain Forest και ο Τυφώνας Ridge? στο Great Smoky Mountains, το Cades Cove είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός. στο Μεγάλο Φαράγγι, είναι η Νότια Ζώνη. και στο Yosemite, σχεδόν ολόκληρη η συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να βρεθεί στην κοιλάδα Yosemite. Για αυτά τα εξαιρετικά δημοφιλή σημεία, η ώρα της ημέρας είναι επίσης ένα κρίσιμο στοιχείο για την αποφυγή των πλήθους και την απόλαυση κάποιων πλευρικών οφελών.

Στο οροπέδιο του Ολυμπιακού, η καλύτερη στιγμή της ημέρας για επίσκεψη είναι πριν τις 10 π.μ. ή μετά τις 5 μ.μ., όταν θα βρείτε λιγότερη ανταύγειση, πιο ενδιαφέρουσες σκιές και χρώματα βουνών και πιο ορατή άγρια ​​φύση. Λάβετε υπόψη ότι κατά τη διάρκεια των μακρύτερων ημερών του καλοκαιριού, τα ηλιοβασιλέματα το βράδυ στο Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο δεν είναι μόνο μέχρι τις 9:00 ή ακόμα και τις 9:30 μ.μ. Ένα ταξίδι νωρίς το πρωί στην κοιλάδα Yosemite θα σας προσφέρει μια καταπληκτική θέα του φωτός στους καταρράκτες και στα βουνά. Στο Grand Canyon, η πεζοπορία νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε το χειρότερο από τα πλήθη, αλλά θα σας δώσει μια καλύτερη ευκαιρία για προβολή και φωτογράφηση του φαραγγιού από τον ήλιο το μεσημέρι τείνει να ισοπεδώσει την θέα και να μαλακώσει τα χρώματα.

Περιοχές για επίσκεψη

Πολλά από τα περισσότερα από 9 εκατομμύρια άτομα που επισκέπτονται τα εθνικά πάρκα δεν αφήνουν ποτέ τα οχήματά τους. Αυτό είναι ένα απίστευτο λάθος. Μην γίνετε επισκέπτης στο παρμπρίζ επισκεπτόμενοι τα παρακάτω προτεινόμενα μέρη:

Το Grand Canyon, το Great Smoky Mountains, το Olympic, το Yellowstone και το Yosemite είναι όλα μεγάλα πάρκα που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες να ξεφύγουν από τα πλήθη, ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Το κλειδί είναι να φτάσετε στο πάρκο στις αρχές της ημέρας, να επισκεφθείτε τα δημοφιλή σημεία κατά τις ώρες εκτός αιχμής και στη συνέχεια να περάσετε τον υπόλοιπο χρόνο σας απολαμβάνοντας πεζοπορία, πικ-νικ, αναδημιουργία και κάμπινγκ σε περιοχές backcountry και άλλες εκτός δρόμων . Σχεδιάστε ταξίδια ταξιδιού και άλλες πληροφορίες από τα πάρκα και προγραμματίστε τη στρατηγική επίσκεψής σας πριν από το ταξίδι σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τουλάχιστον μερικές από αυτές τις συμβουλές, σίγουρα θα βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να απολαύσετε μια αξέχαστη και αξέχαστη εμπειρία σε αυτά τα υπέροχα πάρκα.