Περάστε μια μέρα στο Fajardo

Η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, Fajardo, είναι γνωστή τόσο για την ποικιλία των δραστηριοτήτων βαρκών όσο και ως πύλη για τα νησιά Vieques και Culebra, αλλά αυτό το μέρος είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μαρίνων.

Μια ημερήσια εκδρομή στο Fajardo θα σας δείξει ένα γραφικό εθνικό πάρκο, μια μαγευτική παραλία, καταπληκτική τοπική κουζίνα και μια μαγευτική νυχτερινή εκδρομή σε έναν πανέμορφο κόλπο bio, εύκολα προσβάσιμο από την πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο του Σαν Χουάν .

Εάν κάνετε μια ημερήσια εκδρομή από την πόλη, προσπαθήστε να φύγετε το πρωί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ώρες της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας ώρας για καθυστερήσεις κυκλοφορίας και στάσεις φαγητού, παρόλο που ο Fajardo απέχει μόνο 40 μίλια από το San Το κύριο αεροδρόμιο του Χουάν.

Μια μέρα ξοδεύτηκε σε εξωτερικούς χώρους στο Fajardo

Μόλις φτάσετε στο Fajardo, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με το εθνικό πάρκο Cabezas de San Juan, που βρίσκεται στην ανατολική άκρη του νησιού και στεγάζει τον φάρο του 19ου αιώνα. Το πάρκο έχει εκπληκτική θέα στην Καραϊβική, το El Yunque και σε μια ποικιλία από οικολογικά περιβάλλοντα και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να έχετε ένα μεσημεριανό σνακ πριν βγείτε στην παραλία.

Από το Εθνικό Πάρκο Cabezas de San Juan, θα ταξιδέψετε στη Route 987 μέχρι να φτάσετε στην παραλία Seven Seas , μια πανέμορφη δημόσια παραλία με όλες τις ανέσεις και παροχές, που πήρε το όνομά της από τις επτά διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε-πράσινου στο νερό. Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε στα ζεστά νερά της Καραϊβικής, να χαλαρώσετε στην παραλία ή να απολαύσετε ένα πικ-νικ μεσημεριανό.

Εναλλακτικά, αν θέλετε να αλλάξετε ρυθμό από την Πουέρτο Ρίκο, δοκιμάστε το Blue Iguana, που θεωρείται ευρέως ότι είναι ένα από τα καλύτερα μεξικανικά εστιατόρια στο νησί, ή μπορείτε να μεταβείτε στο τοπικό καυτό σημείο Pasión por el Fogón αντί για κάποιο τοπικό ναύλος.

Καθώς ο ήλιος ανατέλλει, μπορείτε να μείνετε στην παραλία για να δείτε τη θέα ή να επισκεφθείτε το El Conquistador Resort και το Golden Door Spa για τυχερά παιχνίδια, θεραπείες spa ή γύρο γκολφ για να καλύψετε το απόγευμα.

Μια νύχτα βιοφωταύγειας στο Fajardo

Δεν μπορείτε να φύγετε από το Fajardo χωρίς να επισκεφθείτε το φυσικό του στολίδι: το bio bay. Αν και υπάρχουν άλλοι βιοφωταύγεια κόλποι στο νησί, συμπεριλαμβανομένου του Vieques Biobay ), το Fajardo's αξίζει το ταξίδι για την ευκαιρία να πάρει μια ματιά αυτών των φθοριζόντων μονοκύτταρων οργανισμών τη νύχτα.

Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας γύρω από τη νέα σελήνη, όταν μόνο τα αστέρια και οι βιοφωταύγοι οργανισμοί στο νερό θα είναι ορατοί. Ο καλύτερος τρόπος να τα δείτε, όποτε το κάνετε, είναι με καγιάκ και αρκετές εταιρείες όπως το Yokahú Kayak Trips θα σας ταξιδέψουν στον κόλπο ή θα σας επιτρέψουν να νοικιάσετε ένα καγιάκ για να περάσετε μόνοι σας.

Οι επισκέπτες δεν μπορούν πλέον να πηδούν μέσα στο νερό και να πετάξουν γύρω από το νερό, βλέποντας το νερό γύρω τους λαμπερό πράσινο, αλλά μπορούν να βουτήξουν τα χέρια τους και να παρακολουθήσουν το φως των κουπιών τους στο νερό. Το φαινομενικό φαινόμενο, παρεμπιπτόντως, είναι το αποτέλεσμα εκατομμυρίων μικροσκοπικών μονοκύτταρων οργανισμών που ονομάζονται dinoflagellates , οι οποίοι απελευθερώνουν ενέργεια με τη μορφή φωτός.

Όταν τελειώσετε, γυρίστε προς το Σαν Χουάν κατά μήκος της Διαδρομής 3, αλλά σιγουρευτείτε ότι σταματάτε από τα Περίπτερα , μια συνεχή σειρά από περίπου 75 περίπτερα που πωλούν κάθε είδους τραγανά σνακ, φριτέζες και κύκλο εργασιών μαζί με φτηνά ποτά και άλλα τρόφιμα - και είναι ανοιχτά αργά!