Προστασία της ακτογραμμής του μεγαλύτερου νησιού του κόσμου: Αυστραλία

Η Αυστραλία έχει πάνω από 59.000 χιλιόμετρα παρθένα ακτή, 19 φυσικές και πολιτιστικές περιοχές της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, άφθονες δραστηριότητες άγριας ζωής και περιπέτειας. Η γη του Οζ έχει πολλά φυσικά περιουσιακά στοιχεία που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά η διατήρηση αυτών των πόρων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον Αυστραλία.

Ξεκινώντας από τη λιγότερο συχνή δυτική ακτή, ξεκινούσαμε στο Exmouth, την κοραλλιτική ακτή της Αυστραλίας στον Ινδικό Ωκεανό.

Η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως στρατιωτική βάση κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, πάνω από 2.000 χρόνια οι κάτοικοι επικεντρώνονται στην υποδοχή του "Range to Reef" - Το Cape Park Nationals παρουσιάζει εντυπωσιακά φαράγγια και άγρια ​​φύση σε αντίθεση με την ακτή The Ningaloo, η οποία πρόσφατα καταγράφηκε στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τη φυσική της ομορφιά και της βιολογικής ποικιλομορφίας.

Το Ningaloo Marine Park προστατεύει ένα υφάλμυρο ύφαλο 260 χιλιομέτρων από τη βόρεια ακτή της Δυτικής Αυστραλίας και φιλοξενεί 200 είδη σκληρών κοραλλιών, 50 μαλακά κοράλλια και πάνω από 500 είδη ψαριών, συμπεριλαμβανομένων των ακτίνων manta, θαλάσσιων χελωνών και του απειλούμενο καρχαρία φαλαινών. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια, οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στις λιμνοθάλασσες στο Coral Bay.

Αλλά αν μιλάμε για συστήματα ύφαλων, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε το The Great Barrier Reef, αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εικονικά αξιοθέατα της Αυστραλίας. Μπορείτε να κάνετε αναπνευστήρα, να βουτήξετε, να πλεύσετε ή ακόμα και να πάρετε ένα θαλάσσιο αεροπλάνο πάνω από αυτό το λαβύρινθο 3.000 κοραλλιογενών υφάλων και πάνω από 1.000 νησιά.

Είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να φανεί από το διάστημα.

Ζητήσαμε συμβουλές από τον David Stielow, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Explore Whitsundays, ο οποίος δήλωσε: "Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι παγκόσμιος πολιτισμός ... είναι το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο ... είναι μήκους 2000 χιλιομέτρων και είναι ένας συνδυασμός ύφαλου και νησιών ολόκληρη την ακτή του Κουίνσλαντ ».

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη συνέντευξη βίντεο με τον David εδώ.

Η Αυστραλία εργάζεται για την εφαρμογή του σχεδίου μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας The Reef 2050, το οποίο θα αποτελέσει ένα σχέδιο για τη διατήρηση του Μεγάλου Barrier Reef, ώστε να παραμείνει ένα φυσικό θαύμα για τις επόμενες γενιές. Με σχεδόν 60.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τα θαλασσινά αποτελούν σημαντικό κομμάτι της δίαιτας της Αυστραλίας και μέρος της βιωσιμότητας σημαίνει την προμήθεια τοπικών τροφίμων και κρασιού.

Οι σεφ όπως ο Allistair από το πολυτελές θέρετρο Qualia στο Hamilton Island επιλέγουν τοπικά βιώσιμα προϊόντα και θαλασσινά από όλη τη χώρα για τους καλεσμένους τους: «Έχουμε μερικές διαφορετικές ποικιλίες στρειδιών από όλη τη χώρα και είναι όλα διαφορετικά με τον δικό τους τρόπο ... Tazmania έχει φανταστικά προϊόντα ποιότητας και στρείδια είναι ένα από αυτά. "

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βιώσιμη προμήθεια τροφίμων, παρακολουθήστε την συνέντευξη μας με τον Chef Allistair.

Η χίπικη πόλη του Byper, γνωστή όχι μόνο για τις άφθονες παραλίες, τις υπαίθριες δραστηριότητες και την παρακολούθηση της φάλαινας, αλλά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του τοπικού κινήματος των τροφίμων.

Επισκεφθήκαμε τους δημοφιλείς σεφ του Σίδνεϊ, τους τρεις μπλε πάπιες στο TheFarm που άνοιξαν στον κόλπο Byron, ο οποίος πήρε το κίνημα "αγρόκτημα στο τραπέζι" αρκετά κυριολεκτικά. Κάθισαμε με τον σεφ και έναν από τους ιδιοκτήτες, τον Darren Robertson, για να μιλήσουμε για την έμπνευση πίσω από το φαγητό που σερβίρεται στο αγρόκτημα.

"Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το συστατικό και να χρησιμοποιήσετε τα πράγματα που συνήθως ρίχνετε στα σκουπίδια".

Παρακολουθήστε τη συνέντευξή μας με δύο από τις τρεις μπλε πάπιες.

Μετά από μια μέρα στη θάλασσα, γιόγκα σε έναν αχυρώνα και ένα μεσημεριανό γεύμα σε ένα αγρόκτημα, κατακλύσαμε την προσωπικότητα της τηλεόρασης Magdelina Roze για την ανάληψη της ντύνοντας σαν τοπικός τοπικός σχεδιαστής. Επισκεφθήκαμε την εικονική αυστραλιανή ετικέτα μόδας, Spell & The Gypsy Collective, που πωλούν ρούχα από ντόπιους σχεδιαστές που αποτυπώνουν το στυλ ζωής του Byron με το "casual, relaxed, free flowing and feminine" ενδυμασία.

Η μόνη πλωτή ήπειρος του κόσμου και οι φιλικοί κάτοικοί της εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν τα περιβάλλοντα συστήματα των υφάλων τους, προμηθεύοντας τοπικά το φαγητό τους και υποστηρίζοντας τους τοπικούς κομψούς σχεδιαστές.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το OhThePeopleYouMeet και παρακολουθήστε το τελευταίο μας βίντεο, τον χάρτη της Michaela: Οι Παραλιακές Πόλεις της Αυστραλίας.