Η περίοδος του τυφώνα στο Χιούστον: Τι πρέπει να ξέρετε

Το Χιούστον παίρνει κατά μέσο όρο 45 ίντσες βροχής ετησίως - περισσότερο από το Σιάτλ - και δεν είναι ξένο στις κακές καταιγίδες. Η καταστροφή του τυφώνα Ike το 2008, για παράδειγμα, προκάλεσε ζημιά στην Ακτή του Κόλπου ύψους περίπου 30 δισ. Δολαρίων. Είκοσι τρεις Texans πέθαναν κατά τη διάρκεια της τροπικής θύελλας Allison το 2001 και χιλιάδες αναγκάστηκαν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών. Οι ανακτήσεις από αυτές τις δύο καταιγίδες και μόνο ήταν μακρές και δύσκολες για την πόλη και τις γύρω περιοχές και συχνά παραπέμπονται από τους ντόπιους κάθε φορά που ο τυφώνας περνάει γύρω.

Οταν είναι

Η εποχή των τυφώνων στο Χιούστον διαρκεί πέντε μήνες - από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο - με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν οι καταιγίδες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ενώ αυτοί οι μήνες είναι συνήθως όταν οι Χιούστον είναι σε υψηλό συναγερμό, οι τυφώνες μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή. Ακόμη και αν δεν υπάρχει ονομάζεται τυφώνας ή τροπική καταιγίδα, δεν είναι ασυνήθιστο για την πόλη να δει έντονη βροχή ή πλημμύρες, οπότε είναι καλύτερο να προετοιμαστείτε όλο το χρόνο.

Πώς να προετοιμαστείτε

Εάν περιμένετε έναν τυφώνα ή μια τροπική καταιγίδα για να εμφανιστεί το ραντάρ, είναι πολύ αργά για να προετοιμαστείτε. Γραμμές σχηματίζονται γρήγορα στα πρατήρια βενζίνης, το νερό πωλείται στα καταστήματα παντοπωλείων και χιλιάδες Χιούστον εγκαταλείπουν νωρίς την εργασία για να ξεπεράσουν τη θύελλα, με αποτέλεσμα τρομερές εμπλοκές κυκλοφορίας. Σχεδόν έξι εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην περιοχή του μετρό του Χιούστον και οι προμήθειες εξαντλούνται γρήγορα. Η έγκαιρη και συχνή προετοιμασία είναι το κλειδί. Εδώ μπορείτε να κάνετε:

Έχετε ένα σχέδιο

Καταλάβετε πού θα πάτε και πώς θα φτάσετε εκεί εάν πρέπει να εκκενώσετε.

Καταλάβετε ένα σημείο συνάντησης εάν χρειάζεται να συναντηθείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Ακόμα και αν επισκέπτεστε το Χιούστον μόνο κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, είναι ακόμα σημαντικό να σκεφτείτε πώς θα απαντήσετε αν μια κακή καταιγίδα είναι στο δρόμο.

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε πριν από μια καταιγίδα είναι να κάνετε ένα σχέδιο επικοινωνίας .

Γράψτε τους σημαντικούς αριθμούς - όπως το τηλέφωνο του γραφείου σας ή τη γραμμή έκτακτης ανάγκης της ημέρας - και βεβαιωθείτε ότι όλοι στο νοικοκυριό σας ή στην ομάδα τους έχουν εύκολη πρόσβαση, όπως σε πορτοφόλι ή στο ψυγείο. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει μπροστά του το χρόνο που πρέπει να κάνουν και πού πρέπει να πάνε σε περίπτωση που διαχωρίσετε ή χάσετε επικοινωνία.

Συγκέντρωση αναλωσίμων

Ένα κιτ έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό, αλλά θα πρέπει να έχει μερικά βασικά στοιχεία σε περίπτωση που είστε λανθάνοντες χωρίς ισχύ:

Ετοιμάσου

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό πράγμα, αλλά διατηρώντας το αυτοκίνητό σας, αν έχετε, αεριωθούμε με τουλάχιστον μισή δεξαμενή είναι κρίσιμη. Τα βενζινάδικα εξαντλούν τα καύσιμα που οδηγούν γρήγορα σε καταιγίδες και θα θελήσετε να βγείτε γρήγορα από την πόλη εάν ζητηθεί εκκένωση για την περιοχή σας.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι προετοιμασμένο με μια καθαρή αυλή που είναι απαλλαγμένη από συντρίμμια και παντζούρια ή κόντρα πλακέ επάνω στο χέρι για να επιβιβαστούν τα παράθυρα αν μια κακή καταιγίδα είναι επικείμενη.

Τέλος, μην ξεχάσετε να διατηρήσετε τη μπαταρία του κινητού τηλεφώνου σας και να ενημερωθείτε για νέες καταιγίδες και πληροφορίες ετοιμότητας ακολουθώντας το Περιφερειακό Κοινό Κέντρο Πληροφοριών Ready Harris - Harris County στο Twitter ή το Facebook ή μέσω ειδοποιήσεων.

Τι να κάνω

Εάν μια καταιγίδα είναι στο δρόμο και επισκέπτεστε το Χιούστον, προσπαθήστε να προσαρμόσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια ώστε να βγείτε από την περιοχή το συντομότερο δυνατό. Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή, πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Ζητήστε από τη ρεσεψιόν πού να πάτε σε περίπτωση που χρειαστεί να περιμένετε τη θύελλα.

Για εκείνους που σκοπεύουν να το περιμένουν σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε:

Πού να πάτε

Το μεγαλύτερο μέρος του Χιούστον δεν βρίσκεται σε ζώνη εκκένωσης, αλλά στην απίθανη περίπτωση εκκένωσης, θα πρέπει να γνωρίζετε τις διαδρομές και πώς λειτουργεί.

Για να εξασφαλιστεί ότι όλοι όσοι χρειάζεται να βγουν έξω, η εκκένωση γίνεται σε κύματα και οι υπάλληλοι θα προειδοποιήσουν τα νοικοκυριά για τη συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να εκκενώσουν. Εκείνοι που βρίσκονται πλησιέστερα στην ακτή θα απομακρυνθούν πρώτα, ακολουθούμενοι από ζώνες που βρίσκονται στην ενδοχώρα. Εάν η κυκλοφορία είναι υπερβολική, οι υπάλληλοι θα μετατρέψουν τις εισερχόμενες λωρίδες σε εξερχόμενες - που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να φύγουν μόνο από την πόλη. κανείς δεν μπορεί να κάνει το δρόμο τους μέσα.

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στη μεταφορά, αξιωματούχοι του Harris County μπορούν να βοηθήσουν. Εάν δεν νομίζετε ότι θα είστε σε θέση να βγείτε από την πόλη μόνοι σας, μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο Μητρώο Βοήθειας Έκτακτης Ανάγκης, ώστε οι υπάλληλοι να γνωρίζουν ποιοι είστε και πού θα βρείτε.

Οταν τελειώσει

Αφού τελειώσει η καταιγίδα, πρέπει ακόμα να λάβετε προφυλάξεις.