Εδώ είναι πώς μπορείτε να κρατήσετε χρεώνονται στην Ταϊλάνδη

Συσκευάστε τις σωστές συσκευές για το ταξίδι σας

Πριν ταξιδέψετε στην Ταϊλάνδη, ξέρετε τι να συσκευάσετε για να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

Η τάση στην Ταϊλάνδη είναι 220 βολτ, εναλλασσόμενη σε 50 κύκλους ανά δευτερόλεπτο. Εάν φέρετε συσκευές, ηλεκτρονικά ή εργαλεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή οπουδήποτε αλλού με ρεύμα 110 volt, θα χρειαστείτε μετατροπέα τάσης ή θα κάψετε ό, τι συνδέετε.

Ωστόσο, οι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα άλλα ηλεκτρονικά με ενσωματωμένους μετατροπείς θα πρέπει να είναι ασφαλή.

Αν έρχεστε από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ή από την Αυστραλία, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για έναν μετατροπέα.

Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές είναι κατασκευασμένες για να λειτουργούν με διαφορετικές τάσεις και θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στην ετικέτα ή κάνοντας κάποια έρευνα. Μην μαντέψετε μόνο, όμως, που μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Γιατί χρειάζεστε έναν μετατροπέα τάσης;

Αν χρησιμοποιείτε συσκευή 110 βολτ σε πρίζα 220 V, θα μπορούσατε να καταστρέψετε τα ηλεκτρονικά σας, να υποστείτε σοκ ή ακόμα και να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά.

Πώς χρησιμοποιείτε μετατροπέα τάσης;

Ένας μετατροπέας τάσης θα αλλάξει την τάση στη συσκευή σας έτσι ώστε να είναι η ίδια με την έξοδο. Για μια αμερικανική συσκευή στην Ταϊλάνδη, θα αυξήσει την τάση από 110 βολτ σε 220.

Οι μετατροπείς τάσης ονομάζονται επίσης μετασχηματιστές τάσης.

Είναι εύκολο στη χρήση. Απλά συνδέστε τον μετατροπέα στην πρίζα. Διαχειρίζεται τη μετατροπή εσωτερικά. Ο μετατροπέας έχει το δικό του plug-in. Απλά συνδέστε τη συσκευή σας στην πρίζα του μετατροπέα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό σας σύστημα κανονικά, χωρίς τους κινδύνους.

Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη μετατροπέων τάσης, ανάλογα με τη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ένα ηλεκτρονικό χαμηλής ισχύος θα χρειαστεί μικρότερο μετατροπέα. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες σχετικά με το πακέτο ή να ζητήσετε βοήθεια στο κατάστημα. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα που έχει βαθμολογηθεί για συσκευές με μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε παρά για να έχετε έναν μετατροπέα που δεν είναι αρκετά ισχυρός.

Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν την επιλογή ενός μετατροπέα με ονομαστική ισχύ τριπλάσια από αυτή της συσκευής σας. Πρόκειται για μέτρο ασφάλειας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε έναν γενικό προσαρμογέα εξόδου γενικής χρήσης και έναν μετατροπέα τάσης. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή αγορά για να σας εξοικονομήσει χώρο στην περίπτωση κοστούμι σας και να σας κρατήσει προετοιμασμένοι.

Ποιες είναι οι πρίζες στην Ταϊλάνδη;

Τα καταστήματα τροφοδοσίας στην Ταϊλάνδη μπορούν να λειτουργήσουν τόσο με επίπεδες προεξοχές, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, καθώς και στρογγυλές προεξοχές, οι οποίες είναι στάνταρ σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Ορισμένες προσθήκες στην Ταϊλάνδη έχουν μόνο δύο γάντζους και δεν έχουν το τρίτο, το οποίο είναι για γείωση. Ωστόσο, τα περισσότερα νέα κτήρια έχουν το τρίτο πείρο.

Επειδή οι πρίζες στην Ταϊλάνδη πιθανόν να ταιριάζουν με το βύσμα σας, πιθανώς δεν χρειάζεστε ξεχωριστό προσαρμογέα. Απλά βεβαιωθείτε ότι η τάση σας μετατρέπεται για να προστατεύσει την τεχνολογία σας. Αλλά ίσως θελήσετε να συσκευάσετε έναν καθολικό προσαρμογέα, μόνο σε περίπτωση που καταλήξετε σε ένα κτίριο με υποδοχές δύο ακίδων για τον φορητό σας φορητό υπολογιστή. Μπορεί καν να δείτε διαφορετικές υποδοχές στο ίδιο δωμάτιο ενός κτιρίου. Τα καταστήματα δεν είναι τυποποιημένα στην Ταϊλάνδη.