Σικάγο Τρόφιμα Planet Chinatown Tour

"Το 80% του μενού σε ένα κινέζικο εστιατόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι αυθεντικό κινέζικο φαγητό που θα βρείτε στην Κίνα", λέει ο Hannah, ο οδηγός μας για το Food Planet του Σικάγου. "Σήμερα, πρόκειται να δοκιμάσουμε το άλλο 20%."

Και, αγόρι, τρώμε στο Chinatown Food Tour του Chicago Food Planet. Ξεκινήσαμε περνώντας το δρόμο μας πέρα ​​από τα πλήθη σε ένα επιτραπέζιο τραπέζι με χαμηλό ποσό στο Triple Crown, ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην άκρη της Chinatown.

Το άθροισμα Dim φτάνει στο τραπέζι μας σε μικρά καροτσάκια και σύντομα ένας τεράστιος σωρός από πιάτα τοποθετείται στην περιστρεφόμενη τεμπέληδες σουσάμι. Γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται στα δεξιά μας πρέπει να ρίχνει το τσάι μας και ότι το αχνό ποσό προέρχεται από τσαγιούδες, όπου οι ιδιοκτήτες θα έβαζαν τα καλάθια ψησίματος με ζυμαρικά πάνω από τις τσαγιέρες. Σύντομα, το χαμηλό ποσό έγινε μια από τις πιο νόστιμες παραδόσεις της Κίνας.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το φούρνο Chiu Quon για να δοκιμάσουμε κέικ φεγγαριού, ένα πυκνό κέικ παραδοσιακά τρώγεται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου Φεστιβάλ. Αυτό ήταν λίγο ασυνήθιστο για τον αμερικανικό ουρανίσκο και φαίνεται να είναι το λιγότερο ευνοημένο πιάτο στην περιοδεία.

Καθώς περπατούσαμε, η Hannah μας είπε για τη διαφορά μεταξύ της "παλιάς" και της "νέας" Chinatown, καθώς η Chinatown έχει επεκταθεί πέρα ​​από τα παραδοσιακά σύνορά της, διασχίζοντας τώρα σχεδόν μισό μίλι. Η Hannah τονίζει ότι το Chinatown του Σικάγου είναι ένα από τα παλαιότερα της χώρας, επειδή οι Κινέζοι μετανάστες ξεκίνησαν στη δυτική ακτή και μετακόμισαν στην Ανατολή, κάνοντας την Chinatown του Σικάγου παλαιότερη από την Chinatown της Νέας Υόρκης.

Επισκεφτήκαμε επίσης ένα μικρό βουδιστικό ναό που ήταν κρυμμένο σε μια απροσδόκητη βιτρίνα. Η γειτονιά είναι γεμάτη όμορφη αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένης της γιγαντιαίας πύλης που εισέρχεται στην Chinatown και μιας μεγάλης ομάδας κινεζικών ζωδιακών αγαλμάτων.

Οι δύο επόμενες στάσεις μας ήταν δύο εστιατόρια που συνδέονταν με το κινεζικό εστιατόριο του Λονίου του Tony Hu.

Ο Tony Hu είναι ανεπίσημα γνωστός ως "Δήμαρχος της Chinatown" λόγω του τεράστιου αριθμού εστιατορίων του στην περιοχή. Κάθε ένα από τα εστιατόρια ονομάζεται "Λάος" που σημαίνει "παλιά", ακολουθούμενη από μια περιοχή της Κίνας. Για παράδειγμα, επισκεφθήκαμε το Lao Sze Chuan, όπου δοκιμάσαμε αυθεντικό ναύλο Szechuan, συμπεριλαμβανομένης της πικάντικης, λειασμένης μελιτζάνας. Στο Λάος του Πεκίνου, δοκιμάσαμε το πιο διάσημο φαγητό της πόλης, Peking Duck που σερβίρεται μέσα σε τρυφερά περιτυλίγματα ρυζιού και σάλτσα δαμάσκηνου. Ολοκληρώσαμε την ξενάγηση στο Saint Anna Bakery με μερικά πορτογαλικά τάρτες κρέμας.

Αυτή είναι η τρίτη περιοδεία του Chicago Food Planet που έχω πάρει και, κατά τη γνώμη μου, την καλύτερη του. Η περιήγηση δίνει μια εξαιρετική σε βάθος ματιά σε μια ενδιαφέρουσα γειτονιά και το φαγητό είναι απολύτως νόστιμο, χωρίς να είναι πολύ ασυνήθιστο για εκείνους που είναι επιλεκτικοί τρώγοντες.

Τι πρέπει να ξέρετε:

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν εδώ
Παροχές: 55 δολάρια για ενήλικες και 35 δολάρια για εφήβους και παιδιά
Διάρκεια περιήγησης : 3,5 έως 4 ώρες (η δική μας έτρεξε πιο κοντά σε 4 ώρες, επομένως προγραμματίσαμε να περάσουμε λίγο περισσότερο από 3,5)
Ποσότητα φαγητού: Πολλά τρόφιμα αλλά όχι αλκοολούχα ποτά. Σε αυτή την περιοδεία, κανείς δεν θα πεινάει και ίσως θέλετε μόνο ένα ελαφρύ δείπνο.
Απόσταση: 1,3 μίλια