Τι είναι ένας ψύκτης βάλτων

Θα πρέπει να οικοδομήσουμε με κλιματιστικό, εξατμιστή Cooler ή και τα δύο;

Υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού στην έρημο που μπορεί να μην είναι προφανές στους κατοίκους που δεν είναι έρημοι. Ένα από αυτά έχει να κάνει με το είδος του συστήματος ψύξης που θα εγκατασταθεί. Ελαβα το παρακάτω email:

Σκοπεύω να προχωρήσω στην περιοχή του Φοίνικα. Μπορείτε να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα για μένα; Ορισμένα σπίτια έχουν ψύξη με εξάτμιση. Τι είναι αυτό? Θα δροσιστεί ένα σπίτι καθώς και ένα κεντρικό σύστημα αέρα; Όσον αφορά τα πραγματικά ψηλά ταβάνια .... είναι τα ανώτατα όρια καλύτερα από τα χαμηλότερα ανώτατα όρια όταν προσπαθούμε να ψύξουμε ένα σπίτι κάτω;

Ένα ψύκτη εξατμίσεων, επίσης γνωστό ως ψυγείο βάλτου, τραβάει τον αέρα από το εξωτερικό και χρησιμοποιεί το νερό να τρέχει μέσω εμποτισμένων μαξιλαριών στο ψυγείο για να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα και να ρεύσει τον αέρα μέσω του σπιτιού σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η μόνη πηγή ψύξης για ένα σπίτι, αλλά δεν είναι αποτελεσματική κατά τη διάρκεια των υγρών μας μήνες μουσώνων όταν η υγρασία αυξάνεται. Φυσικά, δύο από τους πιο καυτούς μήνες μας . Ένα μειονέκτημα ενός ψυγείου βάλτου είναι ότι χρησιμοποιεί περισσότερο νερό (το κόστος εξαρτάται από το πού βρίσκεται το σπίτι σας) και απαιτεί τακτική συντήρηση. Φυσικά, τα κλιματιστικά θα πρέπει να συντηρούνται τακτικά, αλλά όταν ο κλιματισμός σας λειτουργεί σωστά, δεν υπάρχουν μαξιλάρια για αντικατάσταση και όταν δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής νερού στο σπίτι σας, και οι δύο συμβαίνουν με τα εξατμιστικά ψύξη. Μιλώ από την εμπειρία της διαρροής νερού από ένα ψυγείο!

Αν ξεκινάτε από το μηδέν κτίσιμο ενός σπιτιού, μπορείτε να:

  1. χτίζεται μόνο με ψύξη με εξάτμιση. Αυτό είναι ενδεδειγμένο μόνο αν (α) δεν ζείτε στο σπίτι το καλοκαίρι και (β) μην περιμένετε ποτέ να πουλήσετε το σπίτι.
  1. οικοδομήσουμε το σπίτι μόνο με A / C. Αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Φαντάζομαι ότι οι βασικοί λόγοι είναι ότι υπάρχουν λιγότερα μεγάλα κομμάτια εξοπλισμού για συντήρηση και επισκευή και ότι εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο με βάλτο για το χειρότερο μέρος του καλοκαιριού, οι εξοικονομήσεις δεν είναι τόσο μεγάλες.
  2. οικοδομήσουμε το σπίτι και με τους δύο. Για την καλύτερη απόδοση, αυτή θα είναι η επιλογή σας, αφού μπορείτε να σχεδιάσετε την τοποθέτηση των μονάδων και τον αγωγό να λειτουργούν σωστά από την αρχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Θα χρειαστεί να κάνετε κάποια μαθηματικά - πόσα χρόνια θα πάρει για να αντισταθμίσει το κόστος της πρόσθετης μονάδας και τον αυξημένο λογαριασμό νερού; Θα ζεις στο σπίτι τόσο πολύ;

Οι ψύκτες βρύσης ήταν πολύ πιο δημοφιλείς εδώ πριν να γίνει πιο αποτελεσματικός ο κεντρικός κλιματισμός. Οποιοδήποτε τρόπο αποφασίζετε να πάτε, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη αυτή την πτυχή. Επίσης, να γνωρίζετε ότι και οι δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας εδώ έχουν σχέδια που σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε την κατανάλωση ηλεκτρισμού κορυφής και εκτός αιχμής για να εξοικονομήσετε χρήματα από τον ηλεκτρικό λογαριασμό σας και η χρήση προγραμματιζόμενου θερμοστάτη σίγουρα θα σας βοηθήσει.

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα παλαιότερο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το είδος του συστήματος ψύξης που έχει, πόσο χρονικό διάστημα είναι και πόσο καλά διατηρείται.

Το Κέντρο Ενέργειας Καταναλωτή παρέχει μια λεπτομερή περιγραφή της ψύξης με εξάτμιση. Αυτό το άρθρο σχετικά με την ψύξη με εξάτμιση από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tucson εξηγεί τις τοπικές συνήθειες και τα θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Όσον αφορά την ερώτηση υψηλών ή θολωτών οροφών, σαφώς όταν έχετε θολωτές οροφές, θερμαίνετε και ψύχετε περισσότερο χώρο του χώρου σας από ό, τι είναι απαραίτητο. Οι θολωτές οροφές είναι συνηθισμένες εδώ - είναι πιθανώς φθηνότερες για να χτιστούν - και θεωρούνται ωφέλιμες από πολλούς αγοραστές, αφού το σπίτι έχει μια μεγαλύτερη, πιο ανοιχτή αίσθηση και συχνά περισσότερο εσωτερικό φως (που μπορεί να σημαίνει περισσότερη θερμότητα το καλοκαίρι). Τα καλά νέα για τις θολωτές οροφές είναι ότι σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε άνετα ανεμιστήρες οροφής χωρίς την ανησυχία των ψηλών ανθρώπων που αποκεφαλίζονται!

Οι ανεμιστήρες οροφής έρχονται επίσης με ελαφριά κιτ έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν διπλό καθήκον σε ένα δωμάτιο (το δωμάτιο πρέπει να είναι ενσύρματο γι 'αυτό). Θα πρέπει να καθορίσετε μόνοι σας εάν ο βαθμός στον οποίο οι οροφές είναι θολωμένοι αξίζει ένα επιπλέον κόστος ψύξης / θέρμανσης.

Θα μπορούσατε επίσης να ενδιαφέρεστε για ....