Καρλσρούη, Γερμανία ταξιδιωτικός οδηγός

Εξερευνήστε την πύλη προς το Μέλανα Δρυμό

Η Καρλσρούη, που φιλοξενεί περίπου το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γερμανίας, στο γερμανικό κρατίδιο Baden-Württemberg . Θα βρείτε Karlsruhe βόρεια της λουτρόπολης Baden-Baden, και νότια της Χαϊδελβέργης , και οι δύο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η Καρλσρούη είναι γνωστή ως το κέντρο δικαιοσύνης στη Γερμανία, λόγω των δύο γερμανικών δικαστηρίων, και είναι γνωστή στους τουρίστες ως «πύλη προς το Μέλανα Δρυμό» που βρίσκεται νότια, που συνορεύει με τη Γαλλία και την Ελβετία .

Γιατί οι άνθρωποι πάνε στο Μέλανα Δρυμό;

Η ιδέα του Μέλανα Δρυμού, Schwarzwald στα γερμανικά, μπορεί να είναι μεγαλυτέρα από την πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, το Μέλανα Δρυμό προσφέρει μονοπάτια πεζοπορίας, κωμοπόλεις και μερικές ενδιαφέρουσες διαδρομές κρασιού, όπως οι διαδρομές κρασιού Baden και Alsace .

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές και οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι πολύ διαδεδομένες στο Μέλανα Δρυμό, ξεκινώντας από την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μέλανα Δρυμό, δείτε την επίσημη τοποθεσία του Μέλανα Δρυμού.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καρλσρούη

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Karlsruhe ή Hauptbahnhof βρίσκεται στο κέντρο ενός μεγάλου κόμβου μεταφοράς. Βγείτε έξω από το σταθμό και θα είστε μπροστά σε ένα κόμβο για τραμ που μπορεί να σας οδηγήσει στην κεντρική πόλη ή αρκετά μακριά. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή.

Μέσα στο σταθμό θα βρείτε εστιατόρια, μπαρ, αρτοποιεία και πωλητές σάντουιτς. Στην πραγματικότητα, το 2008 η Καρλσρούη κέρδισε το βραβείο "Σιδηροδρομικός Σταθμός της Χρονιάς" για έναν "ζωντανό και χαλαρό σταθμό προσανατολισμένο προς τις υπηρεσίες".

Κοντινά αεροδρόμια προς Karlsruhe

Το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης απέχει περίπου 72 μίλια από την Καρλσρούη Τα τρένα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό πηγαίνουν απευθείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο Baden Karlsruhe (FKB), 15χλμ. Από το κέντρο της πόλης.

Που να μείνω

Είχαμε μια ευχάριστη διαμονή στο Hotel Residenz Karlsruhe, το οποίο διαθέτει ένα μπαρ, εστιατόριο και είναι δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Top Αξιοθέατα - Τι να δείτε και να κάνετε στην Καρλσρούη

Η Καρλσρούη διαθέτει ένα ζωντανό κέντρο κτισμένο γύρω από την πλατεία Marktplatz ή την κεντρική πλατεία της αγοράς. Οι αγοραστές ανταμείβονται από πολλούς πεζόδρομους με καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Ξεκινήστε με το παλάτι Karlsruhe (Schloss Karlsruhe), επειδή η Καρλσρούη ξεκίνησε εδώ όταν το παλάτι κατασκευάστηκε το 1715. Σήμερα μπορείτε να περιηγηθείτε σε λίγα δωμάτια του παλατιού ή στο πολύ εκτεταμένο μουσείο Badisches Landesmuseum (κρατικό μουσείο Baden) που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της παλάτι σήμερα. Εάν είστε εκεί σε μια βροχερή μέρα, είναι ένας τρόπος να ξεφύγετε από το υγρό. Υπάρχει ένα καφέ μέσα, και τα τέλη εισόδου είναι λογικά. Το παλάτι κάθεται στο κόμβο ενός "τροχού" δρόμων που ακτινοβολούν από αυτό, μια περίεργη εικόνα σε ένα χάρτη και ένα καλό παράδειγμα μπαρόκ πολεοδόμησης.

Όπως και το κοντινό Baden-Baden, η Καρλσρούη έχει πολλά συγκροτήματα σπα. Το Terme Vierordtbad (εικόνα) διαθέτει συγκρότημα κολύμβησης, σάουνα και ατμόλουτρα σε λογικές τιμές.

Ακριβώς μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό είναι το Stadtgarten και ο χώρος του ζωολογικού κήπου της Καρλσρούης. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να περπατήσετε, με εξωτικά ζώα κρυμμένα μακριά και μερικές φορές φαίνεται να είναι ελεύθερα μέσα στον κήπο.

Η Kleine Kirche είναι η παλαιότερη στην Καρλσρούη, που χρονολογείται από το 1776.

Οι καλλιτεχνικοί καλλιτέχνες με τεχνολογικές κλίσεις θα επισκεφτούσαν την ZKM (Κέντρο Τεχνών και Μετεωρολογίας), το Κέντρο Τέχνης και Τεχνολογίας των Μέσων της Καρλσρούης.