Γαλλία Χάρτης πόλεων και ταξιδιωτικός οδηγός σχεδιασμού

Οι διεθνείς τουρίστες επισκέπτονται τη Γαλλία κατά περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, καθιστώντας τη Γαλλία τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στον κόσμο, αν και είναι μικρότερη από την πολιτεία του Τέξας. Δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να σχεδιάζουμε διακοπές σε ένα μέρος τόσο γεμάτο με ενδιαφέρουσες πόλεις για να επισκεφτούμε;

Δείτε επίσης: Χάρτης διαδραστικών σιδηροδρόμων της Γαλλίας Σχεδιάστε το δρομολόγιό σας και βρείτε τις τιμές των εισιτηρίων και τους χρόνους ταξιδιού

Πώς να φτάσετε στο Παρίσι

Εάν είστε άνθρωπος πόλης, πιθανότατα θα ξεκινήσετε τα ταξίδια σας στο Παρίσι - και θα έπρεπε.

Εάν επισκέπτεστε το Λονδίνο, ένας δημοφιλής τρόπος για να επισκεφθείτε το Παρίσι είναι να πάρετε τη σιδηροδρομική υπηρεσία Tunnel Channel. Μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές χρησιμοποιώντας το Κέντρο Κρατήσεων Eurostar της σιδηροδρομικής γραμμής (book direct).

Υπάρχουν επίσης τρένα για τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, το Άμστερνταμ στην Ολλανδία και την Κολωνία στη Γερμανία, καθώς και τα φθηνά λεωφορεία:

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια από τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης που επισκέπτονται, υπάρχουν πολλές ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι με μερικά μεγάλα κτίρια, από το παλάτι των Βερσαλλιών έως τον διάσημο γοτθικό καθεδρικό ναό του Chartres.

Πού να πάτε στη Βόρεια Γαλλία

Μιλώντας για τους μεγάλους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, ο καθεδρικός ναός της Amiens είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να περπατήσουν το παλιό μονοπάτι ρυμούλκησης κατά μήκος του ποταμού για να δουν τους περίφημους πλωτούς κήπους που έφεραν την πόλη με λουλούδια και λαχανικά μεσαιωνικά χρόνια.

Με τα τρένα υψηλής ταχύτητας από το Παρίσι κοινά αυτές τις μέρες, ένα ταξίδι στην περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αβινιόν στη νότια Προβηγκία μπορεί να γίνει λίγο περισσότερο από δυόμισι ώρες. Εάν είστε λάτρης του κρασιού, το Cotes du Rhone είναι ένα hop, skip και άλμα μακριά.

Στη θερμότητα του καλοκαιριού, το βόρειο τμήμα της Γαλλίας δεν είναι κακό.

Το Mont St. Michel περιμένει την επίσκεψή σας.

Επίσης στη βόρεια Γαλλία:

Πού να πάτε στη νότια Γαλλία

Ενδιαφέρεστε για τα κάστρα και τις περιτοιχισμένες πόλεις; Μην χάσετε την Carcassonne, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του νομού Aude της περιφέρειας Languedoc, κοινώς γνωστή ως "χώρα Cathar" , όπου η θρησκευτική αίρεση γνωστή ως Cathars υποχώρησε στα απομακρυσμένα κάστρα για να αποφευχθεί η θρησκευτική δίωξη. Δείτε το χάρτη Aude για να μάθετε περισσότερα.

Η Προβηγκία είναι ο τόπος στη Γαλλία που όλοι γνωρίζουν. Περάστε ένα μήνα εκεί και δεν θα περάσετε από πράγματα που πρέπει να κάνετε. Εάν δεν έχετε το χρόνο, θα πρέπει να κάνετε μια εβδομάδα στην Προβηγκία και πιθανότατα θα τονώσει την επιθυμία σας να ταξιδέψετε αντί να το μειώσετε. Ο τόπος που οι περισσότεροι σκέφτονται όταν επισκέπτονται την Προβηγκία; Ο Λούμπερον παίρνει αυτή την τιμή.

Επίσης στη νότια Γαλλία:

Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον Χάρτη των Περιφερειών της Γαλλίας για να δείτε πώς οργανώνονται οι περιοχές.

Επισκεφθείτε την Κορσική

Οι οπαδοί του άγριου και έτοιμου αγροτικού τρόπου ζωής θα ήθελαν να πάρουν ένα πορθμείο στην Κορσική . Όπως και στη Σαρδηνία, ο ταξιδιώτης θα θέλει να ξεφύγει από τις παραθαλάσσιες πόλεις και τα παραθαλάσσια θέρετρα και να κατευθυνθεί στο εσωτερικό για τα καλύτερα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Κορσική έχει καλύτερη εμπειρία την άνοιξη (για τα αγριολούλουδα) και το φθινόπωρο.

Ταξίδι κρασιού στη Γαλλία

Οι περιφέρειες κρασιού στη Γαλλία προσφέρουν εξαιρετική κουζίνα και ενδιαφέροντα τοπία. Ελέγξτε το χάρτη των περιοχών του κρασιού της Γαλλίας και σκεφτείτε να περάσετε λίγο χρόνο στην Βουργουνδία ή στη νότια Γαλλία στη διάσημη κοιλάδα του Ροδανού.