Επισκεφθείτε το παλάτι των Βερσαλλιών ως ημερήσιο ταξίδι από το Παρίσι

Το πιο δημοφιλές πλάγια ταξίδι από τη γαλλική πρωτεύουσα

Μια μισή ώρα έξω από το Παρίσι, το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα από τα πιο σπουδαία ιστορικά μουσεία του κόσμου. Με πάνω από 63.000 τετραγωνικά μέτρα όμορφα διακοσμημένο ντεκόρ στα 2.000 δωμάτια του Παλατιού - και περιτριγυρισμένο από ίσως τον πιο διάσημο κήπο στον κόσμο - αυτό το αξιοθέατο είναι απαραίτητο για τους τουρίστες που επισκέπτονται το Παρίσι.

Οι Βερσαλλίες είναι αρκετά μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Γαλλίας, αλλά τα τρένα μπορούν να φτάσουν στο Παλάτι σε 30 με 40 λεπτά από το σταθμό Gare Saint Lazare και τους σταθμούς του Λυών του Παρισιού και από τότε που οι Βερσαλλίες βρίσκονται στην τοπική σιδηροδρομική υπηρεσία RER, Παρίσι, ή μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο νούμερο 171 από το Pont de Sèvres για άλλη φθηνή επιλογή.

Το Chateau είναι ανοιχτό από Τρίτη έως Κυριακή, εκτός από ορισμένες επίσημες γαλλικές αργίες, από τις 9 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ., αλλά το γραφείο εισιτηρίων κλείνει μία ώρα νωρίτερα. Οι τρέχουσες πληροφορίες για την οργάνωση εκδρομών και την αγορά εισιτηρίων για αυτό το περίφημο μνημείο και το μουσείο είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Chateau των Βερσαλλιών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μένουν στις Βερσαλλίες, επισκέπτονται ως ημερήσιο ταξίδι από το Παρίσι. Ωστόσο, καθώς το κατάλυμα τείνει να είναι φθηνότερο έξω από την πόλη παρά σε αυτό, ίσως να θέλετε να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία κοντά στο Παλάτι των Βερσαλλιών. Ωστόσο, μια προειδοποίηση: δεν είναι σχεδόν τόσο παρακμιακές όσο το ίδιο το ανάκτορο!

Ιστορία του παλατιού των Βερσαλλιών

Το 1624, ο Λουδοβίκος XIII, ο βασιλιάς της Γαλλίας, άρχισε να χτίζει ένα κυνηγετικό καταφύγιο στο μικρό χωριό των Βερσαλλιών, προσθέτοντας σε αυτό όλα τα χρόνια. Μέχρι το 1682 είχε μεταφέρει ολόκληρο το δικαστήριο και τη κυβέρνηση της Γαλλίας στις Βερσαλλίες και ο διάδοχός του Λουδοβίκος XIV έπειτα διευρύνθηκε και περιχαρακούσε το παλιό καταφύγιο, μετατρέποντάς το στο μεγάλο κάστρο που γνωρίζουμε σήμερα.

Συνέχισε να λειτουργεί ως έδρα της εξουσίας στη Γαλλία μέχρι το 1789, όταν η Γαλλική Επανάσταση ανάγκασε τον Louis XVI να επιστρέψει στο Παρίσι εγκαταλείποντας την βασιλική κατοικία για πάντα. Το 1837, ο βασιλιάς Λουδο-Φίλιππος μετέτρεψε ολόκληρο το παλάτι σε μουσείο γαλλικής ιστορίας, που μπορεί να ήταν το ιστορικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού.

Όταν ο Παγκόσμιος Πόλεμος έκλεισε το 1919, η Συνθήκη των Βερσαλλιών υπεγράφη από τις Συμμαχικές και Συνδεδεμένες Δυνάμεις και τη Γερμανία στην Αίθουσα Καθρέπτων στο Παλάτι των Βερσαλλιών, αν και ένα από τα πρωτότυπα αντίγραφα του ίδιου του εγγράφου κλέφθηκε από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Κόσμου Πόλεμος.

Σήμερα, το παλάτι των Βερσαλλιών προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την παρακμή και την ιστορία των μοναρχιών της δεκαετίας του 17ου έως του 19ου αιώνα της Γαλλίας, γεγονός που κάνει μια μεγάλη ημερήσια εκδρομή αν επισκέπτεστε το Παρίσι.

Να φτάσετε στις Βερσαλλίες σε μια ημερήσια εκδρομή

Εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, τρένο ή ακόμα και με μια περιήγηση με ποδήλατο από το Παρίσι, το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι μια εύκολη προσθήκη στις διακοπές σας στην πρωτεύουσα της χώρας.

Με τη δημόσια συγκοινωνία μπορείτε να επισκεφθείτε οποιονδήποτε από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού που προσφέρουν διαφορετικές συνδέσεις με τις Βερσαλλίες ή μπορείτε να πάτε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, όπου τα τρένα που τρέχει η SNCF θα σας μεταφέρουν κατευθείαν στο σταθμό Rive de Gier, - μερικά λεπτά με τα πόδια από το παλάτι των Βερσαλλιών. Συνιστάται να αγοράσετε ένα δελτίο διέλευσης Paris Passlib προτού πάτε, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσία σε τοπικά τρένα και είσοδο σε μερικά μουσεία.

Εάν βρίσκεστε στο Παρίσι και θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι χωρίς εμπόδια στις Βερσαλλίες και θέλετε να παραλείψετε τις γραμμές τουριστών που περιμένουν να αγοράσουν εισιτήρια, μια περιοδεία ίσως είναι εντάξει. μπορείτε να πάρετε μια μεταφορά με πούλμαν από το Παρίσι στις Βερσαλλίες ή να πάρετε μια παράλληλη περιήγηση με ηχητική καθοδήγηση στις Βερσαλλίες για μια ξεχωριστή απόλαυση.

Το Giverny , που φιλοξενεί τους κήπους που ενέπνευσαν τα πιο γνωστά έργα ιμπρεσιονισμού του Monet, είναι περίπου μία ώρα βορειοδυτικά του Παρισιού και είναι εύκολα προσβάσιμο από τις Βερσαλλίες με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, καθώς δεν υπάρχουν τρένα που να συνδέουν τα δύο, αν βασίζεστε στις δημόσιες συγκοινωνίες για να κάνετε ημερήσιες εκδρομές, θα πρέπει να κάνετε μια ξενάγηση για να επισκεφθείτε τις Βερσαλλίες και το Giverny την ίδια μέρα.