Δείτε τους κήπους που ενέπνευσαν τον Monet στο Giverny της Γαλλίας

Δείτε τα έργα των γαλλικών ιμπρεσιονιστών έρχονται στη ζωή - κυριολεκτικά!

Το Giverny είναι ένα μικρό χωριό στη Νορμανδία, 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού. Μέσα στο Giverny υπάρχουν πολλά δάση στα οποία μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατα.

Το Giverny φιλοξενεί τους κήπους του Monet, ένα εξαιρετικά δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε, ειδικά την άνοιξη. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο σπίτι του Claude Monet και στη συνέχεια βγαίνετε για να δείτε τους κήπους που ενέπνευσαν τους πίνακές του και να ζήσετε το «ιδιαίτερο φως» του Giverny που επηρέασε το έργο του Monet και άλλων ιμπρεσιονιστών.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επίσκεψη στη Νορμανδία

Πότε να πάτε στο Giverny

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες χτυπήσουν το Giverny την άνοιξη - οι ντους του Απριλίου φέρνουν μάλιστα τον Μάιο λουλούδια - και στη συνέχεια οι τουρίστες δίνουν στους κήπους μια ξεκούραση στη ζέστη του καλοκαιριού. Αλλά πτώση είναι επίσης μια πολύ ενεργή στιγμή για τους κήπους, και υπάρχουν ακόμα πολλά να δούμε.

Παρά το μικρό του μέγεθος, ο Giverny φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ όλο το χρόνο. Το Σεπτέμβριο, το μεγάλο Φεστιβάλ Giverny έρχεται στην πόλη.

Ξεναγήσεις του Giverny από το Παρίσι

Καθώς δεν υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στο Giverny (βλέπε παρακάτω), όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο ίσως προτιμούν να κάνουν μια ξενάγηση. Δείτε αυτές τις επιλογές:

Επισκεφτείτε τον Giverny και τις Βερσαλλίες την ίδια μέρα

Οι Βερσαλλίες και ο Γκέβερνι είναι περίπου μία ώρα μακριά με το αυτοκίνητο. Είναι μόνο μια μικρή παράκαμψη προς τα δυτικά πρώτα στις Βερσαλλίες και στη συνέχεια βόρεια προς Giverny. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αμαξοστοιχίες για τη σύνδεση των δύο. Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, σκεφτείτε αυτήν την ξενάγηση:

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη των Βερσαλλιών από το Παρίσι .

Πώς να φτάσετε στο Giverny με τρένο

Ο Giverny δεν διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό. Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, στο Vernon.

Για να φτάσετε στο Vernon από το Παρίσι, αναχωρείτε από το Gare St. Lazare. (βλ.: Σταθμοί τρένων του Παρισιού ) Ο Vernon βρίσκεται στη γραμμή Παρίσι / Ρουέν / Χάβρη.

Εάν επιθυμείτε να μεταβείτε απευθείας στο Giverny με λεωφορείο, ζητήστε πληροφορίες σχετικά με τα τρένα που χρονολογούνται για να συναντήσετε το λεωφορείο προς Giverny στο Vernon. Τα λεωφορεία λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν, από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Υπάρχει στάση ταξί μπροστά από το σταθμό, όπου μπορείτε να πάρετε ένα ταξί για Giverny για κάτω από 20 ευρώ.

Δείτε επίσης: Χάρτης διαδραστικών σιδηροδρόμων της Γαλλίας

Διαμονή στο Vernon

Το ίδιο το Vernon δεν είναι ένα κακό μέρος για να επισκεφτείτε ή να μείνετε για λίγες μέρες. Το Μουσείο Vernon είναι όπου μπορείτε να δείτε πολλά από τα έργα του Monet. Βρίσκεται στο 12 rue du Pont στο Vernon. Στεγάζει τα πάντα από μια αρχαιολογική συλλογή σε εκθέματα στρατιωτικών και καλών τεχνών.

Ποδηλασία ή Περπάτημα στο Giverny

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο στο σιδηροδρομικό σταθμό ή στο κατάστημα ποδηλάτων "Cyclo News" κοντά στο νοσοκομείο. Για λεπτομερείς πληροφορίες, βλ. Giverny Transport.

Υπάρχει ένα ξεχωριστό μονοπάτι που σας μεταφέρει από το Vernon στο Giverny χωρίς να χρειάζεται να πάρετε τον αυτοκινητόδρομο. Απλά παίρνετε την οδό Albufera και διασχίζετε το Σηκουάνα, στη συνέχεια αγνοείτε τις πινακίδες προς τον Giverny (αυτή είναι η εθνική οδό) στον κυκλικό κόμβο και πηγαίνετε λίγο πέρα ​​από αυτό στο ποδήλατο και το μονοπάτι που ονομάζεται "Voie Andre Touflet". Δείτε τη διαδρομή σε ένα χάρτη του Giverny και του Vernon.

Επίσης ορατό στο χάρτη είναι ο χώρος στάθμευσης για το σπίτι και τους κήπους του Monet.

Διαμονή στο Giverny

Δώστε στον εαυτό σας μια βραδιά στο Giverny αν θέλετε να επισκεφθείτε επίσης το Musée d'Art Américain Giverny, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με το σπίτι και τους κήπους του Monet, στην οδό Rue Claude Monet. Είναι ανοιχτό από την πρώτη Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου και έκλεισε τις Δευτέρες, όπως πολλά από τα μουσεία της Γαλλίας.

Το γραφείο του τουρισμού στο Vernon βρίσκεται στην οδό Carnot 36, κοντά στη γέφυρα. Ρωτήστε τους για το " σχέδιο της πόλης Vernon " (ο χάρτης της πόλης). Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για περιηγήσεις στο Vernon, Giverny ή στη γύρω περιοχή που ονομάζεται "Pacy-sur-Eur". Ο ιστότοπος στα αγγλικά φορτώνεται με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιοχή.

Κάποια καταλύματα μπορούμε να προτείνουμε: